Υγεία

Κουρουμπλής: "Όχι στην τιμωρητική αντιμετώπιση καρκινοπαθών"

Σε μια προσπάθειά του να μετριάσει τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, σχετικά με τις εξετάσεις πρόληψης τεσσάρων μορφών καρκίνου, ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστήριξε πως «η ιδέα για μειωμένη κάλυψη νοσηλίων για όσους δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικούς έλεγχους ήταν απλώς μια «άποψη» ανάμεσα σε πολλές, ώστε να αρχίσει ο δημόσιος διάλογος για τα μέτρα αντικαρκινικής πρόληψης που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα».

Ανέφερε, επίσης, «ότι ποτέ δεν υπήρξε επίσημη πρόταση για τιμωρητική αντιμετώπιση καρκινοπαθών που δεν έχουν κάνει προληπτικές εξετάσεις». Ο κ. Κουρουμπλής συμπληρώνοντας τόνισε πως «θεωρεί «κέρδος» το γεγονός ότι, έστω κατ' αυτόν τον τρόπο, άνοιξε αυτή η συζήτηση στην κοινωνία και κατήγγειλε πως ορισμένοι επικριτές του αποπειράθηκαν να «ενοχοποιήσουν» την άποψή του».

Εν τούτοις την αντίθεση της για την καθιέρωση ως υποχρεωτικές τις εξετάσεις για την πρόληψη μορφών του καρκίνου είχε εκφράσει τις προηγούμενες ημέρες και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία στο επάγγελμα είναι ιατρός.

Σχόλια