default-image

Χ.Βαβουρανάκης: "Όχι στην προληπτική ιατρική με τιμωρία"

Κρήτη
Χ.Βαβουρανάκης: "Όχι στην προληπτική ιατρική με τιμωρία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράζ αντιδράσεων από φορείς της υγείας πανελλαδικά, αναφορικά με την πρόθεση του υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή να καταστήσει υποχρεωτικές για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου.

Μάλιστα η πρόταση αναφέρει πως επιφυλάσσετε τσουχτερό «πέναλτι» στους αμελείς, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ απ.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.

Για επικοινωνιακό πυροτέχνημα κάνει λόγο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος. Με ανάρτηση του στο facebook εξέφρασε την αντίθεσή του στην λογική του προστίμου και της τιμωρίας υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο στέλνουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία.

Χ.Βαβουρανάκης: «Όχι στην προληπτική ιατρική με τιμωρία»

«Η υγεία χρειάζεται τόλμη κι αποφασιστικότητα . Το βάρος απαιτείται να δοθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , στη διατήρηση του δικαιώματος ελεύθερης επιλογής ιατρού κατά πράξη και περίπτωση, στη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στην ΠΦ όλων των πολιτών, αλλά και της διασφάλισης της ορθολογικότερης διαχείρισης ολόκληρου του ιατρικού δυναμικού της χώρας μέσα σε ένα ποιοτικό σύστημα παροχής φροντίδας», λέει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης.

Αναφορικά με την πρόταση του υπουργού για τις προληπτικές εξετάσεις σε τέσσερεις μορφές καρκίνου και τα πέναλτι λέει: «Όχι στην προληπτική ιατρική μέσω τιμωρίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News