default-image

Πώς να προστατευθείτε απο γυναικολογικά προβλήματα

Γυναίκα & παιδί
Πώς να προστατευθείτε απο γυναικολογικά προβλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι επηρεάζει τη βιολογία της γυναίκας, η οποία είναι πιο ευαίσθητη σε φλεγμονές του γεννητικού συστήματος.

Τα πιο συχνά περιστατικά γυναικολογικών μολύνσεων είναι:

-Μικροβιακές κολπίτιδες (κοινά παθογόνα μικρόβια, αιμόφιλος, τριχομονάδες, χλαμύδια)

-Ιογενείς λοιμώξεις (HPV, έρπις γεννητικών οργάνων)

-Λοιμώξεις του ουροποιογεννητικού συστήματος, με κυρίαρχες τις κυστίτιδες

-Διαταραχές του γυναικείου γεννητικού κύκλου

-Πυελικές φλεγμονές

Όλα τα παραπάνω οφείλονται στις αλλαγές των κανόνων υγιεινής κατά τη διάρκεια των διακοπών, σε νέο ερωτικό σύντροφο, στην επαφή με την άμμο και τη θάλασσα, καθώς επίσης και στον ιδρώτα και τη ζέστη.

Ένας τρόπος προστασίας από τις συνηθισμένες αυτές μολύνσεις είναι να αποφεύγετε την επαφή με την υγρή άμμο, χρησιμοποιώντας πάντα ψάθα και πετσέτα

Επιπλέον η χρήση του προφυλακτικού είναι αναγκαία σε κάθε ερωτική επαφή, αφού δεν προφυλάσσει μόνο από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά και από πολύ σοβαρά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Πολύ συχνές είναι οι μυκητιάσεις. Ωστόσο δεν είναι πάντα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Αντίθετα, τα χλαμύδια και τα μυκοπλάσματα αποτελούν συχνές λοιμώξεις, οι οποίες δεν έχουν έντονα συμπτώματα και μπορεί να μην εκδηλώνονται άμεσα.

Επιπλέον, το προφυλακτικό προστατεύει και τους δύο συντρόφους από τον ιό των κονδυλωμάτων, ο οποίος υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων και μπορεί να δημιουργήσει στη γυναίκα σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε και άλλους σεξουαλικώς μεταδιδόμενους ιούς, όπως του έρπητα των γεννητικών οργάνων, της ηπατίτιδας και του AIDS που μπορεί να μεταδοθούν με κάθε μορφή σεξουαλικής επαφής.

Επομένως μπορούμε να καταλάβουμε τη σημασία του προφυλακτικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News