Υγεία

Το τσάι παρατείνει το βίο των ηλικιωμένων γυναικών

Οι γυναίκες ηλικίας 70-80 ετών δύνανται να ζήσουν περισσότερο αν καταναλώνουν δύο κούπες τσάι καθημερινά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πενταετούς έρευνας που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι γυναίκες που έπιναν τσάι εμφάνισαν 40% λιγότερες πιθανότητες θανάτου, σε σχέση με άλλες της ηλικίας τους.

Τα φλαβονοειδή που περιέχει το τσάι  προστατεύουν από τη φθορά που προκαλούν οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Τα φλαβονοειδή είναι ενώσεις, που ενισχύουν την υγεία και περιέχονται ακόμη στη σοκολάτα, τα φρούτα, το κόκκινο κρασί και τον καφέ.

Όμως, τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι ήταν αποτελεσμαστικότερα στις γυναίκες που μελετήθηκαν.

Αυστραλοί ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα σε γυναίκες ηλικίας 75 ετών και άνω ενώ οι λεπτομερείς πληροφορίες για τη διατροφή τους περιείχαν στοιχεία για την κατανάλωση τσαγιού και καφέ, που χρησιμοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί το επίπεδο των φλαβονοειδών που προσλάμβαναν.

Το 88% περίπου των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα έζησε μέχρι το τέλος αυτής, ενώ αυτές που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη κατανάλωση φλαβονοειδών μέσω της διατροφής τους εμφάνιζαν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης.

Οι θάνατοι από καρδιακές ασθένειες και καρκίνου οι δύο μεγαλύτεροι «δολοφόνοι» στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως επίσης και ο συνολικός κίνδυνος θανάτου.

Η απαιτούμενη ποσότητα ανέρχεται σε περίπου σε περίπου δύο κούπες τσαγιού την ημέρα.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι προηγούμενες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την προστατευτική δράση των φλαβονοειδών στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην εμφάνιση θρόμβων στο αίμα καθώς επίσης συμβάλλουν και την ενίσχυση των οστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια