default-image

4 τρόποι αντιμετώπισης του άγχος

Υγεία
4 τρόποι αντιμετώπισης του άγχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια δύσκολη καθημερινότητα, μια κουραστική μέρα στο γραφείο, κάποια οικονομικά προβλήματα ή συγκρούσεις με αγαπημένα πρόσωπα, μπορούν καθημερινά να μας δημιουργούν άγχος, ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Ανακαλύψτε τρόπους για να χαλαρώνετε και να αντιμετωπίζετε το άγχος ώστε να μην δημιουργήσει προβλήματα στη σωματική ή την ψυχική σας υγεία:

1.Μουσική: Η μουσική μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του άγχους, στο σώμα μας και την πίεση. Αν θέλετε να χαλαρώσετε, καλό είναι να ξεκινήσετε μαθήματα εκμάθησης κάποιου μουσικού οργάνου που θα σας βοηθήσει τόσο να απαλλαγείτε από το άγχος όσο και να εκφραστείτε δημιουργικά.

2.Διαβάστε ένα μυθιστόρημα: Μόλις 6 λεπτά αρκούν για να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους έως και 68% σύμφωνα με τους ειδικούς που προτείνουν το διάβασμα για να μειώσετε την ένταση στους μύες και το καρδιοχτύπι που έχετε λόγω άγχους.

3.Αφιερώστε χρόνο στο κατοικίδιο: Η συντροφιά του σκύλου ή της γάτας μπορεί να μειώσει το άγχος που νιώθετε αφού ενισχύει την σεροτονίνη του οργανισμού μας, της ορμόνης που μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι.

4.Μασήστε τσίχλα: Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, το μάσημα της τσίχλας μειώνει το άγχος έως και 17%, βελτιώνει την απόδοση και την ετοιμότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News