Υγεία

Αναφορά Κ. Δερμιτζάκη για την πρωτοβάθμια υγεία στο Λασίθι

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου στο οποίο τονίζεται η «σχεδόν ανύπαρκτη παροχή πρωτοβάθμιας υγείας στο νομό, λόγο της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Λασιθίου ΕΟΠΥΥ σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό».

Τονίζει ακόμα ότι «το δεύτερο σοβαρότατο θέμα είναι η ανυπαρξία εδώ και καιρό συμβεβλημένων ιατρών σε όλο το νομό και ότι το ικανοποιητικό δίκτυο πρωτοβάθμιας που υπήρχε πριν τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ δυστυχώς δεν υπάρχει».

Όπως αναφέρει, «στη Σητεία και στην Ιεράπετρα το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο καθώς δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες, αλλά και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες και άλλες επικαλύπτονται».

Επισημαίνει επίσης την ανυπαρξία Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας η οποία επρόκειτο να δημιουργηθεί στον Άγιο Νικόλαο (είχε δημοπρατηθεί αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία) καθώς και ότι το ΙΚΑ και το ΤΑΞΥ λειτουργούν σε ενοικιασμένα κτίρια.

Τέλος, ζητά άμεσα να δοθούν λύσεις στα παραπάνω προβλήματα έτσι ώστε να σταματήσει η τεράστια ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του νομού Λασιθίου αλλά και η απώλεια πόρων.

Ο βουλευτής ζητά απάντηση στα παραπάνω θέματα καθώς και ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του υπουργείου.

Το έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου:

Σχόλια