default-image

Μετά τα ρεπορτάζ, εξελίξεις για τη Μονάδα Εξωσωματικής

Κρήτη
Μετά τα ρεπορτάζ, εξελίξεις για τη Μονάδα Εξωσωματικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες, να υπάρξει ατέλειωτη ταλαιπωρία και πολλά ρεπορτάζ της "ΚΡΗΤΗ TV", για να αποκτήσουν και πάλι δικαίωμα στο όνειρο δεκάδες ζευγάρια τα οποία θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί στη μόνη δημόσια Μονάδας Εξωσωματικής που λειτουργούσε στη νότια Κρήτη, άλλα έβαλε λουκέτο.

Μετά τη δικαστική υπόθεση του επικεφαλής της κλινικής, η έκδοση της διαπιστωτικής πράξης από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Και η λίστα αναμονής από ζευγάρια είναι ήδη τεράστια.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΓΝΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006

ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 700 ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ  

ΕΒΑΛΕ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2014

Έληξαν τα φάρμακα...

Μάλιστα στην εκπομπή "Κρήτη σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" παρουσιάστηκε η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι γυναίκες οι οποίες είδαν τα πανάκριβα φάρμακα που είχαν προμηθευτεί - μετά από επιτροπές και πολύπλοκες διαδικασίες - να λήγουν χωρίς κανείς να δίνει απάντηση στο τι θα πρέπει να κάνουν. Η αγωνία τους μάλλον αγνοήθηκε από τους αρμοδίους.

Τοποθέτησαν προσωρινά γιατρό

Μάλιστα "πυροτέχνημα" χαρακτηρίστηκε από τον αναπληρωτή γραμματέα του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ η απόφαση που είχε ληφθεί να μεταφερθεί για λίγους μήνες με απόσπαση γιατρός από τα Γιάννενα στο Ηράκλειο με το σκεπτικό ότι θα λειτουργούσε η κλινική, γεγονός που ποτέ δε συνέβη. Η αγωνία συνεχιζόταν για πάνω από 9 μήνες για γυναίκες που ήθελαν μόνο να αποκτήσουν ένα μωρό, να ζήσουν το όνειρο.

"Όχι άλλη ταλαιπωρία"

Η μονάδα εξωσωματικής αποτέλεσε σύμφωνα με τους Κρητικούς κατάκτηση για το ΠΑΓΝΗ αφού αποτελεί τη μόνη δημόσια μονάδα στο νησί που εν μέσω οικονομικής στενότητας φέρνει πολλές γυναίκες με προβλήματα υπογονιμότητας πιο κοντά στο θαύμα της μητρότητας , με το κόστος να ορίζεται δυσβάσταχτο σε ιδιωτικές κλινικές.

Με την επιστροφή του Αντώνη Μακρυγιαννάκη αναμένεται για να ξεκινήσουν εκ νέου - εκτός απροόπτου πάντα - οι διαδικασίες που "πάγωσαν». Το μόνο που ζητούν την ίδια ώρα τα δεκάδες ζευγάρια είναι να μην υπάρξουν άλλη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις, αφού για κάποιους ο χρόνος είναι αδυσώπητος.

Της Φιλίας Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News