default-image

Δεν χρειάζεστε Βιάγκρα, απλώς τρώτε σαν Έλληνες

Υγεία
Δεν χρειάζεστε Βιάγκρα, απλώς τρώτε σαν Έλληνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στη στυτική λειτουργία και τη σεξουαλική ζωή των ανδρών φωτίζει μια νέα ελληνική μελέτη που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (European Association of Cardiovascular Imaging) που έλαβε χώρα στη Βιέννη της Αυστρίας.

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση ψαριών, ελαιολάδου και λαχανικών μαζί με ένα ποτήρι κρασί όχι μόνο βελτιώνει τη στυτική λειτουργία αλλά λειτουργεί και θεραπευτικά σε πιθανά προβλήματα. Σύμφωνα με τον Δρ. Αθανάσιο Αγγελή, ειδικό από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών, που παρουσίασε τη μελέτη τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία ασθενών με στυτική δυσλειτουργία και ενδεχομένως να μειώσει τις πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο κ. Αγγελής συνέδεσε άμεσα τις στυτικές δυσλειτουργίες με προβλήματα του αγγειακού συστήματος και θεωρεί ότι δεν είναι σύμπτωμα της ηλικίας. Συγκεκριμένα, στο 80% των περιστατικών η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από αγγειακά προβλήματα και αποτελεί προειδοποίηση ότι οι ασθενείς αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία που ακολουθούν φτωχή διατροφή στα βασικά συστατικά (ψάρι, ελαιόλαδο, χορταρικά και φρούτα) εμφανίζουν μεγαλύτερη καρδιαγγειακή βλάβη.

Ο Δρ. Αγγελής συστήνει την κατανάλωση πολλών δημητριακών, φρούτων, λαχανικών, σαλατικών, ξηρών καρπών, ελαιόλαδου, ψαριών και πουλερικών, αλλά ελάχιστη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, μόνο μια φορά την εβδομάδα. Όσον αφορά στην κατανάλωση χαπιών όπως το Viagra, o Δρ Αγγελής δηλώνει στη βρετανική Daily Mail ότι «αυτό που κάνουν τα χάπια είναι να υποκαθιστούν ουσίες, που δε μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό, λόγω της κακής υγείας των αγγείων. Βοηθούν στην αποκατάσταση της σωστής αγγειακής απόκρισης.

Αν όμως μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του αγγειακού συστήματος με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής, μπορούμε να αντιστρέψουμε τουλάχιστον τα πρώτα στάδια της κατάστασης αυτής χωρίς να καταφύγουμε σε φάρμακα». Στην έρευνα συμμετείχαν 75 άντρες με στυτική δυσλειτουργία, ηλικίας μέσον όρο 56 ετών.

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News