default-image

ΓΝΑΝ: Καμία εξέλιξη στην Παιδιατρική-Ακόμα περιμένουν γιατρό

Κρήτη
ΓΝΑΝ: Καμία εξέλιξη στην Παιδιατρική-Ακόμα περιμένουν γιατρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απογοήτευσή τους εκφράζουν γονείς του δήμου Αγίου Νικολάου, αφού, όπως λένε, το μόνο που εισπράττουν από τους αρμόδιους για το θέμα της στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου είναι λόγια και τίποτε άλλο…

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν, όπως λένε οι ίδιοι, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει ως προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, καθώς κανένας γιατρός δεν έχει προστεθεί στη δυναμική του, ενώ διαμηνύουν ότι ο αγώνας τους δεν πρόκειται να παύσει έως ότου η Παιδιατρική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος αρχίσει να λειτουργεί σωστά και κάθε μέρα.

Οι ζωγραφιές είναι των παιδιών από τη δράση που είχε γίνει στις 18/12 έξω από την Κλινική.

Στην επιστολή-διαμαρτυρία της η προσωρινή επιτροπή γονέων του δήμου Αγίου Νικολάου, που συστάθηκε με σκοπό την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που ταλανίζει πολλές οικογένειες στον Άγιο Νικόλαο, καθώς το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να απευθύνονται σε ιδιωτικούς γιατρούς για τα παιδιά τους, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Εμείς οι γονείς του ευρύτερου Δήμου Αγίου Νικολάου, που κινητοποιηθήκαμε πριν λίγες εβδομάδες σχετικά με τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, εκφράζουμε τη βαθύτατη απογοήτευσή μας για τις εξελίξεις, που δεν υπήρχαν.

Μετά από επικοινωνία των εργαζομένων του νοσοκομείου με το διοικητή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα και κανένας γιατρός δεν έχει προστεθεί στη δυναμική του νοσοκομείου, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να θεωρούμε ότι είμαστε και εμείς πολίτες που δέχτηκαν μόνο λόγια.

Θεωρήσαμε ότι η τελευταία εβδομάδα του προηγούμενου χρόνου όπου η Παιδιατρική Κλινική έκλεισε ήταν η τελευταία, καθώς δεν πρόλαβε το γρανάζι της γραφειοκρατίας να κινηθεί γρήγορα και ο γιατρός από την Ικαρία να πιάσει δουλειά στο νοσοκομείο μας.

Διαπιστώνουμε με μεγάλη πικρία ότι αυτό συνεχίζεται και ότι η Παιδιατρική μας κλείνει και θα ξανακλείσει με τις ελπίδες και τις υποσχέσεις που είχαμε λάβει να μένουν μόνο… λόγια.

Ακόμα και η επιβεβαίωση από το διοικητή της ΔΥΠΕ ότι αν έρθουν εκλογές δε θα επηρεαστεί η απόφαση της μετακίνησης του γιατρού στον Άγιο Νικόλαο αποδείχτηκαν επίσης μόνο λόγια.

Επειδή δε η περίοδος που διανύουμε, λίγες μέρες  πριν τις εκλογές, είναι ευαίσθητη δε θέλουμε αυτή η ανακοίνωσή μας να θεωρηθεί από κανένα ως κίνηση επηρεασμού της κοινής γνώμης - από αυτά εμείς οι γονείς μένουμε επί ίσων αποστάσεων από όλους.

Αυτό που θέλουμε είναι να μπορούμε να νιώθουμε ότι σαν πολίτες είμαστε στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας. Θέλουμε να λειτουργεί σωστά και κάθε μέρα η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου μας και ενημερώνουμε τους πάντες ότι ο αγώνας μας δεν πρόκειται να παύσει έως ότου αυτό να γίνει πραγματικότητα».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News