default-image

Η κορτιζόλη "χτυπά κόκκινο" το πρωί στους γονείς

Υγεία
Η κορτιζόλη "χτυπά κόκκινο" το πρωί στους γονείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα επίπεδα του στρες που βιώνουν οι γονείς είναι κατά 30% υψηλότερα την ώρα που ξυπνούν το πρωί, καθώς ετοιμάζουν τα παιδιά τους για το σχολείο.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία, τα επίπεδα της κορτιζόλης -της ορμόνης του στρες- «χτυπούν κόκκινο» στις 8 και τέταρτο το πρωί, την ώρα που φεύγουν οι γονείς από το σπίτι για τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, που επικαλείται την έρευνα, ο Dr Simon Moore, ψυχολόγος, ανέλυσε δείγματα σάλιου από γονείς σε πέντε διαφορετικές ώρες της ημέρας, για να διαπιστώσει πόσο καλά διαχειρίζονταν το στρες.

Βρήκε ότι το παρατεταμένο άγχος τους επηρέαζε, είτε επέστρεφαν στο σπίτι αφότου άφηναν τα παιδιά στο σχολείο ή πήγαιναν στη δουλειά.

Το «στρες hangover» συνεχιζόταν μέχρι περίπου τις δυόμιση τι μεσημέρι, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

«Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να προσπαθούν να ελέγχουν το στρες που νιώθουν, πριν πάνε τα παιδιά στο σχολείο, για να διασφαλίζεται και η ασφάλεια στους δρόμους. Υπάρχουν πολλά και απλά πράγματα που μπορεί να δοκιμάσει κανείς για να ανακουφιστεί από το στρες: μισή ώρα ύπνος παραπάνω μπορεί να κάνει "θαύματα", ενώ το γέλιο απελευθερώνει ορμόνες που βοηθούν στην καταπολέμησή του» ανέφερε ο Dr Moore.

Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News