default-image

Και αντικαρκινικός ο καφές

Υγεία
Και αντικαρκινικός ο καφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνων της κεφαλής & του τραχήλου, σύμφωνα με την συνδυασμένη ανάλυση εννέα παλαιότερων μελετών.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα ανέλυσαν εκ νέου εννέα μελέτες του Διεθνούς Οργανισμού Επιδημιολογίας των Καρκίνων της Κεφαλής & του Τραχήλου (IHNCEC), διαπιστώνοντας ότι όσοι πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν 39% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο στο στόμα και στον φάρυγγα.

«Δεδομένου ότι ο καφές καταναλώνεται ευρέως και οι καρκίνοι αυτοί έχουν σχετικά υψηλή συχνότητα και χαμηλά ποσοστά επιβίωσης, τα ευρήματά μας μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο για τη δημόσια υγεία και γι' αυτό χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Μία Χάσιμπλ, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Οικογενειακής & Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου.

«Αυτό που καθιστά τα ευρήματά μας μοναδικά είναι ότι είχαμε πολύ μεγάλο δείγμα εθελοντών και συνδυασμό στοιχείων από πολλές μελέτες», πρόσθεσε.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος της επιθεωρήσεως «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention».

Τον τελευταίο καιρό, αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως ο καφές παρέχει οφέλη στην υγεία, μειώνοντας μεταξύ άλλων τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του προστάτη και του εγκεφάλου.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News