default-image

Παίζουν με τις ζωές των παιδιών στον Άγιο Νικόλαο

Υγεία
Παίζουν με τις ζωές των παιδιών στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν έχετε παιδιά και κατοικείτε στα πέριξ του Αγίου Νικολάου και της επαρχίας Μεραμπέλου, φροντίστε... να μην ασεθενήσει έως και την 30η Οκτωβρίου, αφού η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου συνέπεια της αποψίλωσης της από προσωπικό και των περικοπών, αδυνατεί να εκτελέσει εφημερία για τις επόμενες τέσσερις ημέρες!

Και σα να μην έφθανε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται, οι κρατούντες παίζουν... πινγκ-πονγκ με τις ευθύνες, με τη ΔΥΠΕ να ρίχνει το μπαλάκι στη διοίκηση του νοσοκομείου και την τελευταία με τη σειρά της να το επιστρέφει στην ΔΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, η  ΔΥΠΕ υποστηρίζει ότι "το θέμα είναι εσωτερικό", με τη διοίκηση να αντικρούει και να απαντά σε κάθε τόνο ότι εσωτερικό θα ήταν το θέμα μόνο αν υπήρχε περίσσευμα γιατρών. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, κραυγή αγωνίας έρχεται από τους γονείς, που ζουν με το τρόμο και την  ανασφάλεια, αγωνιώντας για τα παιδιά τους.

Στην ουσία όμως αυτή τη στιγμή παίζουν με τη ζωή εκατοντάδων παιδιών από το Λασίθι, με το τετραήμερο τρόμου για τον Άγιο Νικόλαο να έχει ήδη ξεκινήσει, αφού η παιδιατρική κλινική βάζει και πάλι λουκέτο, καθώς υπάρχει μόνο ένας μόνιμος παιδίατρος , που δε μπορεί φυσικά να εφημερεύει κάθε μέρα,  ενώ επικουρικά "βοηθούν" και ακόμη δύο παιδίατροι, από το Τζερμιάδο και τη Νεάπολη, με το πρόβλημα να μη λύνεται και με τους γονείς να ξεσηκώνονται και να αγωνιούν για την τύχη των παιδιών τους.

 Η ιστορία έχει ξεσηκώσει φυσικά θύελλα αντιδράσεων σε όλη την τοπική κοινωνία, με το ρίσκο να είναι μεγάλο, αφού πρόκειται για παιδιά, όπως μαρτυρούν στο φακό της κρήτη tv οι γονείς, οι οποίοι καρδιοχτυπούν καθημερινά για να μη συμβεί το χειρότερο. 

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών θα υπάρχει εσωτερική συνεννόηση με το νοσοκομείο της Ιεράπετρας , σύμφωνα με τη διοίκηση, ώστε να καλύπτονται οι εφημερίες, ωστόσο ούτε και αυτό γίνεται πάντα, αφού την προηγούμενη Κυριακή ούτε στην Ιεράπετρα εφημέρευε η παιδιατρική, ούτε στον Άγιο Νικόλαο, με τη ζωή χιλιάδων παιδιών να παίζεται κορώνα γράμματα και με την υγεία να είναι πάνω σε τεντωμένο σκοινί.

Φωτεινή Μαυρομματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News