default-image

Στα ράφια των φαρμακείων από το 2015 η κρητική "ασπιρίνη"

Κρήτη
Στα ράφια των φαρμακείων από το 2015 η κρητική "ασπιρίνη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αρωματικά φυτά της Κρήτης έκαναν το μεγάλο "θαύμα" στο χώρο της Ιατρικής, θωρακίζοντας την υγεία μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέους ορίζοντες σε αγρότες του νησιού που επιθυμούν να ασχοληθούν με την εναλλακτική αυτή καλλιέργεια.

Ομάδα καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά από 10 χρόνια ερευνών, παρασκεύασε ένα είδος "ασπιρίνης", το οποίο πέρασε από το στάδιο της δοκιμής σε ανθρώπους, με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν την αποτελεσματικότητα της "μαγικής" κάψουλας, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2015.

Πρόκειται για ένα φυτικό σκεύασμα βγαλμένο από την κρητική γη, καθώς το "μείγμα" αποτελείται από θυμάρι, φασκόμηλο και δίκταμο ενώ εμπεριέχει και το χρυσό προϊόν της Κρήτης, το ποιοτικό ελαιόλαδο.

Τα τρία κρητικά βότανα - θυμάρι, φασκόμηλο και δίκταμο - διαλυμένα σε κρητικό ελαιόλαδο αποτελούν το νέο φυτικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση της λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ο καθηγητής Χρήστος Λιονής μίλησε στο neakriti.gr και την "ΚΡΗΤΗ ΤV" για το νέο σκεύασμα το οποίο έρχεται να προστεθεί στα λαμπρά επιτεύγματα στον τομέα της φαρμακευτικής επιστήμης.

Σύμφωνα με τον κ. Λιονή,  το φάρμακο δοκιμάστηκε σε 100 ασθενείς, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η μαγική κάψουλα ανοίγει νέες προοπτικές στους νέους αγρότες οι οποίοι βρίσκονται σε στάση αναμονής για την εναλλακτική αυτή καλλιέργεια, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Αποτελεί παγκόσμια πατέντα, ενώ για την παρασκευή του υπήρξε οικονομική στήριξη από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου αλλά και από φαρμακευτική εταιρεία η οποία αναμένεται να αναλάβει τη προώθησή του στην αγορά.

Σε επόμενο στάδιο θα δοκιμαστεί σε 1.000 άτομα προκειμένου να τεκμηριωθεί και η προληπτική δράση του φυτικού φαρμάκου, για το οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ελπίζουν να επιφέρει δραστικές αλλαγές και στα εισοδήματα των αγροτών, τα οποία έχουν μειωθεί δραματικά.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News