default-image

"Κατεβάζουν ρολά" στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
"Κατεβάζουν ρολά" στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη, αλλά και στην πανυγειονομική κινητοποίηση της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ. Το νοσοκομείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, που σημαίνει ταλαιπωρία για ασθενείς και ασφαλισμένους, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν την κατάργηση της αξιολόγησης και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.  

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει την ποινικοποίηση των εργατικών συνδικαλιστικών αγώνων, που σταθερά επιχειρεί η κυβέρνηση επιστρατεύοντας τη Δικαιοσύνη. Χθες (σ.σ. προχθές), κήρυξαν παράνομη και καταχρηστική την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή από τις διαδικασίες εφαρμογής του νόμου για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, θεωρώντας την πολιτική πράξη παρεμπόδισης εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο δεν τρομοκρατούνται. Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ακυρώνοντας την εφαρμογή του νόμου στην πράξη... Παράλληλα, συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη, ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών συνδικαλιστικών αγώνων και στα σχέδια πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος, για την κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση, για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και καμία νέα διαθεσιμότητα και απόλυση. Στη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, το Δ.Σ. του Σωματείου και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου απαντούν με κλιμάκωση και δυνάμωμα του αγώνα, όπως έχουμε αποφασίσει στις γενικές συνελεύσεις».

Πήραν τα φύλλα αξιολόγησης

«Στην εντολή της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους, «για την παραλαβή των φύλλων αξιολόγησης των εργαζομένων και των φύλλων εισηγήσεων των προϊσταμένων, μέχρι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 3 το απόγευμα, απαντήσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) εκατοντάδες εργαζόμενοι του νοσοκομείου μαζί με το Δ.Σ. του Σωματείου, παίρνοντας τα φύλλα αξιολόγησης-εισήγησης από το γραφείο προσωπικού και παραδίδοντάς τα στο Σωματείο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News