Υγεία

Τι θα συνέβαινε εάν οι άνδρες βίωναν τον πόνο της γέννας;

Οι γυναίκες λένε ότι ο πόνος της γέννας είναι από τους πιο δυνατούς που έχουν βιώσει (όσες μανούλες έχουν γεννήσει φυσιολογικά το ξέρουν). Είναι ένας περίεργος πόνος που διαρκεί έντονα και δυνατά μέχρι να βγει το κεφάλι του παιδιού και μετά εξαφανίζεται.

Είναι και η χαρά της νέας πνοής που κάνει τις γυναίκες να λένε «ναι, άξιζε».

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συνέβαινε εάν κάποιος άνδρας ένιωθε και βίωνε τον πόνο της γέννας; θα άντεχε μέχρι τέλους, ή θα εκλιπαρούσε «καισαρική, γιατρέ, κάντε μου επισκληρίδιο και καισαρική!».

Στο βίντεο που θα δείτε, δύο άνδρες δέχτηκαν να υποβληθούν σε ένα πείραμα και να βιώσουν τον πόνο του τοκετού.

Συνέβη στην Ντακότα των ΗΠΑ. Δύο πατέρες δέχτηκαν να γίνουν "πειραματόζωα" για να βιώσουν τι πέρασαν οι γυναίκες τους όταν γέννησαν. Φόρεσαν την κατάλληλη φόρμα, ξάπλωσαν στα κρεβάτια τοκετού και το μαρτύριό τους ξεκίνησε. Τους τοποθετήθηκαν ειδικά ηλεκτρόδια στην κοιλιά τα οποία δημιουργούσαν στην κοιλιακή τους χώρα σπασμούς, ακριβώς σαν να βρίσκονται στη φάση τοκετού. Στο δωμάτιο κάποια στιγμή μπήκαν με το καφεδάκι ανά χείρας και με ένα σαρδόνιο χαμόγελο και παρακολουθούσαν τη σκηνή οι σύζυγοί τους.

Δείτε τις αντιδράσεις των ανδρών στους πόνους τις γέννας. Δεν αντέχουν. Πονάνε, ουρλιάζουν και εκλιπαρούν να σταματήσουν όλα αυτά... Έχει ενδιαφέρον.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια