Πρώτος τίτλος στο σχολικό για Βένιο- Χρηστάκο και Τζάρο- Μαρκάκη

Σπορ
Πρώτος τίτλος στο σχολικό για Βένιο- Χρηστάκο και Τζάρο- Μαρκάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτυχημένο το 1ο Πανελλήνιο Πιλοτικό Πρωτάθλημα Beach Volley

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, την προηγούμενη εβδομάδα, το 1ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Beach Volley Λυκείων, πιλοτικά για φέτος, στα πλαίσια των Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ) και της εκπροσώπου της κ. Ελένης Καζάκου σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) ΔΔΕ Ηρακλείου και τον πρόεδρό της κ. Ι. Καραγιαννίδη και στόχο είχαν την ανάπτυξη του αθλήματος και τη διάδοσή του στα σχολεία .

Τα 26 ζευγάρια μαθητών και 12 ζευγάρια μαθητριών από 28 ΓΕΛ –ΕΠΑΛ από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν στις Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καρτερού έγραψαν την πρώτη σελίδα του Σχολικού Beach Volley στην Ελλάδα προετοιμάζοντας το δρόμο για την κανονική διοργάνωση από το επόμενο έτος και προσφέροντας πλούσιο θέαμα με την αγωνιστικότητα και το ταλέντο τους.

Στον τελικό Μαθητών προκρίθηκαν οι Βένιος Κων/νος –Χρηστάκος Ιπποκράτης του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου και οι Γαλιάκης Ιάσονας του Μουσικού Λυκείου Ρεθύμνου - Γαλιάκης Άρης του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου . Τον τίτλο του πρωταθλητή κατέκτησε το ζευγάρι του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου Βένιου Κων/νου- Χρηστάκου Ιπποκράτη με 2-0 σετ μετά από ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι με εντυπωσιακές φάσεις. Τρίτοι στην κατάταξη αναδείχθηκαν στο μικρό τελικό οι Σουμελίδης Στέφανος –Καλαϊτζής Αλέξανδρος του ΓΕΛ Ν. Αλικαρνασσού νικώντας 2-1 σετ τους, Χάσικο Ιωάννη του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου –Θυμιατζή Κυριάκο του 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου .

Στον τελικό Μαθητριών αγωνίστηκαν οι Τζάρο Χριστίνα του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου -Μαρκάκη Αικατερίνη του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου με τις Φετφατζή Ελευθερία - Αραμπατζή Δανάη του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου. Πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν οι Τζάρο- Μαρκάκη με 2-0 σετ μετά από ένα δυνατό παιχνίδι.

Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης , το ΕΑΚΗ και με την αιγίδα του Υφυπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News