Υποβιβάστηκε από την Volley League o OΦΗ

Σπορ
Υποβιβάστηκε από την Volley League o OΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ προσπάθησε για την υπέρβαση όμως δεν τα κατάφερε και μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των play out στην Volley League, υποβιβάζεται αφού ηττήθηκε σήμερα στην Πολίχνη από τον Πήγασο με 3-1 σετ. Η ομάδα του Ηρακλείου ήθελε μόνο νίκη και ειδικά τρίποντο για να βρεθεί στο -2 από τον Άθλο ώστε όλα να κρίνονταν την τελευταία αγωνιστική, κάτι που δεν έγινε.

Έτσι, ο ΟΦΗ έμεινε στους 18 βαθμούς και μαζί με τον Αριστοτέλη Σκύδρας, αποχαιρετούν τη μεγάλη κατηγορία του βόλεϊ ενώ δεν θα διεξαχθεί το μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική αφού δεν υπάρχει λόγος.

Ο Άθλος με 23 βαθμούς ανανεώνει την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία όπως είχε πετύχει νωρίτερα ο Πήγασος.

Ο ΟΦΗ λοιπόν ήθελε μόνο νίκη για να έχει ελπίδες για παραμονή αλλά άργησε να μπει στον αγώνα, ήταν νευρικός, έχασε τα δύο πρώτα σετ και συνεπώς έναν πολύτιμο βαθμό. Μείωσε σε 2-1 σετ αλλά στο 4ο σετ ο Πήγασος επικράτησε 29-27 .Είναι μία δύσκολη βραδιά για την ομάδα του Ηρακλείου που ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο της στην επαγγελματική κατηγορία μετά από 4 παρουσίες στη Volley League.

O αγώνας ήταν δραματικός στο 4ο σετ. Ο ΟΦΗ που ήθελε το σετ για να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει τη νίκη στο τάι μπρέικ προηγήθηκε 24-23, 25-24, 26-25, 27-26 αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε κόντρα επίθεση που θα του έδινε το σετ και την ισοφάριση. Μετά από λάθος έγινε το 27-27, άσσο του Αρμενάκη το 28-27 και μπλοκ του Μαυρβουνιώτη στον Τζιουμάκα το 29-27. Ακούθησαν συγκινητικές στιγμές με τους νικητές να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους και τους παίκτες του ΟΦΗ να καταρρέουν από την απογοήτευση. Νωρίτερα μέσα στο 4ο σετ ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί και 12-9 και 20-18.

Ο ΟΦΗ ήταν πολύ νευρικός, ειδικά στα κρίσιμα σημεία, στηρίχτηκε επιθετικά πάνω στον Τζιουμάκα που έδωσε επικές μάχες αλλά ορισμένες φορές ήταν μόνος καθώς οι εμπειροι κεντρικοί του Πηγάσου είχαν στηθεί πάνω του. Σε κακή μέρα και ο Αμπράο στην υποδοχή με 9 λάθη.

Ο Πήγασος χωρίς το βαθμολογικό άγχος έπαιξε πιο ελεύθερα, είχε τον Μίλη σε καλή μέρα, τον Προύσαλη να δίνει εύκολες λύσεις και η υποδοχή χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Τα σετ: 25-19, 25-18, 22-25, 29-27.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Νίκος Αντωνιάδης δήλωσε: «Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Χάσαμε εύκολα τα δυο πρώτα σετ. Ημασταν λίγο κουρασμένοι.Αν παίρναμε το τέταρτο σετ, θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.Ο Πήγασος είναι πολύ καλή ομάδα.Μας πίεσε πολύ στο σερβίς στην αρχή.Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Να έχουμε χάσει και μαθηματικά την Volley League.Απο τότε που ανέλαβα οι παίκτες είχαν διαφορετική ψυχολογία και παίξαμε πολύ καλό βόλει.Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά.Το τι θα γίνει απο εδώ και πέρα είναι θέμα της διοίκησης.Συγχαρητήρια στον Πήγασο και τον Αθλο, που έμειναν στην Volley League.Για μας είναι στενάχωρο. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που αγαπάνε το βόλεϊ».

O κεντρικός του ΟΦΗ Βαγγέλης Βαϊόπουλος δήλωσε: «Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για το σύλλογο. Εχουμε πάρει μέρος σε μια ομάδα, που έπεσε και αυτό δεν είναι ωραίο για κανένα. Εγώ είμαι αρχηγός και έχω ένα μερίδιο ευθύνης.Ζητάμε ένα συγγνώμη απο τον κόσμο της ομάδας.Εύχομαι στην ομάδα να επιστρέψει γρήγορα στη μεγάλη κατηγορία γιατί το αξίζει.Έχει ένα φοβερό πρόεδρο και καλές συνθήκες.Οι ιθύνοντες θα βρόύν τι έφταιξε και η ομάδα έχασε την κατηγορία.Μπήκαμε στα πλέι-άουτ με το -8 και κυνηγούσαμε στο -2.Ρισκάραμε με κάποιες θέσεις, μας βγήκε, πήραμε τρείς συνεχόμενες νίκες.Η ομάδα του Πήγασου έπαιξε πιο ελεύθερα και έχει σωθεί.Είχαμε την ευκαιρία να το γυρίσουμε το ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ

Θ. ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ

7. Πήγασος Πολίχνης 31 5

8. Άθλος Ορεστιάδα 23 5

9. Ο.Φ.Η. 18 5

10. Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης Σκύδρας 5 5

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News