Πρωταγωνιστικούς στόχους έχει το βόλεϊ του ΟΦΗ

Σπορ
Πρωταγωνιστικούς στόχους έχει το βόλεϊ του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής της ομάδας Νίκος Προύφας μιλάει για τη νεοσύστατη ομάδα και το μέλλον της..

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τη νεοσύστατη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΟΦΗ, που δημιουργήθηκε με στόχο να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στο χώρο! Και μπορεί να μην ήρθε η άνοδος για την Α2 κατηγορία μέσω των αγώνων μπαράζ, ωστόσο το συγκρότημα του Νίκου Προύφα κέρδισε τα εύσημα για την αγωνιστική του παρουσία, σχεδιάζοντας με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα στην ομάδα.

«Συμμετείχαμε στο τουρνουά της Αθήνας με τέσσερις ομάδες πολύ δυνατές. Παρουσιάσαμε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο όμως σε κάποιες λεπτομέρειες οι Αθηναϊκές ομάδες φάνηκαν πιο έτοιμες και καταφέρανε και πήρανε τα δύο εισιτήρια της ανόδου. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί μπορεί ακόμη και η 3η θέση, με κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μας δώσει το εισιτήριο της ανόδου κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες... Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν ένα τουρνουά πάρα πολύ δυνατό, όπως το περιμέναμε αλλά και εμείς φανήκαμε αρκετά ανταγωνιστικοί και νομίζω ότι για κάποιες μικρές λεπτομέρειες θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το εισιτήριο ανόδου. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα και τα κορίτσια και θα συνεχίσουμε και θα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της Κρήτη TV ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω των μπαράζ, την άνοδο εξασφάλισαν ο Ιωνικός Νικαίας και ο Αστέρας Αγίου Δημητρίου όμως ενδεχομένως να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν όλες οι ομάδες στις ανάγκες της Α2 και εφόσον συμβεί αυτό, πιθανώς να κληθεί ο ΟΦΗ να συμπληρώσει το παζλ: «Είναι 12 ομάδες και θα πρέπει να δούμε κατά πόσο θα μπορέσουν να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Είμαστε η πρώτη επιλαχούσα ομάδα και σίγουρα έχουμε κάποιες πιθανότητες και θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες … Εμείς παρόλα αυτά και τη νέα χρονιά θα χτίσουμε ένα ρόστερ εφάμιλλο της Α2 ώστε να μπορούμε, αν μείνουμε στην κατηγορία και παίξουμε ξανά με ομάδες της Αθήνας, να πρωταγωνιστήσουμε και να πάρουμε το εισιτήριο ανόδου…»

Ο προπονητής του ΟΦΗ αναφέρθηκε και στο δυναμικό που διαθέτει η ομάδα του: «Η ομάδα φέτος δημιουργήθηκε εκ του μηδενός με σκοπό να δυναμώσει τα επόμενα χρόνια και να πρωταγωνιστήσει… Σίγουρα έγιναν κάποιες προσθήκες έμπειρων παικτριών αλλά και νεαρών, ταλαντούχων κοριτσιών και νομίζω ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμη πιο δυνατή ομάδα όπου και αν συμμετέχει και με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει και η διοίκηση, η οποία αποφάσισε να ανεβάσει επίπεδο το γυναικείο τμήμα του ΟΦΗ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ διαθέτει αρκετά ταλαντούχα κορίτσια με την Εύη Πρινιωτάκη να καλείται στην Εθνική Κ16. «Δεν είναι τυχαίο που στην αποστολή είχαμε οκτώ κορίτσια από Κορασίδες και Παγκορασίδες, τα οποία είναι αρκετά ταλαντούχα και στηρίξαν αυτή την προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, στις προπονήσεις και η δουλειά θα φανεί τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα θα βάλουμε και τον έμπειρο κορμό να βοηθήσει. Σίγουρα έχουμε ταλέντα στην ομάδα, κορίτσια που θα πρωταγωνιστήσουν στο κρητικό βόλεϊ. Η Εύη κατάφερε και προχωράει στα κλιμάκια Κ16 και αυτό είναι χαρά μας και της αξίζουν συγχαρητήρια».

Σε ότι αφορά στην παρουσία του κρητικού γυναικείου βόλεϊ στο χώρο, ο Νίκος Προύφας μίλησε με ενθαρρυντικά λόγια: «Αν εξαιρέσουμε την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, σε επίπεδο περιφέρειας, η περιφέρεια Κρήτης είναι από τις πιο καλές και δουλεμένες σε ότι αφορά στα αγωνιστικά πρόσωπα που παρουσιάζουν οι ομάδες είτε σε αναπτυξιακά προγράμματα, είτε σε γυναικεία τμήματα, είτε στο beach volley που και αυτό έχει φέρει αρκετές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και από τους προπονητές, του παράγοντες και τις αθλήτριες και νομίζω ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Υψηλοί στόχοι...

Μετά την ολοκλήρωση των μπαράζ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Γιάννης Δανδάλης τόνισε ότι η θέση της γυναικείας ομάδας είναι στις Εθνικές κατηγορίες, δίνοντας έτσι το στίγμα του: «Εξ΄αρχής στόχος είναι η άνοδος, γι΄αυτό φτιάξαμε αυτή την ομάδα. Να παίξουμε στην Εθνικές κατηγορίες. Αυτό θα έρθει βήμα -βήμα. Ακόμα και αν δεν έρθει φέτος, θα το προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά. Όλοι όσοι βρέθηκαν στα γήπεδα και σε εμάς και στη διοίκηση έδωσαν συγχαρητήρια για το αγωνιστικό πρόσωπο που δείξαμε και τη μαχητικότητα μας και δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Υπάρχει μία πικρία που δεν καταφέραμε την άνοδο αλλά θα δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά», δήλωσε ο τεχνικός της γυναικείας ομάδας Νίκος Προύφας, εξηγώντας το πλάνο που υπάρχει.

«Ο ΟΦΗ λόγω της ανδρικής ομάδας έχει τις ικανότητες, την τεχνογνωσία και τις υποδομές για να μπορέσει να κάνει κάτι καλό και στο γυναικείο τμήμα. Με οδηγό μας το ανδρικό τμήμα προσπαθούμε και εμείς να περάσουμε από το ερασιτεχνικό επίπεδο, σε ένα πιο επαγγελματικό. Αρχής γενομένης από φέτος, δώσαμε πολύ βάση στις Ακαδημίες μας αφού θέλουμε να έχουμε παιδιά από την Κρήτη στην ομάδα και σιγά σιγά πάνω σε αυτά και με τις όποιες προσθήκες θα κάνουμε μία ομάδα και στο γυναικείο αρκετά καλή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News