Προβάδισμα ΠΑΟΚ στο League Cup του βόλεϊ

Σπορ
Προβάδισμα ΠΑΟΚ στο League Cup του βόλεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε τον Παναθηναϊκό 3-2 σετ στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης…

Ίσως το καλύτερο ματς της χρονιάς παρακολουθήσαμε το βράδυ της Δευτέρας (09/05) στον πρώτο τελικό του League Cup στο βόλεϊ ανδρών. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 σετ του Παναθηναϊκού μετά από τρομερό ματς.

Οι δύο κορυφαίες ομάδες της περιόδου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους του βόλεϊ σε ματς ανατροπών τόσο κατά τη διάρκεια των σετ, όσο και συνολικά του αγώνα.

Οι παίκτες του Καλμαζίδη προηγήθηκαν 2-0, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, όμως εκεί ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που χαμογέλασε στο φινάλε.

Τα δεδομένα για τον τίτλο: Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ όπου ο ΠΑΟΚ με επικράτηση με οποιοδήποτε σκορ παίρνει τον τίτλο. Εάν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει 3-2 τότε οι δύο ομάδες θα παίξουν τον τίτλο στο χρυσό σετ, ενώ σε περίπτωση νίκης των πράσινων με 3-0 ή 3-1 τότε ο τίτλος θα καταλήξει σε αυτούς.

Το ματς: Πολλές διακυμάνσεις είχε το πρώτο σετ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Πότε ο ΠΑΟΚ, πότε ο Παναθηναϊκός ξέφευγαν με δύο πόντους, αλλά πάντοτε ο αντίπαλος κατάφερνε και μάζευε τη διαφορά.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του σετ πηγαίνοντας πόντο πόντο. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε τα πρώτα δύο σετ μπολ, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ στο πρώτο που δημιούργησε έκλεισε το σετ με 28-26.

Ντέρμπι ήταν και το δεύτερο σετ μέχρι το 7-7. Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο τάραφλεξ. Με επί μέρους 13-6 ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 20-13. Ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγές, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά αφού το σετ κατέληξε στον ΠΑΟΚ με 25-20.

Από το τρίτο σετ η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κράτησε τον Ράπτη αντί του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου και ο Γιάκομπσεν βρήκε μία ακόμα επιθετική λύση. Έτσι, οι πράσινοι κατάφεραν να κατακτήσουν τα επόμενα δύο σετ με το ίδιο σκορ (25-22) και να στείλουν το ματς στο τάι μπρέικ.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Τα σετ: 28-26, 25-20, 22-25, 22-25, 15-9

ΠΑΟΚ: Γουόλς, Ούντρις, Μπαρνς, Κουμεντάκης, Μπράουν, Πετρέας και λίμπερο ο Κοκκινάκης

Παναθηναϊκός: Γιάκομπσεν, Ντεν Ντρις, Ανδρεόπουλος, Πρωτοψάλτης, Ρανγκέλ, Στάλεκαρ και λίμπερο ο Γκαράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News