Volley League: Πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός

Σπορ
Volley League: Πήρε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά σε 7000 και πλέον φιλάθλους του στο κλειστό του ΟΑΚΑ…

Σε ένα παιχνίδι-γιορτή για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά το τέλος του θα ακολουθούσε η απονομή του πρωταθλήματος της Volley League Ανδρών στο τριφύλλι, οι πράσινοι που δεν έδειξαν να μην έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι αλλά στην απονομή ηττήθηκαν από τον Φοίνικα Σύρου με 3-0 στα σετ (25-27, 18-25, 14-25).

Το παιχνίδι όμως είχε μικρή σημασία για το τριφύλλι και τον κόσμο του, όχι όμως και η ατμόσφαιρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, στη διάρκεια της αλλά και μετά το τέλος της με ένα ξέφρενο πάρτι από 7.000 και πλέον φίλους του Παναθηναϊκού.

Το ΟΑΚΑ έβαλε τα γιορτινά του για να υποδεχθεί τους πρωταθλητές και ο κόσμος που έχει στηρίξει όσο λίγοι το συγκεκριμένο τμήμα θέλησε να γίνει στην κυριολεξία ο "έβδομος" παίκτης. Τόσο στη διάρκεια της αναμέτρησης με τα συνεχή συνθήματα που μετέτρεψαν σε πάρτι το παιχνίδι όσο και μετά το τέλος του αγώνα.

Όταν με το που πήρε τον τελευταίο πόντο του αγώνα ο Φοίνικας ο κόσμος θέλησε να μπει μέσα και να φτάσει δίπλα στους πρωταθλητές και να σηκώσει μαζί τους το τρόπαιο, όπως και έγινε. Άλλωστε και πριν από τέσσερα χρόνια στο Αιγίνιο όταν ο Παναθηναϊκός πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό ο κόσμος ήταν αυτός που τον έσωσε.

Και από τη στιγμή που δύο χρόνια πριν, λόγω κορονοϊού, δεν μπόρεσε να γιορτάσει με τους παίκτες την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20, έβγαλε την Πέμπτη το άχτι του. Για αυτό και σήκωσε την κούπα με τους πρωταγωνιστές, τραγούδησε μαζί τους, άναψε καπνογόνα με τα οποία πρώτος και καλύτερος έπαιξε ο Γιάκομπσεν και εν συνεχεία θέλησε να αποθανατίσει τις στιγμές με μια φωτογραφία, μια σέλφι.

Το ματς

Ο Φοίνικας έδειξε να έχει περισσότερο το μυαλό του στο παιχνίδι και στη νίκη σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό ο οποίος από τη στιγμή που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα είδε την αναμέτρηση περισσότερο σαν προπόνηση. Αυτό φάνηκε και από τις αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων αλλά και από το χρόνο που έδωσε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος σε παίκτες που δεν είχαν παίξει σε όλη τη σεζόν.

Στο πρώτο σετ η ομάδα της Σύρου πήρε το προβάδισμα από νωρίς το τριφύλλι προσπάθησε προς το τέλος να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με την είσοδο και κάποιων βασικών του αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τον Φοίνικα να φτάνει στο 27-25 και να κάνει το 0-1 στα σετ.

Η ομάδα της Σύρου συνέχισε να είναι καλύτερη και στο δεύτερο σετ, πήρε από την αρχή προβάδισμα τεσσάρων και πέντε πόντων και έφτασε ακόμα ποιο εύκολα στην κατάκτηση του με 25-18 κάνοντας το 0-2, ενώ ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη επί των πρωταθλητών καθώς πήρε και το τρίτο σετ ακόμα πιο εύκολα καθώς επικράτησε με 25-14 και έκανε το 0-3.

Τα σετ: 25-27, 18-25, 14-25

Πηγή: sport24.gr

Photo itime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News