Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Σπορ
Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανέβηκε στην κορυφή της Volley League…

Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στη Volley League των ανδρών. Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ επικράτησε 3-1 σετ του Ολυμπιακού και ανέβηκε στην κορυφή της Volley League των ανδρών.

Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου από το τελείωμα του δεύτερου σετ κυριάρχησαν απόλυτα στο τάραφλεξ, ήταν περισσότερο ομάδα από τους ερυθρόλευκους και με μεγάλο όπλο το μπλοκ (15-4) έφτασαν στη νίκη.

Η είσοδος του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου σε συνδυασμό με την άνοδο των υπολοίπων παικτών ήταν εκείνα που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού και άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός μόλις έχασε το ρυθμό του στο σερβίς άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Έγκλεσκαλνς ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση, τα σερβίς του Παναθηναϊκού πάνω στον Πέριτς έκαναν δύσκολη τη ζωή του Στιβαχτή και έτσι όλα έγειραν προς την μεριά των πρασίνων.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα και του Παναθηναϊκού ήταν ο Ρανγκέλ με έξι μπλοκ ενώ τον ακολούθησαν οι Πρωτοψάλτη (14π.) και Βαν Ντε Ντρις (11π.). Για τον Ολυμπιακό ο Έγκλεσκαλνς είχε 14 και ο Πέριτς 13.

Το ματς: Το πρώτο σετ άρχισε νευρικά με πολλά λάθη στο σερβίς και από τις δύο ομάδες. Κάπως έτσι φτάσαμε μέχρι το 13-13. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός κατάφερε να χαλάσει την υποδοχή του Παναθηναϊκού και με το επί μέρους 6-1 που έτρεξε κατάφερε να ξεφύγει με 20-14. Οι πράσινοι προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πάρει το πάνω χέρι και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-20

Όπως έγινε στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 13-13. Ο Ολυμπιακός απέκτησε ένα προβάδισμα δύο πόντων, όμως οι πράσινοι κατάφεραν να φέρουν το σετ στα ίσα στο 17-17.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 19-17, αλλά σε εκείνο το σημείο τα σερβίς του Μπάση αρχικά και στη συνέχεια του Γιάκομπσεν άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 20-21, ο Ζουπάνης έκανε το 21-21 για να ακολουθήσει επί μέρους 4-0 του Παναθηναϊκού για να κάνει το 1-1 με 25-21.

Το τρίτο σετ ήταν ένας μονόλογος του Παναθηναϊκού. Με την ψυχολογία στα ύψη οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί, τους έβγαιναν όλα όσα έκανα με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει ακόμα και σε διψήφια νούμερα.

Στο 11-21 είχαμε διακοπή για περίπου δέκα λεπτά όταν ένα ποτήρι προσγειώθηκε στη μεριά του Παναθηναϊκού. Το συμβάν δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση και οι πράσινοι κατέκτησαν το σετ με 25-14.

Η εικόνα του τέταρτου σετ ήταν παρόμοια με εκείνη του τρίτου αν και ο Παναθηναϊκού σε κανένα σημείο δεν πήρε τόσο μεγάλη διαφορά. Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν ουσιαστικά να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 25-21 και στο τέταρτο σετ και έφτασε σε ένα καθαρό τρίποντο το οποίο του έδωσε και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3

Τα σετ: 25-20, 21-25, 14-25, 21-25

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή 10/12

Μίλωνας - ΟΦΗ 3-0

Κυριακή 12/12

Φοίνικας - Κηφισιά 3-2

ΠΑΟΚ - Φίλιππος Βέροις 3-1

Δευτέρα 13/12

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3

Βαθμολογία

Παναθηναϊκός 18

Ολυμπιακός 17

ΠΑΟΚ 16

Φοίνικας Σύρου 13

Κηφισιά 8

ΑΟΝΣ Μίλων 7

ΑΠΣ Φίλιππος 3

ΟΦΗ 2

Πηγή: sport24.gr

Photo intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News