Βόλεϊ

Τεταμένες οι σχέσεις στα τμήματα βόλεϊ ΓΕΗ- ΟΦΗ

Ζητήθηκε η παραχώρηση 12 αθλητριών όμως η ΓΕΗ απάντησε με καυστική επιστολή…

Ο Νίκος Προύφας αποχώρησε από την ομάδα βόλεϊ της ΓΕΗ και πλέον ανήκει στο τεχνικό δυναμικό του ΟΦΗ όπου στόχος είναι η δημιουργίας μίας ενισχυμένης ομάδας Γυναικών. Επιθυμία λοιπόν του ΟΦΗ είναι η παραχώρηση 12 αθλητριών της ΓΕΗ κάτι που εκφράστηκε και επισήμως όπως έγινε γνωστό. Το γεγονός ωστόσο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση αφού ένα τέτεοι ενδεχόμενο ουσιαστικά αποδυναμώνει τη ΓΕΗ που έχει πολύ ικανοποιητική πορεία τα τελευταία χρόνια στην Α2 κατηγορία και πρωταγωνιστική στα τμήματα υποδομών. Η ΓΕΗ λοιπόν εξέδωσε σχετική καυστική ανακοίνωση κάνοντας γνωστά τα παρακάτω:

«Με την δημοσίευση αυτή, θα επιχειρήσουμε να διαλύσουμε την φημολογία και τις διάφορες υποθέσεις που, τεχνηέντως, κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες.

Μετά την αποχώρηση μελών της τεχνικής μας ομάδας προς άλλο σωματείο, διαδόθηκε ότι μαζί τους πήγε και μεγάλος αριθμός αθλητριών, όλων των ηλικιών. Μας έγινε επίσης γνωστό ότι οι αθλήτριες αυτές κλήθηκαν από τον πρώην προπονητή μας να πραγματοποιήσουν προπονήσεις στο γήπεδο της νέας του ομάδας.

Όμως, μέχρι τώρα, μας έχει γίνει μόνο μια γραπτή πρόταση για παραχώρηση στο άλλο σωματείο δώδεκα (12) αθλητριών, πράγμα πρωτάκουστο, την οποία και η διοίκησή μας απέρριψε. Δεν δημοσιεύουμε την επιστολή αυτή, καθώς σε αυτήν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα που δεν επιτρέπεται να εμφανιστούν. Βρίσκεται στην κατοχή μας, για κάθε ενδιαφερόμενο. Δημοσιεύουμε όμως την απάντηση του σωματείου μας, για κάθε ενδιαφερόμενο:

Ηράκλειο 06/08/2021.
Προς:
O.Φ.Η.
Πρόεδρο ΟΦΗ κον Δανδαλη Ι.

Αγαπητοί κύριοι,

Λάβαμε και διαβάσαμε την από 4/8/2021 επιστολή σας, με την οποία ζητάτε την μεταγραφή 12 (ΔΩΔΕΚΑ) αθλητριών μας στο σωματείο σας, στα πλαίσια της διαχρονικής μας συνεργασίας. Ως άνθρωποι του βόλεϊ επί πολλά έτη, χαιρόμαστε ιδιαίτερα να διαπιστώνουμε ότι η ιστορική ομάδα της πόλης μας, η ομάδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί ενεργά στο τμήμα του γυναικείου βόλεϊ. Με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκινά εις βάρος του πιο ιστορικού σωματείου στο Ηράκλειο στο Volley γυναικών, το σωματείο το οποίο εκπροσωπούμε, το σωματείο της ΓΕΗ.

Με το τμήμα βόλεϊ των γυναικών να μετρά ΣΥΝΕΧΗ παρουσία 35 ετών .

Με 8 τουλάχιστον Πρωταθλήματα στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα .

Με παρουσία σε εθνικές κατηγορίες επί 3 έτη .

Με 7 παιδιά σε προεθνικές και εθνικές ομάδες.

Με ομάδα σήμερα στην Α2 γυναικών .

Εάν, όπως φαίνεται στο έγγραφό της 4/8/2021, πρόθεσή σας είναι η διάλυση (?) του σωματείου μας και των προσπαθειών πάρα πολλών ετών, πολλών αθλητικών παραγόντων, πολλών προπονητών , και – ΚΥΡΙΩΣ – πάρα πολλών αθλητριών, ώστε το γυναικείο βόλεϊ να είναι σήμερα, στο Ηράκλειο, στη θέση που βρίσκεται , τότε η απάντηση στην επιστολή σας είναι προφανής.

Εάν όμως πρόθεσή σας είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η έναρξη ή καλύτερα η εμβάθυνση των καλών σχέσεων δύο σωματείων με μεγάλη ιστορία στην ίδια πόλη τότε αναμένουμε μία πρόταση αντάξια της ιστορίας του ΟΦ.Η..

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,

Για τη ΓΕΗ

Καθώς, πέραν των επιστολών αυτών, δεν έχει υπάρξει καμία περαιτέρω γραπτή επικοινωνία ή αντιπρόταση, οι αθλήτριες παραμένουν ενεργές στο Μητρώο αθλητών του Σωματείου μας.

Ενημερώνουμε, ειδικά τις ανήλικες αθλήτριες μας, ότι η συμμετοχή σε προπονήσεις και αγώνες άλλου σωματείου δεν επιτρέπεται, παρά μόνο μετά από εγγραφή άδεια της ΓΕΗ.

Όλα όσα ακούγονται, κυκλοφορούν και διαδίδονται πέρα των όσων αναφέρθηκαν, είναι ψευδή. Επίσης θεωρούμε ανήθικη και απαράδεκτη την οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία ανθρώπων άλλου σωματείου με τις αθλήτριες μας, χωρίς την άδειά μας.

Παραμένουμε ενεργοί και πιστοί στα ιδανικά του Σωματείου περί αθλητισμού και ηθικής.

Για την ΓΕΗ

Ο Πρόεδρος

Α.Γιαννόπουλος»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια