Βόλεϊ

Ο Άκης Φλαούνας στο neakriti.gr: Ο ΟΦΗ πρέπει να αλλάξει για να γίνει όπως ονειρεύεται ο Δανδάλης!

Μια μεγάλη συνέντευξη του έμπειρου τεχνικού που μίλησε για όλους για όλα...

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Άκης Φλαουνας ανακοινώθηκε σαν προπονητης στον ΟΦΗ σίγουρα η είδηση ήταν σημαντική! Έχοντας κατακτήσει τρόπαιο με την ΑΕΚ, το Λιγκ Καπ, έχοντας δουλέψει σε πολύ υψηλό επιπεδο πήρε την απόφαση να εργαστεί σε μια ομάδα που ομολογουμένως θα είχε δύσκολο έργο και στη φετινή Volley League. Λίγο μετά το φιναλε της χρονιάς μιλήσαμε με τον Άκη Φλαούνα για να κάνουμε τον απολογισμο με καθαρό πια μυαλό αλλά και να μιλήσουμε και για την επόμενη μέρα. Τόσο για το βόλεϊ του ΟΦΗ οσο και για τη δική του. Ξεκινησαμε από αυτό που αναφέραμε στον πρόλογο, για την απόφαση να εργαστεί στον ΟΦΗ, μετα τη σχετική πρόταση που δέχτηκε...
"Ένιωθα πολύ σίγουρος για την επιλογή μου και ήρθα με μεγάλη διάθεση να εργαστώ σε ένα σωματείο σαν τον ΟΦΗ.Μια ομάδα στην επαρχία έχει εξ ορισμού δύσκολο έργο και ανυπέρβλητα έξτρα εμπόδια να διαχειριστεί δεδομένου της απόστασης από τα αστικά κέντρα.Με την έλευση του β´κύματος της πανδημίας πολλαπλασιαστηκε όμως ο βαθμός δυσκολίας."
* Ο ΟΦΗ πήρε τελικά την όγδοη θέση μέσα σε μια χρονιά που πέρασε από χίλια κύματα και με μεγάλα πλήγματα από την πανδημία. Ωστόσο ανεξάρτητα από τη θέση έκανε κάποιες σημαντικές νίκες και πήρε σετ από τον Ολυμπιακό ενώ ήταν ανταγωνιστικος σε πολλά ματς με ομάδες της πρώτης τετράδας! Θέλουμε να κάνετε τον απολογισμό σας...

                               "Οι στόχοι της ομάδας επιτεύχθηκαν"

"Οι στοχοι της ομάδας επιτεύχθηκαν. Η παραμονή, η αγωνιστική βελτίωση και η οικονομική εξυγίανση! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αθλητές αλλά και τους συνεργάτες μου και όλο το σταφ που ήταν συνεπεις και κράτησαν το τμήμα όρθιο σε αυτή την περιπέτεια.Ο σύλλογος βγήκε πιο δυνατός,εμφάνισε αγωνιστική πρόοδο και αυτό δεν το βλέπουμε μόνο εμείς αλλά θα το διαπιστώσετε και αν ανατρέξετε σε δηλώσεις προπονητών των αντιπάλων μας.Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι σετ πήραμε και από ΠΑΟΚ,ΠΑΟ! Επίσης οι νίκες που κάναμε ήταν με ομάδες που κατέληξαν στην βαθμολογία πάνω από εμάς (Κηφισιά 5η,Μίλωνα που κέρδισε τον ΠΑΟ,). Καταλήξαμε στην 8η θέση όπως και πέρυσι αλλά με το 1/4 του προϋπολογισμού της
περασμένης χρονιάς.Επίσης στις θέσεις 5-8 υπήρχαν ομάδες με ιστορία και πολύ καλούς κ έμπειρους παίκτες.Από εμάς ομολογώ ότι έλειψε η έμπειρια! Παρά τις συνεχείς διακοπές του πρωταθλημάτος και την οδυνηρή κατάσταση όταν νόσησε σχεδόν όλη η ομάδα από τον COVID (καραντίνα 10ημερων )συν του γεγονότος ότι δεν παίξαμε στην φυσική μας έδρα (ΒΑΚ),η ομάδα εμφάνισε εξαιρετική βελτίωση και εμφανίστηκε πλήρως ανταγωνιστική στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κλείνοντας προσωπικά εκτιμώ ότι με βάση τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που μας προσφέρθηκαν φέτος έγινε το κάτι περισσότερο."
* Σε αυτό το επίπεδο σίγουρα μια ομάδα πρέπει να είναι στελεχωμένη σημαντικά και να μην μένει μόνο στο καλό ρόστερ. Πόσα πρέπει να αλλάξουν και να γίνουν για να δούμε έναν καλύτερο ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία;
"Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας με κίνδυνο να στεναχωρήσω τους διοικούντες της ομάδας.Δυστυχως απέχουμε σημαντικά από το επίπεδο που οφείλει να έχει μια επαγγελματική ομάδα παρά τα μικρά βήματα που έγιναν φέτος.Δεν αρκεί μόνο η στελέχωση ως φυσική παρουσία αλλά χρειάζεται και η διακριτή κατανομή ρόλων. Στο κορυφαίο επιπέδο ανταγωνισμού δεν αρκεί μόνο να αγαπάς τον ΟΦΗ και το άθλημα αλλά να είσαι μεθοδικός,αναλυτικός και φυσικά αποτελεσματικός λειτουργώντας με κοινό νου και ψυχρή λογική. Ευχή μου είναι να μην επαναληφθεί σε καμμία περίπτωση η περσινή ολιγωρία στην συγκρότηση του ρόστερ με αποτέλεσμα να είμαστε η τέλευταια κυριολεκτικά ομάδα στην έναρξη της προετοιμασίας κ να αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Λιγκ καπ ως
φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας έχοντας στα πόδια μας 2 βδομαδες προπόνηση και όλους τους παίκτες στην διάθεση μου 5 μέρες πριν τα ματς!"

                    Για τον ίδιο, τον Δανδάλη, τη συνέχεια και τις υποδομές

Ο Άκης Φλαούνας μας μίλησε ακόμα για το ενδεχόμενο παραμονής του στον ΟΦΗ, τον πρόεδρο Γιάννη Δανδάλη,
τις υποδομές και τον συνεργάτη του Μανόλη Πρασανάκη αλλά και τις πιθανές συνεργασίες από τις οποίες το βολεϊ του ΟΦΗ μπορεί να έχει οφέλη. Αναλυτικά μας είπε:
Για τον Γιάννη Δανδάλη: Είναι καταρχάς ένας άνθρωπος που χρειάζεται στο άθλημα και έχει επενδύσει στο βόλεϊ όσο λιγοι! Οι επενδύσεις του πρέπει να γίνουν με γνώμονα μια διαφορετική οπτική γωνία. Η περυσινή χρονιά μπορεί να διδάξει πολλά. Ο ΟΦΗ έχει δυναμική και έναν πρόεδρο που εμπνεύστηκε μια ομάδα που θα πάει ψηλά. Ήδη έχω αναφερθεί σε αλλο σημείο της συνέντευξης στις παραμέτρους για να γινει ο ΟΦΗ αυτός που ονειρεύεται ο Γιάννης Δανδάλης."
Για τη δικη του συνέχεια: "Κοιτάξτε, το νέο πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό και στον αριθμό των ομάδων και στον τρόπο διεξαγωγής. Οργάνωση και στελέχωση κάθε ομάδας είναι στοιχεία απαραίτητα! Ο πρόεδρος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι για τις αποφάσεις. Εγώ απλά θα προσθέσω πως δεν πρέπει να επαναληφθούν τα περυσινά λάθη και να μην χαθεί χρόνο σε κανέναν τομέα!"
Για τις διακρίσεις Ρουμελιωτάκη-Γαλιώτου: "Πράγματι, ο Μαρκος Γαλιωτος μπηκε στην κορυφαια ομαδα των Play Out στον δευτερο γυρο τους, ενω στην αντίστοιχη λίστα (Dream Team) του πρώτου γύρου των υπήρχε το όνομα ενός άλλου αθλητή του ΟΦΗ, του αρχηγού μας Γιάννη Ρουμελιωτάκη. Μπράβο τους γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι τους. Ωστόσο υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερες διακρίσεις..."
Για το μέλλον του ΟΦΗ και τις υποδομές: "Είναι σε νηπιακό στάδιο οι υποδομές στην ομάδα και έχει το μεγάλο βάρος ο συνεργάτης μου Μανόλης Πρασανάκης. Πρέπει να γίνουν πολλά για να βγουν Ρουμελιωτάκηδες! Σίγουρα όμως ο Πρασανακης έχει αγάπη για αυτό που κάνει, την ομάδα και το άθλημα!"
Για πιθανές συνεργασίες: "Υπάρχει ένα πεδίο, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να είναι πολύτιμοι και πρέπει ο ΟΦΗ να είναι πιο εξωστρεφής..."

Πηγή φωτογραφίας: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια