O Φοίνικας Σύρου κατέκτησε το League Cup στο βόλεϊ

Σπορ
O Φοίνικας Σύρου κατέκτησε το League Cup στο βόλεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε στον τελικό 3-1 σετ τον αξιόμαχο Φίλιππο Βέροιας…

Μία ημέρα μετά από την εκπληκτική του εμφάνιση στον ημιτελικό του League Cup όπου επικράτησε 3-0 του -ήδη πρωταθλητή- Ολυμπιακού, ο Φοίνικας Σύρου έδειξε πως είχε ακόμα αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτο καθώς έπιασε και πάλι υψηλή απόδοση και με το 3-1 απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας έκανε δικό του το τρόπαιο.

Αυτό ήταν το δεύτερο τρόπαιο League Cup που κατακτούν οι Νησιώτες και πρώτο μετά απο 9 χρόνια αφού είχαν αναδειχτεί νικητές και στην πρώτη έκδοση του θεσμού που είχε διεξαχθεί τη σεζόν 2011-12.

Το πρώτο σετ του τελικού ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με τους παίκτες του Ιγκόρ Γιούρισιτς να κυριαρχούν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και το φινάλε να τους βρίσκει να επικρατούν κατά κράτος των αντιπάλων τους με 25-15.

Η ομάδα του Σωκράτη Τσουμάκα έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο σετ που ήταν αρκετά ισορροπημένο όμως εκεί που η μπάλα έκαιγε, μίλησε η εμπειρία των Νησιωτών που με τρεις διαδοχικούς πόντους από τη θέση του σερβίς έφτασαν στο 25-21.

Λίγο η κούραση από τον ημιτελικό, λίγο μία ελαφριά χαλάρωση από πλευράς Φοίνικα έπαιξαν το ρόλο τους στο τρίτο σετ, με τον Φίλιππο να εμφανίζεται αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του και να καταφέρνει όχι μόνο να είναι μέσα στη διεκδίκηση αλλά να επικρατεί με 25-22 και να μένει ζωντανός στη διεκδίκηση του τροπαίου.

Κάπως έτσι, όλα κρίθηκαν στο τέταρτο σετ όπου εκεί οι "πειρατές" απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα στου δρόμου τα μισά και δεν το έχασαν ποτέ, για να φτάσουν άξια στο 25-20 και να πανηγυρίσουν στο τέλος τη δίκαιη κατάκτηση του τροπαίου.

ΤΑ ΣΕΤ: 15-25, 21-25, 25-22, 20-25.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News