Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο στις Γυναίκες

Σπορ
Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο στις Γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε απόψε 3-0 σετ την Θήρα...

Μίλιτσα Κούμπουρα και Μόνικα Πότοκαρ ηταν πρωταγωνίστριες και ο ΠΑΟΚ νίκησε τον ΑΟ Θήρας με 3-0 σετ στην Ηλιούπολη και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για τη σεζόν 2020-2021, το οποίο είναι και το πρώτο στην ιστορία του!

Εκμεταλλευόμενες το σερβίς της Ευαγγελίας Μερτέκη, οι «ασπρόμαυρες» κατάφεραν τρεις φορές στο παιχνίδι να ξεφύγουν από την πίεση της ομάδας της Σαντορίνης και να φτάσουν στη νίκη, «εκθρονίζοντας» τον Ολυμπιακό μετά το από εννέα συνεχόμενες κατακτήσεις. Οι δύο ομάδες μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που πήρε μια μικρή διαφορά +4 (7-11) στο πρώτο σετ, αναγκάζοντας τον Κώστα Παπαδόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο ΑΟ Θήρας αντέδρασε (10-11), όμως η Μερτέκη έδωσε και πάλι «αέρα» στις «ασπρόμαυρες». Αν και Ντάλκε το «πάλευε», έχοντας άξια συμπαραστάτη την Τσομπανίδου με το εντυπωσιακό μπλοκ της, οι Σαντορινιές έκαναν αρκετά λάθη που έδωσαν τη δυνατότητα στο σύνολο του Τάκη Φλώρου να «ξεφύγει» και πάλι. Εκμεταλλευόμενες τις ασταμάτητες Πότοκαρ και Κούμπουρα, οι Θεσσαλονικιές έκαναν το 1-0 (20-25) και πήραν προβάδισμα για τη νίκη.

Το δεύτερο σετ ήταν τελείως διαφορετικό, αφού καμία από τις δύο διεκδικήτριες του τροπαίου δεν κατάφερνε να αποσπαστεί στο σκορ με πάνω από δύο πόντους διαφορά. Πότοκαρ και Ντάλκε συνέχισαν να μονοπωλούν στην επίθεση, με τον ΑΟ Θήρας να καταφέρνει κάποια στιγμή να περνά μπροστά (14-13). Κάπου εκεί η Μερτέκη πήγε στο σερβίς και ο ΠΑΟΚ έκανε ένα απίστευτο σερί οκτώ πόντων(!) που του έδωσαν ένα εντυπωσιακό προβάδισμα (14-21). Παρόλα αυτά, με την Χατζηευστρατιάδου στο σερβίς οι νησιώτισσες μείωσαν (19-21), όμως οι «ασπρόμαυρες» ήταν αποφασισμένες, πιο σοβαρές αγωνιστικά και έφτασαν στο 2-0 (21-25).

Με την Μερτέκη ξανά στο σερβίς, ο ΠΑΟΚ πήρε από νωρίς προβάδισμα στο τρίτο σετ (4-7), με τον ΑΟ Θήρας να «σβήνει» γρήγορα την διαφορά (9-9) και να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Ενώ το ματς ήταν στον πόντο (14-15), η Μερτέκη ξαναπήγε στο σερβίς και αύξησε τη διαφορά (14-19), με τον «δικέφαλο του βορρά» να κάνει μεγάλο βήμα προς τον τίτλο. Μπορεί η ομάδα της Σαντορίνης με πρωταγωνίστρια την Γουάλας «τούμπαρε» το σετ (20-19), όμως ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια και πήρε την σπουδαία νίκη με 3-0 σετ (23-25).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News