Συγκλονιστικό ντέρμπι: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 σετ τον Φοίνικα Σύρου

Σπορ
Συγκλονιστικό ντέρμπι: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 σετ τον Φοίνικα Σύρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις ώρες κράτησε το ματς που κρίθηκε στο τάι μπρέικ

Τρομερή εξέλιξη και αγωνία μέχρι τον τελευταίο πόντο, είχε το εξ’ αναβολής ντέρμπι του Παναθηναϊκού με το Φοίνικα Σύρου.

Σε ένα ματς που είχε διάρκεια 3 ώρες, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-2 σετ. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή από το 0-2, ενώ όλα κρίθηκαν τελικά στις λεπτομέρειες.

Ο Παναθηναϊκός με αυτή του τη νίκη πήγε στους 27 βαθμούς και κρατά τις ελπίδες του ζωντανές για τον τίτλο, με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να έχει 36 βαθμούς και το ντέρμπι αιωνίων να ακολουθεί. Για τη Σύρο η ήττα αυτή δεν κόστισε ιδιαίτερα βαθμολογικά, μιας και με τον πόντο που πήρε ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τον Παναθηναϊκό και όλα θα κριθούν στις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Φοίνικας ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο σετ και με τους Στερν και Μπράουν να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι βρέθηκε να προηγείται με 11-17. Ο Παναθηναϊκός χάρη στον Ράπτη αλλά και στα λάθη του Φοίνικα, πλησίασε στο σκορ και έφερε το σετ στον πόντο (20-21). Με επίθεση του Ράιτς, ο Φοίνικας συντήρησε τη μικρή του διαφορά στο σκορ ωστόσο με εντυπωσιακό μπλοκ του Ράνγκελ στον Πρωτοψάλτη, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 23-23 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο σετ. Ο Φοίνικας βρέθηκε με σετ μπολ στο 24-25 με τον Ράπτη όμως να ισοφαρίζει σε 26-26. Οι πράσινοι έβγαλαν δύο εντυπωσιακές άμυνες με το πόδι μέχρι να έρθει ο Ράπτης να γράψει το 26-25 και να δώσει με τη σειρά του το πρώτο σετ μπολ στον Παναθηναϊκό. Έπειτα από τις δύο χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού να κλείσει το πρώτο σετ, ο Ράπτης ήρθε να δώσει τον 28 πόντο στην ομάδα του μαζί και το πρώτο σετ με 28-26.

Με τον Μπράουν να υψώνει τείχος απέναντι στους ακραίους του Παναθηναϊκού, ο Φοίνικας προηγήθηκε και στο δεύτερο σετ με 2 πόντους με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν άμεσα. Από εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός τρέχοντας ένα σερί 3-0, μεγάλωσε τη διαφορά (8-5) και έβαλε δύσκολα στους Συριανούς. Η ομάδα του Γιούρισιτς έφερε το ματς στα ίσα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο ως το τέλος και τον Παναθηναϊκό να φτάνει πρώτο σε σετ μπολ με μία μόλις ευκαιρία (24-23). Ο Φοίνικας κατάφερε να ισοφαρίσει και παρατείνει την αγωνία, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει με μεγάλη δυσκολία και το δεύτερο σετ με 30-28.

Στο τρίτο σετ ο Φοίνικας μπήκε πολύ δυνατά, αποφασισμένος να μην φύγει απ' την Αθήνα χωρίς σετ. Με τον Φέι στο βασικό σχήμα αντί του Στέρν, οι Συριανοί προηγήθηκαν με 6 πόντους. Ο Παναθηναϊκός έκανε πάλι την αντεπίθεση του, πλησίασε στον ένα πόντο 15-16, όμως με μπλοκ του Παπαγγελόπουλου οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι αέρα δύο πόντων. Ο Στερν επέστρεψε στη θέση του Πρωτοψάλτη, που δεν ήταν σε ιδιαίτερα καλή μέρα, ο Φοίνικας κατάφερε να διατηρήσει τη μικρή του διαφορά και να κατακτήσει το τρίτο σετ μειώνοντας σε 2-1.

Μετά την κατάκτηση του τρίτου σετ, ο Φοίνικας είχε ψυχολογία και προηγήθηκε με 4 πόντους από χωρίς στο τέταρτο (3-7) υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό σε τάιμ άουτ. Με το τάιμ άουτ να πιάνει τόπο, οι πράσινοι κατάφεραν και μείωσαν στον πόντο με τον Φοίνικα όμως να φέρνει πάλι τη διαφορά σε σχετικά ασφαλή επίπεδα. Οι νησιώτες με το πόδι κολλημένο στο γκάζι δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ, ο Φοίνικας Σύρου έχασε γρήγορα το προβάδισμα τριών πόντων που πήρε στο ξεκίνημα, με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 3-3 και μάλιστα να προσπερνάει με 4-3. Η Σύρος ανέβασε στροφές σε αυτό το σημείο, πήρε ένα μικρό προβάδισμα το οποίο ωστόσο χάθηκε πολύ γρήγορα με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει ξανά και να προσπερνάει με δύο πόντους με μπλοκ άουτ του Ράπτη (9-7). Ανατροπές επί ανατροπών με τον Φοίνικα να ισοφαρίζει τον Παναθηναϊκό να ξανά παίρνει κεφάλι στο σκορ και εν τέλει να δίνει τέλος στο "θρίλερ" με 15-13.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News