Έσπασε το αήττητο του Φοίνικα ο Ολυμπιακός

Σπορ
Έσπασε το αήττητο του Φοίνικα ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μίλωνας επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 , με τους «πράσινους» να μένουν πλέον στο -5 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό…

Με μια εμφάνιση που δείχνει πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στον Φοίνικα με 3-0 σετ για την 10η αγωνιστική της Volley League και υποχρέωσε τους Συριανούς στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, με τους νησιώτες να έχουν ένα ματς λιγότερο και την ομάδα του Δημήτρη Καζάζη όμως να υπερτερεί ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας!

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν στο «Μελίνα Μερκούρη» χωρίς τον προπονητή τους Ιγκόρ Γιούρισιτς, ο οποίος χτες το βράδυ διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων ο Κώστας Στιβαχτής, αγωνίστηκε και πάλι φορώντας μάσκα.

Αγωνιστικά, ο Φοίνικας Σύρου που ξεκίνησε χωρίς τον Θανάση Πρωτοψάλτη ο οποίος εκτέλεσε χρέη προπονητή, δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο επιθετικό σερβίς του Ολυμπιακού, με τον Φρομ και τον Μιγιαήλοβιτς να δίνουν προβάδισμα «ασφαλείας» στους «ερυθρόλευκους» με τα μπλοκ τους. Η διαφορά δεν έπεσε καθόλου μέχρι το τέλος του πρώτου σετ, με τους γηπεδούχους να το κατακτούν σχετικά εύκολα (25-19).

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, μέχρι που οι Πειραιώτες απόκτησαν μια διαφορά +5 (14-9). Οι «πειρατές» μάζεψαν την διαφορά προσωρινά (15-12), αλλά οι Μιγιαήλοβιτς και Βουλκίδη έδωσαν το σετ στον Ολυμπιακό (25-18), παρά την μεγάλη προσπάθεια των Κωστόπουλου, Στερν και Ράτκε.

Ο Έγκλεσκανς ανέλαβε δράση στο τρίτο και τελευταίο σετ, με τον Βουλκίδη να τον βοηθά με τα «καυτά» σερβίς του. Οι Συριανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν έστω και την τελευταία στιγμή, όμως οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι τον ρυθμό τους πήραν το σετ (25-16) και το πολύτιμο τρίποντο.

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-18, 25-16)

Tρομερός ο Μίλωνας

Παρότι τυπικά ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ της αναμέτρησης, ο Μίλωνας πήρε μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού (3-1) στη Νέα Σμύρνη για την 10η αγωνιστική της Volley League. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έχασε τεράστιο έδαφος για τον τίτλο, αφού έμεινε στους 20 βαθμούς σε εννιά αγώνες, πέντε λιγότερους από τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι έκαναν πραγματική υπέρβαση με την καταπληκτική τους σημερινή εμφάνιση, πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη τους στη σεζόν, ενώ ταυτόχρονα έφτασαν τους οκτώ βαθμούς σε 10 παιχνίδια. Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων και χωρίς ενέργεια, κάτι που φάνηκε από την αρχή του ματς.

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και πήρε ένα μικρό προβάδισμα (6-10), το οποίο «έσβησε» άμεσα ο Μίλωνας. Οι δύο ομάδες έφτασαν μαζί στο 20-20, όμως εκεί οι γηπεδούχοι με μπροστάρη τον Χαντ σε εκείνο το σημείο, έκαναν το 1-0 (25-22).

Έχοντας τον αέρα από πριν, οι Νεοσμυρνιώτες δεν συνάντησαν καμία αντίσταση στο δεύτερο σετ, με τον Καναδό διαγώνιό τους να κάνει ότι θέλει τους «πράσινους». Η διαφορά έφτασε στο +7 (18-11), με την ομάδα του Ανδρεόπουλο να μην μπορεί να βγάλει την παραμικρή αντίσταση μέχρι το τέλος του σετ (25-17).

Τα αρκετά λάθη του Μίλωνα έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να κάνει το 2-1 (20-25), εκμεταλλευόμενος και το καλό μπλοκ του. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι και παρότι το 7-2 έγινε 7-7 και εν συνεχεία 18-18, κατάφερε να πάρει το τέταρτο σετ (25-20) και το θετικό αποτέλεσμα.

Τα σετ: 3-1 σετ (25-22, 25-17, 20-25, 25-20)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News