Βόλεϊ

Απόφαση για έναρξη της Volley League γυναικών

Τι ισχύει επίσημα με τις αθλητικές δραστηριότητες μετά τις νέες αποφάσεις

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή (29/01) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έφεραν αλλαγές και στην αγωνιστική δραστηριότητα από το Σάββατο (30/01) έως και την Κυριακή (07/02).

Συγκεκριμένα, στις «κόκκινες περιοχές» αναστέλλεται η λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων. Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε πως ξεκινάει το πρωτάθλημα της Volley League γυναικών.

Παράλληλα, κανονικά θα συνεχιστούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των πρωταθλημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, στον... πάγο θα συνεχίσουν να είναι τα πρωταθλήματα της Football League, της Γ' Εθνικής αλλά και του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι επίσημες αποφάσεις:

 

«Οι αλλαγές που αφορούν στην αθλητική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, έχουν ως εξής:

 

  • Στις περιοχές με επιδημιολογική επιβάρυνση επιπέδου «αυξημένου κινδύνου» (κόκκινες) αναστέλλεται η λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

 

  • Και στις δύο διαβαθμίσεις επιδημιολογικής επιβάρυνσης (επίπεδο «επιτήρησης» -κίτρινες περιοχές- και επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» -κόκκινες περιοχές) επιτρέπονται πλέον οι αγώνες για τη Volley League γυναικών.

 

Κατά τα λοιπά, εξακολουθεί να ισχύει σε όλη τη χώρα:

 

  • Η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών:

 

α) των ομάδων που μετέχουν

 

- στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανδρών (Super League 1 και Super League 2),

 

- στo πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών (Basket League),

 

- στο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (Volley League),

 

- στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,

 

β) των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.

 

  • Η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν

 

- στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας μπάσκετ γυναικών,

 

- στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πόλο ανδρών και γυναικών,

 

- στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας χάντμπολ ανδρών και γυναικών.

 

  • Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2021.

 

  • Η λειτουργία και χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από Άτομα με Αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια