Ο προπονητής τoυ ΟΦΗ ζητάει να επαναρχίσει η Volley League

Σπορ
Ο προπονητής τoυ ΟΦΗ ζητάει να επαναρχίσει η Volley League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Μιλάμε για επαγγελματίες που ζουν από το βόλεϊ…”

Το επαγγελματικό βόλεϊ μπορεί και πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα και το πρωτάθλημα της Volley League, να ολοκληρωθεί με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τονίζει ο προπονητής του ΟΦΗ Άκης Φλαούνας, σε συνέντευξη του στο επίσημο κανάλι της ομάδας.

Το επαγγελματικό βόλεϊ, σε αντίθεση με την Σούπερ Λιγκ 1 του ποδοσφαίρου και την Basket League, παραμένει στον...πάγο και οι ομάδες έχουν κατεβάσει ρολά, καθώς δεν μπορούν να κάνουν ούτε προπόνηση.

Το ίδιο και ο ΟΦΗ, με τον Άκη Φλαούνα να εκφράζει την ευχή "να γίνει σύντομα μια μερική άρση των μέτρων, ώστε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις και όχι τους αγώνες. Να μπορέσουμε από το νέο έτος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα".

Σύμφωνα με τον τεχνικό του ΟΦΗ "το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που δεν έχει σωματική επαφή. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Υπάρχουν μεγαλύτερες εστίες μόλυνσης, από το βόλεϊ. Πιστεύω ότι μπορεί να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το πρωτάθλημα της Volley League".

Για την κατάσταση, που επικρατεί στην ομάδα βόλει του ΟΦΗ αυτήν την εποχή, τονίζει πως "έχουμε σταματήσει τις προπονήσεις. Οι αθλητές έχουν γυρίσει στα σπίτια τους και περιμένουμε τις αποφάσεις της πολιτείας. Περιμένουμε και εμείς σαν επαγγελματίες, να λειτουργήσουμε, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

Μιλάμε για επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μιλάμε για επαγγελματίες που ζουν από το βόλεϊ. Δεν είναι μόνο οι προπονητές και οι αθλητές, είναι ένας κύκλος ανθρώπων γύρω από αυτό, που ζει από το άθλημα. Δεν σχεδιάστηκε καλά, η όλη η ιστορία. Ίσως οι ευθύνες, είναι στην μέση. Η ουσία είναι πως ένας επαγγελματικός κλάδος έχει κλείσει. Σε όλη την Ευρώπη, δεν συμβαίνει αυτό, που γίνεται στην Ελλάδα. Λειτουργεί έστω και με κάποια προβλήματα, αλλά με ασφάλεια".

Για τις εντολές που έχει δώσει στους παίκτες του, σε αυτό το διάστημα της διακοπής, επισημαίνει ότι "σε συνεργασία με το γυμναστή μου έχουμε στείλει προγράμματα για άθληση στο σπίτι. Η κατάσταση τους είναι δύσκολη, για τους αθλητές. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά, αλλά και σωματικά.

Υπάρχουν συνέπειες στο μυϊκό σύστημα του αθλητή, μέσα από όλο αυτό. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 εβδομάδες προπόνησης οι αθλητές, για να επανέλθουν".

Ο Άκης Φλαούνας, έστειλε τις ευχές του σε όλο τον κόσμο για τα Χριστούγεννα. Όπως ανέφερε "θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους.

Θα είναι διαφορετικά Χριστούγεννα για όλους. Από αυτή τη δοκιμασία, να βγούμε όλοι πιο δυνατοί".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News