ΓΕΗ και Ν. ΟΠΕΡ θα εκπροσωπήσουν την Κρήτη στο πρωτάθλημα βόλεϊ Γυναικών

Σπορ
ΓΕΗ και Ν. ΟΠΕΡ θα εκπροσωπήσουν την Κρήτη στο πρωτάθλημα βόλεϊ Γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα σήμερα στην Α2 κατηγορία για τις ομάδες της Κρήτης...

Ανοίγει αυτή την Κυριακή η αυλαία του πρωταθλήματος βόλεϊ στην Α2 Εθνική κατηγορία των Γυναικών με διπλή κρητική εκπροσώπηση μετά την αποχώρηση τόσο της ΑΘΛΕΣΗ όσο και της Μεσσαράς από την κατηγορία. Έτσι στο νέο πρωτάθλημα θα λάβει μέρος η ομάδα της ΓΕΗ και αυτή του Ν.ΟΠΕΡ. Σε ότι αφορά στη ΓΕΗ, η ομάδα έχοντας και την εμπειρία της περυσινής χρονιάς, σίγουρα εμφανίζεται πιο έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κατηγορίας. Πέρσι άλλωστε το συγκρότημα του Ηρακλείου είχε κερδίσει τις εντυπώσεις, τερματίζοντας στην 2η θέση του Α΄Ομίλου της Α2 κατηγορίας.

«Ο στόχος για την ομάδα της ΓΕΗ είναι κάθε χρόνο ο ίδιος. Να εξασφαλίσει το ταχύτερο δυνατόν την παραμονή της στην κατηγορία και να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά. Από κει και πέρα θέλουμε να έχουμε και πρωταγωνιστικό ρόλο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα», δηλώνει στη «Ν.Κ.» ο προπονητής της ΓΕΗ Νικόλαος Προύφας και συνεχίζει αναφορικά με το δυναμικό της ομάδας του: «Κάθε 2-3 χρόνια αλλάζει το ρόστερ. Ο περσινός κορμός είναι φέτος φοιτήτριες οπότε δίνεται η σειρά στο νέο αίμα, από τις Ακαδημίες μας. Ανεβάσαμε αρκετά παιδιά που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην Α2. Θέλουμε να έχουμε μία σταθερή πορεία στην κατηγορία και να εδραιωθούμε στο κρητικό βόλεϊ».

Οι δυσκολίες για την ομάδα της ΓΕΗ αφορούν στην περιορισμένη χρήση των χώρων προπόνησης λόγω της πανδημίας όμως μέσα από την επίμονη και απαιτητική δουλειά που γίνεται αναμένεται να υπάρξουν και τα κατάλληλα αποτελέσματα. «Χρειάζεται υπομονή και να δοθεί χρόνος στα νέα παιδιά της ομάδας και μέσα από σκληρή δουλειά όλα θα πάνε καλά. Η κατηγορία φέτος είναι ένα ερωτηματικό αφού έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές στα ρόστερ ενώ υπάρχουν και παίκτριες από την Α1 που δεν έκλεισαν συμβόλαια την τελευταία στιγμή».

Η ομάδα φέτος έχει ενισχυθεί με την Καλιαφιεντάκη που αγωνιζόταν στην ΑΕ Αμπελοκήπων και την Ρεθυμνιώτισσα Βερβερίδη από την ομάδα του Αρκαδίου και με την Κτιστάκη από την ΑΘΛΕΣΗ. Επίσης παρέμεινε στην ΓΕΗ η Καρουζάκη από την Μεσσαρά, η Κοντζεδάκη από τον ΟΦΗ, η Χρυσίλιου από την ΑΕ Λάρνακας και η Μαννέ από τον Πορφύρα.

Η ομάδα του Νικόλαου Προύφα στην πρεμιέρα της Κυριακής (16:00) καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ηρακλή που δεν έχει ενισχυθεί ενώ είναι πιθανό να αγωνιστεί και φέτος με την ομάδα των Νεανίδων όπως έκανε και πέρσι.

Ο νεοφώτιστος ΟΠΕΡ

Η νεοφώτιστη ομάδα Ν.ΟΠΕΡ, ξεκινάει με θέρμη την παρουσία της στην Α2, έχοντας πραγματοποιήσει αρκετές προσθήκες με αυτή της 23χρονης Καναδής ακραίας Κέντρα Φιντς να τραβάει τα βλέμματα καθώς η παρουσία της αναμένεται να δώσει άλλη ποιότητα αφού πρόκειται για μία εξαιρετικά ταλαντούχα αθλήτρια.

Στην ομάδα προστέθηκαν οι Γεωργία Γκότση (ακραία) από τον Αστέρα Αγ. Δημητρίου, η Χριστίνα Καλογριδάκη και Ειρήνη Κορναράκη (κεντρικές) από Μεταμόρφωση, Μαρία Μηλάκη (πασαδόρος) από Αρκάδι, ΕύαΤζιμπουκάκη (πασαδόρος) από Αρκάδι και Ευγενία Μήλα (λίμπερο) από Αρκάδι.

«Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών της εποχής. Η ομάδα του Ρεθύμνου είναι συνεπής στις κατηγορίες όμως ανανεώθηκε τόσο διοικητικά όσο και σε επίπεδο αθλητριών. Στηρίζεται στους τοπικούς φορείς του Ρεθύμνου που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια και τη Διοίκηση», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο εκ των προπονητών του Ν. ΟΠΕΡ Γιώργος Μπουρμπάκης που αναφέρεται στο δυναμικό της ομάδας του: «Η ομάδα είναι ομάδα συνόλου και πάνω σε αυτό κινηθήκαμε και στην αναζήτηση της ξένης παίκτριας. Σίγουρα θα δώσει μία ποιότητα στην ομάδα μας η Κέντρα όμως ανάλογης ποιότητας είναι και οι υπόλοιπες παίκτριες. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά όμως αυτό μένει να το αποδείξουμε στο γήπεδο».

Ο τεχνικός του Ν.ΟΠΕΡ αναφέρεται και στο στόχο της ομάδας του, κρατώντας τους τόνους χαμηλούς. «Πρόκειται για μία νεοφώτιστη ομάδα και δεδομένων των συνθηκών το εγχείρημα είναι δύσκολο. Δεν γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και λόγω covid. Κρατάμε χαμηλά τον πήχη, θέλουμε να δημιουργήσουμε γερές βάσεις. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και να εδραιωθούμε. Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά…»

Η ομάδα των Γιώργου Μπουρμπάκη και Γιώργου Μπονατάκη θα υποδεχτεί την Κυριακή (15:00) την ανανεωμένη Αγία Παρασκευή καθώς το ρόστερ ενισχύθηκε με την απόκτηση επτά αθλητριών.

Το πρόγραμμα

Α’ Ζώνη – Β’ όμιλος

Σάββατο (31/10)

17:00 Απολλώνιος-Πετρούπολη

Κυριακή (01/11)

15:00 Ν. ΟΠΕΡ-Αγ. Παρασκευή

16:00 Ηρακλής Κηφισιάς-ΓΕΗ

Ρεπό: ΠΑΚ Χαλανδρίου

Η επόμενη (2η)

Σάββατο (07/11)

17:00 Απολλώνιος-Ηρακλής Κηφισιάς

18:30 Πετρούπολη-ΠΑΚ Χαλανδρίου

Κυριακή (08/11)

18:00 ΓΕΗ-Ν. ΟΠΕΡ

Ρεπό: Αγ. Παρασκευή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News