Πρωταθλητής Ελλάδας στη Volley League o Παναθηναϊκός

Σπορ
Πρωταθλητής Ελλάδας στη Volley League o Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-1 σετ του Ολυμπιακού...

Πρωταθλητής για πρώτη φορά μετά το 2006 είναι ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι αν και βρέθηκαν να χάνουν με 0-1 σετ από τον Ολυμπιακό, έκαναν την ανατροπή, επικράτησαν με 3-1 και έφτασαν έτσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κλειδί στην αναμέτρηση ήταν η εξέλιξη του δεύτερου σετ. Ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το 0-2, αλλά οι πράσινοι με ανατροπή έκαναν το 1-1 και ουσιαστικά άλλαξαν τη ροή του αγώνα.

Το ματς: Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με όπλο το σερβίς του κατάφερε να προηγηθεί με πέντε πόντους 3-8. Ο Παναθηναϊκός μέσα από την άμυνα του και τις κόντρα μπάλες που τελείωσε κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και να φέρει το σετ στα ίσα (12-12). Από εκεί και πέρα όμως ο Μουνιόθ ανακατεύοντας συνεχώς την τράπουλα, πήρε λύσεις από τον πάγκο του και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 με 22-25.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του δεύτερου σετ. Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από νωρίς, ο Παναθηναϊκός έφερε το σετ στα ίσα στο 11-11, αλλά και πάλι οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ. Μόνο που αυτή την φορά οι παίκτες του Ανδρεόπουλου είχαν την απάντηση. Οι πράσινοι με επί μέρους 5-1 μετέτρεψαν το 20-21 σε 25-22 και έκαναν το 1-1 σετ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Πανταλέοντα.

Παίρνοντας ώθηση από την ανατροπή που έκανε στο τέλος του δεύτερου σετ, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο τρίτο σετ και κατάφερε να από νωρίς να χτίσει διαφορά και να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του με 25-15. Στην αντίπερα όχθη ο Μουνιόθ συνέχισε να ανακατέβει την τρέπουλα χωρίς αποτέλεσμα.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ όπου οι πράσινοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει και έφτασε στην κατάκτησή του και μαζί στη νίκη που του χάρισε το πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1

Τα σετ: 22-25, 25-22, 25-15, 25-13

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News