Volley League: Μεγάλη νίκη με ανατροπή του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

Σπορ
Volley League: Μεγάλη νίκη με ανατροπή του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Θεσσαλονικείς γύρισαν το παιχνίδι παρά το αρχικό 0-2 σετ των "πρασίνων"...

Ο ΠΑΟΚ με μεγάλη αντεπίθεση και χωρίς ξένους ανέτρεψε το 0-2 σετ του πλήρους, πλην Στάροβιτς, Παναθηναϊκού και με 3-2 σετ πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στους «πράσινους» στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό της Volley League και έκανε το 1-0 στη σειρά, θέλοντας άλλη μια νίκη για να προκριθεί στους τελικούς.

O Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στα δύο πρώτα σετ, όμως ο ΠΑΟΚ των Ελλήνων βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφτασε στην ανατροπή.

Με όπλο το μπλοκ, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο σετ, φτάνοντας άνετα στο 16-8. Οι Θεσσαλονικείς δεν βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν και κάνοντας πολλά λάθη άνοιξαν το δρόμο στους πράσινους για το 1-0 με 25-14. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί προβλήματα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ μετά το 14-13 και να εκμεταλλεύεται λάθη, που τον οδήγησαν στο 2-0 με 25-23.

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής. Πήρε τα ηνία του σκορ και έφτασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο 19-16, μειώνοντας αισθητά τα λάθη. Με επιμέρους σερί 5-1 έφτασε στο 24-18, όμως ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί πέντε πόντων, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν μπλοκ του Πελεκούδα, για το 24-23. Όμως, δεν κατάφερε να σταματήσει τον «δικέφαλο του Βορρά» από το να μειώσει σε 2-1, με 25-23.

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το τέταρτο σετ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα (10-5) που έφτασε ως το 17-12, όμως ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί πέντε πόντων και ισοφάρισε σε 17-17. Ο ΠΑΟΚ επανέκτησε τα ηνία του σκορ, με τους «πράσινους» να μην τους αφήνουν να ξεφύγουν. Μάλιστα, ισοφάρισαν στο 23-23, ωστόσο με δύο δικά τους λάθη ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση (2-2) και στο πέμπτο σετ.

Το τάι μπρέικ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε με 5-1 με πρωταγωνιστή τον Χαραλαμπίδη. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 5-4, αλλά ο ΠΑΟΚ με 8-0 σερί με τα μπλοκ και τη θλάση των «πράσινων» έφτασε στο 13-4. Οι «ασπρόμαυροι» πήγαν στο ματς μπολ και ο Σωτηρίου έκανε το 15-8.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για το απόγευμα της Παρασκευής. Σε περίπτωση που χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι, αυτό θα γίνει την Κυριακή.

Τα σετ: 14-25, 19-25, 25-23, 25-23, 15-8

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News