Μεσαρά: Ο αθλητής την κρίσιμη στιγμή ξέρει να κρατάει την ψυχραιμία του

Σπορ
Μεσαρά: Ο αθλητής την κρίσιμη στιγμή ξέρει να κρατάει την ψυχραιμία του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση με όμορφο μήνυμα από την ομάδα βόλεϊ...

Το δικό της μήνυμα για τον αγώνα που δίνουμε όλοι αυτές τις μέρες έστειλε σήμερα η ομάδα βόλεϊ της Μεσαράς...

Η σχετική ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει:

"Αθλητές και αθλήτριες, αγαπητοί φίλοι του βόλεϊ της Μεσαράς, είναι αυτονόητο ότι συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας μας έως τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία επιτρέψουν τη λειτουργία των αθλητικών συλλόγων.

Μέχρι τότε, αναμένουμε οι αθλητές μας να δίνουν τον "αγώνα" τους εκτός γηπέδων, δηλαδή 1) να διατηρούνται σε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση, 2) να μελετούν και να γίνονται καλύτεροι, 3) να σέβονται τα μέτρα που εφαρμόζονται για να προστατευτούν οι ίδιοι και προ πάντων εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, 4) να εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους όπου χρειαστεί, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους (οι ανήλικοι), με ευγένεια και ταπεινοφροσύνη.

Προσπαθώντας να προσομοιώσω την κατάσταση με εκείνη του αθλητή πριν τον δύσκολο αγώνα, κατάσταση η οποία μέσω της σιωπής φαίνεται να λέει: “H κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί . Καλύτερα να παρατήσεις τον αγώνα και να διασκεδάσεις λιγάκι». Σ΄αυτή τη φάση, οι άπειροι μαχητές εγκαταλείπουν τα όπλα και παραπονιούνται για την ανία. Ο αθλητής δίνει προσοχή στην σιωπή, σε κάποιο μέρος κάτι συμβαίνει, γνωρίζει πως οι καταστρεπτικοί σεισμοί έρχονται χωρίς προαναγγελία, γνωρίζει ότι όταν δεν υπάρχει θόρυβος ο κίνδυνος βρίσκεται κοντά. Ενώ οι άλλοι κουβεντιάζουν και γκρινιάζουν εκείνος προπονείται και εξερευνά προσεκτικά τον ορίζοντα…

Ο αθλητής την κρίσιμη στιγμή, παρά την κούραση και τους ανεβασμένους παλμούς, ξέρει πώς να κρατάει την ψυχραιμία του κάνοντας την καλύτερη επιλογή για εκείνον και την ομάδα του.

Όλοι μαζί! Μένουμε σπίτι, όλοι εκεί! Μένουμε σπίτι! Γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News