Έτοιμος να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ στην Volley League

Σπορ
Έτοιμος να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ στην Volley League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυλαία αύριο στη μεγάλη κατηγορία με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΒΑΚ... - Δείτε τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την έναρξη της Volley League και το ιστορικό, αυριανό (17:00) πρώτο παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία για την ομάδα του ΟΦΗ, που καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό! Το ρόστερ της φετινής ομάδας έχει δημιουργήσει αρκετές προσδοκίες, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι, παρότι νεοφώτιστος ο ΟΦΗ, μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις στην κατηγορία. Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο εντατικής προετοιμασίας, φτάνει η ώρα για το εναρκτήριο παιχνίδι, με τον Δημήτρη Ζλατιλίδη και τους παίκτες του να εμφανίζονται έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση, που με αφοσίωση και συγκέντρωση μπορεί να φτάσει, γιατί όχι, μέχρι και τα play offs!

«Υπάρχει μια σχετική πίεση και είναι λογικό. Θα πρέπει να κάνουμε διαχείριση τις τελευταίες ώρες, να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για τη μεγάλη πρεμιέρα και ελπίζω όλα να πάνε καλά», δήλωσε στη “Ν.Κ.” ο τεχνικός του ΟΦΗ, που αναλύει μέσω videos τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και τα σημεία όπου θα πρέπει να δοθεί προσοχή.

«Ο Παναθηναϊκός μάς γνωρίζει, όπως τον γνωρίζουμε κι εμείς. Δεν υπάρχει κάτι μυστικό. Το θέμα είναι σε τι μέρα θα είσαι, τι διάθεση θα έχεις και πόσο θα μπορέσεις να κοιτάξεις ως νεοφώτιστος αυτές τις ομάδες στα μάτια, ώστε να φύγεις χαρούμενος από το γήπεδο. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Στα φιλικά είδαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό και να τον κερδίσουμε, αλλά αυτό θέλει μεγάλη συγκέντρωση σε όλο το παιχνίδι. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό στην έδρα μας και να παρουσιάσουμε ωραίο θέαμα στον κόσμο μας».

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, αφού τονίζει πως η ομάδα του δουλεύει πάνω στις όποιες κακές εμφανίσεις των φιλικών ώστε να διορθωθούν τα λάθη, επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να γίνει σωστή διαχείριση στα εντός έδρας παιχνίδια, με στόχο να διασφαλιστεί το ταχύτερο δυνατό η παραμονή στην κατηγορία.

«Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα πάμε βήμα-βήμα ως νεοφώτιστοι και ό,τι καλύτερο πετύχουμε θα είναι κέρδος. Αυτός είναι ο στόχος. Να εξασφαλίσουμε το γρηγορότερο την παραμονή».

Όταν βέβαια τίθεται στον κόουτς η αισιοδοξία του Τσούλαφιτς για δυνατότητα παρουσίας της ομάδας στα play offs, δεν το αρνείται. «Ναι, υπάρχει η δυνατότητα, αλλά αυτό θέλει χρόνο. Θα έρθουν καλές και κακές στιγμές, που θα πρέπει να διαχειριστεί κανείς για να φτάσει εκεί. Όλοι οι παίκτες είναι έμπειροι και έχουν παραστάσεις. Αν καταφέρουμε να είμαστε σοβαροί, να λειτουργήσουμε ο ένας για τον άλλο, τότε μπορούμε να φτάσουμε αρκετά ψηλά».

Και βέβαια η κινητήριος δύναμη του ΟΦΗ στο ΒΑΚ αναμένεται να είναι ο κόσμος του. «Μπορεί το ΒΑΚ να γίνει μια ισχυρή έδρα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Να έρθει να δει βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Να μας δώσει δύναμη κι εμείς να την εκμεταλλευτούμε και να φέρουμε αποτελέσματα».

Πιστεύει συμμετοχή στα play offs ο Τσούλαφιτς

Είναι από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων. Σίγουρα αναμένεται να αποτελέσει παίκτη- “κλειδί” στη φετινή προσπάθεια του ΟΦΗ. Ο λόγος για τον Μαυροβούνιο διαγώνιο Μίλος Τσούλαφιτς, που πιστεύει πως η ομάδα του όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά μπορεί να έχει παρουσία και στα play offs!

«Είμαστε νέα ομάδα και προσπαθούμε ακόμα να βρούμε το καλύτερο παιχνίδι. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πάρα πολύ καλά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο στο παιχνίδι μας μέσω των προπονήσεων. Νομίζω ότι πραγματικά μπορούμε να παίξουμε καλά», δήλωσε στη “Ν.Κ.” ο Τσούλαφιτς, που αναφέρεται στον αυριανό του αντίπαλο.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια δυνατή ομάδα, κυρίως αυτή τη χρονιά πήραν κάποια μεγάλα ονόματα, αλλά τους έχουμε δει και ξέρουμε ότι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Στην έδρα μας, με τη βοήθεια όλων και με τους φιλάθλους, πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε», πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=EeZT2Xtu1bI?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Αναφορικά με την προσπάθεια του ΟΦΗ στη Volley League, εμφανίζεται αισιόδοξος: «Είμαστε μια νέα ομάδα και για ξεκίνημα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και να επιβεβαιώνουμε σε κάθε παιχνίδι ότι μπορούμε να πάμε στα play offs γι’ αυτόν τον πρώτο χρόνο. Δεν ξέρω από ποια θέση, αλλά μπορούμε να είμαστε στα play offs, και από ’κει και πέρα όλα είναι πιθανά».

Ο έμπειρος διαγώνιος στέλνει και το μήνυμά του στον κόσμο.

«Θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε αγώνα. Θα πεθάνουμε στο παρκέ. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια εδώ και προσκαλώ τους φιλάθλους να έρθουν να μας βοηθήσουν».

Κάλεσμα στον κόσμο από Ρουμελιωτάκη και Κομητούδη

Η παρουσία του ΟΦΗ στη Volley League αποτελεί ισχυρό κίνητρο και για τους παίκτες που είναι έτοιμοι να υπερβάλουν εαυτούς με στόχο το καλύτερο δυνατό. «Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάει αισίως το πρωτάθλημα, που καθυστέρησε λίγο... Θεωρώ πως είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι. Βέβαια είναι ακόμη αρχή και η ομάδα είναι νεοφώτιστη, οπότε παιχνίδι με παιχνίδι θα βρει τα πατήματά της», τονίζει ο έμπειρος Γιάννης Ρουμελιωτάκης, που επιστρέφει μετά από χρόνια και σημαντική πορεία στη μεγάλη κατηγορία στο Ηράκλειο.

«Έχουμε “διαβάσει” τον Παναθηναϊκό, θα μπούμε μέσα και πρέπει να αποβάλουμε το άγχος για να δώσουμε το 100%, ώστε να πάρουμε ό,τι μπορούμε για το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα». Ο 30χρονος ακραίος του ΟΦΗ, παρότι πιστεύει ότι είναι καλό να στοχεύεις ψηλά, προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους. «Δε θέλω να λέω πολλά. Θα δούμε την πορεία μας βήμα-βήμα», τονίζει, ενώ αναφορικά με τον κόσμο δηλώνει: «Ο κόσμος είναι ο 7ος παίκτης. Σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει να γίνει καλύτερη δουλειά στο γήπεδο. Τον προσκαλούμε να έρθει στο γήπεδο να ευχαριστηθούμε παρέα».

Ανάλογες είναι και οι τοποθετήσεις του Δημήτρη Κομητούδη, που είναι από πέρυσι στην ομάδα. «Πέρυσι έζησα τον κόσμο στα παιχνίδια με τη Ρόδο. Είναι ωραίο να έχει τόσο κόσμο, παθιασμένο, που φωνάζει συνθήματα. Βοηθάει πολύ. Εδώ στην έδρα μας δύσκολα θα περάσει κάποια ομάδα. Δε θα είναι εύκολο...». Ο 24χρονος πασαδόρος αναφέρεται και στο ματς με τους “πράσινους”: «Δουλεύουμε γι’ αυτό το παιχνίδι και έχουμε αγωνία. Είναι κάποια κομμάτια που έχουμε δουλέψει και αν μας βγουν θα κυλήσει καλά το παιχνίδι για μας».

Υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αυριανού αγώνα με γενική τιμή 10 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η διάθεση των διαρκείας.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΟΦΗ

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Νο ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΗΜ/ΝIA ΓΕΝ.

1 ΜΟΝΙΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΙΟΣ 1 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ 1,9 21/5/1987

2 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 2 ΑΚΡΑΙΟΣ 1,88 25/6/1989

3 DMITRY STOROZHILOV 3 ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ 1,97 1/6/1986

4 ΤΕΦΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 4 ΛΙΜΠΕΡΟ 1,81 8/10/1988

5 ΚΟΜΗΤΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 5 ΠΑΣΑΔΟΡΟΣ 1,93 4/10/1995

6 ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΙΟΣ 6 ΑΚΡΑΙΟΣ 1,8 1/12/1991

7 ΓΚΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 9 ΛΙΜΠΕΡΟ 1,85 12/11/1985

8 ΤΣΕΛΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 10 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ 2,07 27/7/1997

9 IVAN ANDRES HURTADO MINA 11 ΑΚΡΑΙΟΣ 1,98 23/9/1996

10 ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΝΙΚΟΣ 13 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ 2,01 13/4/1998

11 KEVIN ALEXANDER CARABALI 14 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ 2,04 23/3/1995

12 ΣΑΡΙΚΕΙΣΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ 15 ΑΚΡΑΙΟΣ 1,91 28/4/1983

13 MILOS CULAFIC 18 ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ 2,06 13/8/1986

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΖΛΑΤΙΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

TEAM MANAGER: ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΛΟΓΟΣ : ΑΥΤΖΙΟΓΛΟΥ ΔΗΜΟΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ: ΠΑΝΤΑΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

TEAM MANAGER: ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΑΝΔΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News