Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ στoν τελικό της Volleyleague

Σπορ
Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ στoν τελικό της Volleyleague

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 3-2 σετ τον Φοίνικα Σύρου…

Για μία ακόμα χρονιά ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα είναι το ζευγάρι των τελικών της Volleyleague των ανδρών. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-2 σετ επί του Φοίνικα στη Σύρο, έκαναν το 3-1 στην ημιτελική σειρά και πήραν έτσι την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Γκάβιν Σμιτ και το δίδυμο των κεντρικών (Πετρέας - Ανδρεάδης).

Ο Καναδός διαγώνιος επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και ειδικά στα δύο τελευταία σετ ήταν ασταμάτητος. Ο Σμιτ ολοκλήρωσε το ματς με 18 πόντους (15/34 επιθ., τρεις άσοι) προσφέροντας πολύτιμες λύσεις. Την ίδια ώρα οι Πετρέας και Ανδρεάδης επιβλήθηκαν στη μάχη του φιλέ στο τέταρτο και πέμπτο σετ. Ειδικά ο πρώτος βοήθησε σημαντικά με τα σερβίς του. Είναι χαρακτηριστικό πως το 1ο και το 4ο σετ τελείωσαν με δικά του σερί 6-0 ενώ τελείωσε και τον αγώνα με άσσο.

Στην αντίπερα όχθη ο Φοίνικας Σύρου πάλεψε όλα τα σετ, αλλά πλήρωσε τα πολλά λάθη που έκανε για ένα τέτοιο ματς. Πρώτος σκόρερ για τους Συριανούς ήταν ακόμα μία φορά ο Εβάντρο με 21 πόντους και τον ακολούθησαν οι Καϊσλασάλο με 13 και ο Βουλκίδης με 12.

Έτσι, η σειρά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Μαΐου από το "Μελίνα Μερκούρη" και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο ΠΑΟΚ Sports Arena.

Σε αντίθεση με τους ημιτελικούς, στους τελικούς οι έδρες πηγαίνουν εναλλάξ και δεν αλλάζουν ανά δύο ματς. Ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στις τρεις νίκες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

1ος τελικός: Παρασκευή 3 Μαΐου: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

2ος τελικός: Δευτέρα 6 Μαΐου: Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

3ος τελικός: Πέμπτη 9 Μαΐου: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

4ος τελικός (αν χρειαστεί): Κυριακή 12 Μαΐου: Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

5ος τελικός (αν χρειαστεί): Τετάρτη 15 Μαΐου: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News