Γιορτάζει η Ιεράπετρα με το Final Four του βόλεϊ

Σπορ
Γιορτάζει η Ιεράπετρα με το Final Four του βόλεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τα ημιτελικά του Κυπέλλου αναμετρώνται σήμερα ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός και Ηρακλής- Φοίνικας Σύρου…

Η μεγάλη γιορτή του βόλεϊ ξεκινάει σήμερα στην Ιεράπετρα καθώς πραγματοποιούνται οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας με στόχο τον αυριανό (20:15) τελικό που θα αναδείξει το νέο Κυπελλούχο!

Ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού θα ξεκινήσει στις 18:00 ενώ ο δεύτερος θα γίνει στις 20:30 ανάμεσα σε Ηρακλή και Φοίνικα Σύρου.

Από τον Ολυμπιακό είναι αμφίβολοι για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο Βούλγαρος ακραίος, Τοντόρ Αλεξίεφ, ο οποίος δεν πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης. Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Φερνάντο Μουνιόθ, δήλωσε, πάντως, πως έχουν πιθανότητες να αγωνιστούν. Ο Δικέφαλος, από την άλλη, δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

"Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της Ιεράπετρας για την φιλοξενία και εύχομαι στις δύο ημέρες να είναι γεμάτο το γήπεδο και να δουν τα παιδιά δύο καλά παιχνίδια. Το αν θα αλλάξουμε κάτι θα φανεί, εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε το κύπελλο. Να παλέψουμε για κάθε μπάλα μέσα στο παιχνίδι", είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιούρι Φιλίποφ ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ τόνισε:"Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε η διοργάνωση αυτή να φιλοξενηθεί στην Κρήτη. Πάντα η Ομοσπονδία προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για το ελληνικό κύπελλο. Η δική μας προσπάθεια είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και στον τελικό".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Final Four ο Ηρακλής θα αγωνιστεί φορώντας εμφανίσεις με μήνυμα κατά του ρατσισμού, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον παίκτη τους, Μπάρι Φέργκιουσον, ο οποίος είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ματς της Πυλαίας.

"Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και όλους τους φορείς για αυτή την διοργάνωση αλλά και την Ομοσπονδία που κάνει το καθήκον της σωστά, θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο και να συνεχίσει το όνειρο μας για την κατάκτηση του τροπαίου. Εμείς θα εξαντλήσουμε μέχρι την τελευταία πιθανότητα, ώστε να είμαστε οι κάτοχοι του τροπαίου", επισήμανε ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός ενώ με τη σειρά του ο τεχνικός του Φοίνικα Σύρου Ράτκο Παβλίσεβιτς δήλωσε : "Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολύ ωραία φιλοξενία στην Ιεράπετρα. Νιώθουμε πολύ άνετα, και έχουμε ότι ζητήσαμε από τους ανθρώπους εδώ. Είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε σε αυτό το φάιναλ φορ, το οποίο είναι ένα πολύ όμορφο event του ελληνικού βόλεϊ".

Οι παίκτες…

Και οι παίκτες αφού ευχαρίστησαν τους διοργανωτές μίλησαν για την πρόκληση του Final Four.

" Εγώ έχω ευχάριστες μνήμες γιατί είχαμε πανηγυρίσει την πρόκριση με Εθνική Νέων. Η ομάδα μας είναι η περσινή κάτοχος και ξεκινώντας με τον ημιτελικό θέλουμε να συνεχίσουμε τα καλά παιχνίδια και θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο", είπε ο Θανάσης Τερζής του ΠΑΟΚ ενώ ο Κώστας Προύσαλης του Ηρακλή τόνισε: "Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Final four του κυπέλλου για δεύτερη σεζόν. Ξέρουμε ότι θα έχουμε απέναντι μας μια δύσκολη ομάδα, όπως είναι ο Φοίνικας Σύρου. Θέλει υπομονή και θέληση για να τα καταφέρουμε".

O έμπειρος Κώστας Χριστοφιδέλης του Ολυμπιακού δήλωσε: " Να γίνουν όμορφα παιχνίδια σε αθλητικά πλαίσια. Στοχεύουμε στην κατάκτηση του τροπαίου και χρειαζόμαστε και την τύχη για να συμβεί αυτό". Τέλος ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: " Ο Φοίνικας Σύρου δεν ήρθε απλά για να συμμετέχει στην διοργάνωση. Θέλω να παρουσιαστούμε δυνατοί και γιατί όχι να μην κερδίσουμε και εμείς ένα τρόπαιο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News