Κληρώνει σήμερα για την Εθνική Γυναικών στο Ευρωπαϊκό

Σπορ
Κληρώνει σήμερα για την Εθνική Γυναικών στο Ευρωπαϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «γαλανόλευκη» θα είναι μία από τις 24 ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση της Κωνσταντινούπολης…

Τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών ολοκληρώθηκαν και η Ελλάδα πήρε πανηγυρική πρόκριση στα τελικά ως πρώτη και αήττητη στον όμιλό της.

Σήμερα(13.00) στην Κωνσταντινούπολη η «γαλανόλευκη» θα είναι μία από τις 24 ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση, την οποία θα μπορείτε να την παρακολουθήστε μέσω του EuroVolleyTV και της επίσημης σελίδας του EuroVolley στο Facebook .

Όπως και στους άνδρες, έτσι και στις γυναίκες το Ευρωβόλεϊ (23/8 - 8/9) για πρώτη φορά στην ιστορία θα φιλοξενηθεί σε 4 χώρες (Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία), οι ομάδες των οποίων θα είναι και επικεφαλής των 4 ομίλων.

Οι 20 υπόλοιπες ομάδες που θα λάβουν μέρος προήλθαν από τις 8 της τελικής κατάταξης του Euro 2017 (Σερβία 1η, Ολλανδία 2η, Αζερμπαϊτζάν 3η, Ιταλία 4η, Ρωσία 5η, Λευκορωσία 6η, Γερμανία 7η, Βουλγαρία 8η) και από τους 6 προκριματικούς ομίλους προκρίθηκαν οι δύο πρώτοι (Ελλάδα, Βέλγιο, Κροατία, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία ως πρώτες και Σλοβενία, Ελβετία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ρουμανία ως δεύτερες).

Με τις διοργανώτριες χώρες να είναι επικεφαλής των ομίλων (Τουρκία Α' όμιλο, Πολωνία Β' όμιλο, Ουγγαρία Γ' όμιλο και Σλοβακία Δ' όμιλο), οι υπόλοιπες 20 χωρίστηκαν σε 5 γκρουπ των 4 ομάδων με βάσει το Ευρωπαϊκό τους ranking από τις 2 Οκτωβρίου 2017, όταν είχαν δηλώσει οι ομάδες τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2019.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 5ο γκρουπ. Αναλυτικά:

Πρώτο γκρουπ: Σερβία, Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία

Δεύτερο γκρουπ: Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία

Τρίτο γκρουπ: Λευκορωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία

Τέταρτο γκρουπ: Ρουμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Πορτογαλία

Πέμπτο γκρουπ: Ελβετία, Σλοβενία, Ελλάδα, Εσθονία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News