Αήττητη η ΓΕΗ στον α΄γύρο του πρωταθλήματος βόλεϊ

Σπορ
Αήττητη η ΓΕΗ στον α΄γύρο του πρωταθλήματος βόλεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος της ομάδας του Ηρακλείου η κατάκτηση του πρωταθλήματος Κρήτης και η διεκδίκηση της ανόδου στην Α2 Ανδρών...

Με ένα αήττητο σερί 7-0 και έχοντας χάσει μόλις ένα σετ, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών της ΕΣΠΕΚ για την ομάδα της ΓΕΗ. Ζητούμενο για την ομάδα του Γιώργου Σταυρόπουλου είναι πρωτίστως η κατάκτηση του πρωταθλήματος Κρήτης και εν συνεχεία η διεκδίκηση της ανόδου στην Α2 κατηγορία!

«Η ομάδα των ανδρών κάνει τα τελευταία χρόνια μεγάλη προσπάθεια και έχει μια σταθερότητα. Είναι μια ομάδα που αποτελείται από παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες και η δουλειά είναι συνολική, με τη διοίκηση να βοηθάει σημαντικά. Το βασικό είναι η δουλειά που γίνεται και βέβαια οι ικανότητες των παικτών. Μυστικό της επιτυχίας είναι η χημεία που υπάρχει στη ΓΕΗ: είμαστε όλοι μια οικογένεια», τόνισε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” ο τεχνικός της ανδρικής ομάδας.

Η ΓΕΗ έχει κατακτήσει τα δύο τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα Κρήτης και έχει διεκδικήσει την άνοδό της. Την πρώτη χρονιά δεν τα κατάφερε, χάνοντας από τη Λαμία στο τάι μπρέικ, ενώ πέρσι ηττήθηκε από τον διοργανωτή των μπαράζ Κόροιβο Αμαλιάδας... «Πρώτος στόχος μας είναι και φέτος το πρωτάθλημα και από ’κει και πέρα τα μπαράζ. Και φέτος κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια... Έχουμε ανακτήσει τις δυνάμεις μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση γι’ αυτό, γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει στήριξη όταν γίνεται μια συνεχόμενη προσπάθεια αλλά δεν έρχεται το αποτέλεσμα. Ο υψηλός στόχος παραμένει και ελπίζω φέτος, με την προσπάθεια των παιδιών, να τα καταφέρουμε».

Σε ό,τι αφορά το δυναμικό της ΓΕΗ, αυτό αποτελείται από παιδιά που προέρχονται από τα φυτώρια του συλλόγου, ενώ φέτος το ρόστερ ενισχύθηκε με την προσθήκη και του Αναγνώστου, που ήρθε ως φοιτητής από τα Τρίκαλα. «Η ΓΕΗ έχει ένα σημαντικό φυτώριο. Από ’κει βγαίνουν παιδιά που ενισχύουν την ομάδα. Πέρσι το Παιδικό μας κατέκτησε τη 2η θέση στην Ελλάδα... Φέτος καταφέραμε να “παντρέψουμε” τα μικρά παιδιά με τους άνδρες και αυτό πέτυχε. Η συνέχεια είναι οι υποδομές μας. Έχουμε πολλά παιδιά, όμως τα περισσότερα από αυτά είναι Γ’ Λυκείου. Κάποια από αυτά, μάλιστα, θα μπορούσαν να αγωνιστούν και στην Α2 κατηγορία...».

Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα...

Το σημαντικό τη φετινή χρονιά, όπως τονίζει ο κ. Σταυρόπουλος, είναι ότι υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες και το πρωτάθλημα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού αυτό βοηθάει ώστε και η ΓΕΗ να δίνει τον καλύτερό της εαυτό... «Όσο θα υπάρχουν αρκετές ομάδες, τόσο θα ανταγωνίζεται η μία την άλλη και η ομάδα που θα κατακτά το πρωτάθλημα θα είναι πιο έτοιμη στα μπαράζ».

Κοιτάζοντας κανείς τον βαθμολογικό πίνακα, πιθανώς να συμπεράνει ότι πρόκειται για ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, με τη ΓΕΗ στη μια πλευρά και τις υπόλοιπες ομάδες στην άλλη. Ο προπονητής, ωστόσο, των πρωτοπόρων δε συμφωνεί. «Έτσι φαίνεται από τη βαθμολογία, όμως δεν είναι... Εμείς έχουμε μια σταθερότητα ως ομάδα. Η δουλειά που γίνεται μπορεί να γίνεται από ερασιτέχνες αθλητές, με επαγγελματικό όμως τρόπο, και τα παιδιά προσπαθούν να το ακολουθήσουν αυτό. Αν το κάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες, θα είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα. Δε με ικανοποιεί μόνο να κερδίζουμε τα παιχνίδια, θέλουμε τον ανταγωνισμό. Έτσι όποια ομάδα φτάσει στα μπαράζ θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη».

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι της Κυριακής (18:00) με τον ΣΦΠ Χανίων στο Λίντο, ο τεχνικός της ΓΕΗ περιμένει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. «Είναι δύο ανταγωνιστικές ομάδες που προσφέρουν πολύ θέαμα. Και ο ΣΦΠΧ έχει “παντρέψει” τους μεγάλους με τους μικρούς παίκτες και η προσπάθεια που γίνεται είναι επίσης τεράστια. Όσοι μπορέσουν να έρθουν στο παιχνίδι θα δουν εκπληκτικό θέαμα».

Ο προπονητής της ΓΕΗ, που είναι και περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής Ανατολικής Κρήτης, δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση των παιδιών στο άθλημα, καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσαν να είναι περισσότερα τα παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ, ώστε να μπορούν να αναδειχθούν και τα ταλέντα...

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της Κρήτη TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News