Βόλεϊ

Στο επίκεντρο του Beach Volley ο Άγιος Νικόλαος

Με την βεβαιότητα ότι θα στεφθεί από επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η τελική φάση του τουρνουά Beach Volley Masters στον Άγιο Νικόλαο έγινε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης του Αγίου Νικολάου η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του Γενικού Γραμματέα Νεκτάριου Χαλβατζή, μελών του ΔΣ, εκπροσώπων των συνδιοργανωτών και αθλητών και όλοι τους δεν έκρυψαν την μεγάλη τους χαρά που η διοργάνωση φιλοξενείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Άγιο Νικόλαο.

Αντώνης Ζερβός (Δήμαρχος Αγίου Νικολάου): «Ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον»
Την συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Σας καλωσορίζω για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η περυσινή διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και δείξαμε ότι ο Άγιος Νικόλαος μπορεί να κάνει μεγάλες διοργανώσεις. Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία, τον πρόεδρό της Γιώργο Καραμπέτσο και όλα τα μέλη του συμβουλίου για την εμπιστοσύνη και ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να μην σταματήσει εδώ και να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν, εκτός του ότι θα μας δείξουν τι είναι πραγματικά το beach volley, θα έχουν και 2-3 ημέρες να δουν και τις ομορφιές του τόπου μας. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την διοργάνωση με την ελπίδα ότι θα είμαστε ξανά εδώ του χρόνου. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές που βοηθούν σε πολλά αθλήματα, όχι μόνο στο beach volley. Όλοι οι επιχειρηματίες βοηθούν και βάζουν πλάτη. Όλα αυτά είναι μεγάλη υπόθεση για το μέγεθος του Αγίου Νικολάου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός είπε: «Μπορεί η πόλη μας να είναι πρωτεύουσα Νομού, ωστόσο ως μέγεθος δεν μπορούμε να στηρίξουμε παρουσία ομάδας στα εθνικά πρωταθλήματα με όλα τα έξοδα και τις μετακινήσεις. Είναι γεγονός ότι οι υποδομές μας δεν είναι καλές, ωστόσο έχουμε δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα που αποδίδει και έχει διάθεση για δουλειά. Προσπαθούμε από τότε που αναλάβαμε να ολοκληρώσουμε τις υποδομές που είχαν ξεκινήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν ολοκληρώθηκαν, αλλά οι υποδομές είναι τέτοιες που δημιουργούν προβλήματα. Υπάρχει στον προγραμματισμό μας όμως».

Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.): «Το beach volley θα αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος»

«Το 2017 στο τελευταίο τουρνουά Masters που έγινε πάλι στον Άγιο Νικόλαο, διαπιστώσαμε ότι είχε μεγάλη επιτυχία και στη λήξη των αγώνων, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου μας κάλεσε να έρθουμε ξανά το 2018. Κάθε επιτυχημένη συνταγή δεν αλλάζει. Μετά την μεγάλη τραγωδία στην Αττική με τις πυρκαγιές, θα αποφύγουμε το διασκεδαστικό κομμάτι και θα δώσουμε όλο το βάρος στο αγωνιστικό μέρος του αθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη χρονιά η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία και οφείλω να υποσχεθώ στον Δήμαρχο ότι όσο μας καλεί, εμείς θα ερχόμαστε. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι το 2017 να επαναφέρουμε δειλά δειλά το beach volley πάλι στον σωστό δρόμο. Αυτό που βλέπουμε καθώς ολοκληρώνεται και φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι ότι αν έχεις θέληση, το έργο σου θα πετύχει. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς για την συμπαράστασή τους, τα μέλη του ΔΣ, τους διαιτητές και το προσωπικό, αλλά κυρίως του Δήμους που μας φιλοξενούν, ξεκινώντας φέτος από τη Θεσσαλονίκη, την Σκύρο, την Αρχαία Ολυμπία, το Αντίρριο και τώρα τον Άγιο Νικόλαο. Θέλω να υποσχεθώ στο ελληνικό βόλεϊ ότι βήμα βήμα το beach volley θα αποκτήσει ξανά την αίγλη που είχε στο παρελθόν. Παρουσιάζονται αρκετά νέα παιδιά στο άθλημα και εκεί ρίχνουμε το βάρος. Αν τις Εθνικές ομάδες απαρτίζουν καλοί αθλητές, τότε θα έχουμε και καλύτερο θέαμα. Επίσης θα διοργανώσουμε στην Ελούντα διεθνές τουρνουά τέλη Αυγούστου και θεωρώ και θα το ξαναπώ, πως θα είναι το γεγονός του αιώνα αν καταφέρουμε και διοργανώσουμε έστω τους τελικούς μία χρονιά στη πανέμορφη λίμνη του Αγίου Νικολάου».

Μιχάλης Φαρσάρης (Πρόεδρος Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου): «Ευκαιρία για προβολή του τόπου μας»

«Είναι χαρά μας που συμμετέχουμε σε αυτή την διοργάνωση. Σκοπός είναι να προάγουμε την φιλοξενία του τόπου μας και να αυξήσουμε τους επισκέπτες και το beach volley εντάσσεται σε αυτές τις δραστηριότητες. Είναι μεγάλη ευκαιρία για να έχουμε καλύτερη προβολή για τον τόπο μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε αυτή την διοργάνωση».

Λευτέρης Ραφαηλάκης (Πρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Αγίου Νικολάου): «Στον σωστό δρόμο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού»

«Με την σειρά μου καλωσορίζω τους ανθρώπους της Ε.Ο.ΠΕ. και τους αθλητές στον Άγιο Νικόλαο. Προεκλογικά, συζητώντας με τον Δήμαρχο τι μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας, του είπα να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό που θα προβάλουν την περιοχή μας. Η απάντηση τότε ήταν "μα δεν έχουμε αθλητικές υποδομές" και του είπα ότι έχουμε βουνά, θάλασσα και παραλία που είναι οι βασικές μας υποδομές. Είμαστε πλέον στη φάση που υλοποιούμε τις σκέψεις μας, έχουμε συνεργασία με τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες της Ελλάδας και είμαστε στον σωστό δρόμο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης που μας εμπιστεύεται τη μεγαλύτερη διοργάνωση του beach volley στην Ελλάδα, καθώς και το Βαλκανικό σε ένα μήνα από τώρα. Επίσης, ευχαριστώ την Δ.Α.Ε.Α.Ν γιατί μαζί έχουμε κάνει εξαιρετικές εκδηλώσεις και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία, όπως επίσης τις επιχειρήσεις και τους εθελοντές που βοηθούν όλοι όπως μπορούν. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Ελένη Καζάκου (Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ.): «Μεγάλη δυναμική ο Άγιος Νικόλαος»

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που η μεγαλύτερη διοργάνωση της Ομοσπονδίας μας για το beach volley 2018 φιλοξενείται στο νησί όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Στη μικρή και γραφική πόλη του Αγίου Νικολάου της Κρήτης αλλά με μεγάλη δυναμική και ενδιαφέρον για ποιοτικές εκδηλώσεις στον τομέα του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού θα φιλοξενηθεί η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος master ανδρών,γυναικών. Με την ευκαιρία της διοργάνωσης είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τοπικούς φορείς της περιοχής και να μιλήσουμε μαζί τους για την ανάπτυξη του ήδη υπάρχοντα πυρήνα του βόλεϊ και να δημιουργήσουμε κουλτούρα υψηλού επιπέδου όπως στα άλλα αθλήματα που φιλοξενούνται στον Άγιο Νικόλαο όπως κλασικός αθλητισμός, κολύμβηση κλπ. Εύχομαι η διοργάνωση αυτή να είναι το εφαλτήριο για την υλοποίηση αυτού του σκοπού. Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ.Ζερβό ,τον αντιδήμαρχο κ.Αλεξακη, τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ κ.Λευτερη Ραφαηλακη και όλους τους εμπλεκόμενους της διοργάνωσης για την άριστη διοργάνωση και φιλοξενία και να τονίσω πως η φετινή διοργάνωση εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2017».

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.ΠΕ.): «Από τα καλύτερα τουρνουά»

«Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στον Άγιο Νικόλαο. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο κ. Ζερβό και όλους τους παράγοντες της πόλης, τους τοπικούς χορηγούς, τους χορηγούς του πανελλήνιου πρωταθλήματος για αυτό που προσφέρουν. Θέλω να τονίσω πως φέτος σε όλα τα Masters υπήρχε μεγάλη άυξηση αθλητών. Ξεκινήσαμε πέρυσι με 40 ομάδες και φέτος ο αριθμός σχεδόν διπλασιάστηκε. Αυτό σημαίνει ότι η Ομοσπονδία κάτι καλό κάνει. Θέλουμε να αυξηθεί ο αριθμός, οι αθλητές είναι το προϊόν μας. Το beach volley είναι παντός καιρού και αυτή είναι η ομορφία του. Ο Άγιος Νικόλαος προσφέρει τις παραλίες και τη φυσική ομορφία και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά, πριν πάμε στην Ελούντα για το Βαλκανικό».

Χάρης Αλεξάκης (Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου): «Ο κόσμος να γεμίσει τις κερκίδες»
«Καταρχάς να ευχαριστήσω την Ε.Ο.ΠΕ. για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει για δεύτερη χρονιά και φυσικά για τα καλά λόγια που είπαν για την πόλη μας οι αθλητές και οι παράγοντες. Σκοπός μας είναι όλοι να είναι ευχαριστημένοι για την φιλοξενία και σιγά σιγά θέλουμε να μπει το beach volley στις καρδιές όλων των κατοίκων της περιοχής. Αυτός είναι και ο λόγος που αναλάβαμε το Βαλκανικό που είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς. Καλώ όλο τον κόσμο να έρθει όπως και πέρυσι να γεμίσει τις κερκίδες. Στον Άγιο Νικόλαο βρίσκονται οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας και αυτοί επίσης θα ήθελαν να αγωνιστούν σε γεμάτες κερκίδες. Θέλουμε να καθιερωθεί η διοργάνωση αυτή στη πόλη μας και έχουμε αποδείξει ότι ο Άγιος Νικόλαος μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιου είδους event».

Στήριξη των αθλητών στους αδικοχαμένους από τις πυρκαγιές

Στη συνέντευξη Τύπου για τα τελικά του Αγίου Νικολάου στο Δημαρχείο βρέθηκαν απο τις γυναίκες η πρωταθλήτρια Ελλάδας Πένυ Καραγκούνη και η συμπαίκτριά της Αλίκη Σπηλιωτοπούλου και ο πρωταθλητής Ελλάδας Θοδωρής Παπαδημητρίου, οι οποίοι στάθηκαν στις αδικοχαμένες ψυχές από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

Πένυ Καραγκούνη: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους με πράξεις»

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την κίνηση της Ομοσπονδίας να κάνει για δεύτερη χρονιά το τελικό τουρνουά Masters στον Άγιο Νικόλαο. Η περυσινή διοργάνωση ήταν εκπληκτική, η συνεργασία ήταν άψογη και όλοι οι αθλητές έμειναν ευχαριστημένοι. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στόχος της ομάδας μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Με την Αλίκη (σ.σ. Σπηλιωτοπούλου) έχουμε κάνει δουλειά αρκετών μηνών και δεν θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετικό στόχο. Ευχαριστώ πολύ την Ε.Ο.ΠΕ. γιατί οι διοργανώσεις που πραγματοποιεί δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό φαίνεται και από την ανταπόκριση των αθλητών, ο κ. Παρασκευόπουλος έχει κάνει φοβερή δουλειά. Ευχαριστώ και τον αντιδήμαρχο κ. Αλεξάκη για την διοργάνωση, καθώς η περυσινή ήταν από τις καλύτερες που έχω συμμετάσχει. Πιστεύω ότι όλοι θέλουν το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο οι τελικοί να γίνονται στον Άγιο Νικόλαο».

H Πένυ Καραγκούνη δεν θα μπορούσε και να μην αναφερθεί στους αδικοχαμένους από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

«Είναι ένα πολύ στενάχωρο γεγονός και δυστυχώς δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από εδώ και μπρος είναι να προλάβουμε τα επόμενα γεγονότα. Ο καιρός αλλάζει και το καλύτερο για τους ανθρώπους αυτούς είναι να προλάβουμε τις πλημμύρες. Όλοι πρέπει να σκεφτούμε σαν να ήμασταν στη θέση αυτών των ανθρώπων και όχι να σχολιάζουμε ως τρίτοι. Ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Το κράτος πρέπει για πρώτη φορά να σταθεί στους πολίτες και όχι να ρίχνει ευθύνες, γιατί αυτό είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όχι άλλες συγγνώμες, μόνο πράξεις»

Αλίκη Σπηλιωτοπούλου: «Στόχος η πρώτη θέση»

«Χαιρόμαστε πολύ που και φέτος παίζουμε τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο και ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο και την Ομοσπονδία. Τα τελευταία χρόνια το πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει ανέβει πολύ και δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στο αγωνιστικό κομμάτι, στόχος μας με την Πένυ είναι η πρώτη θέση. Ελπίζω να προσφέρουμε όμορφο θέαμα και εύχομαι σε όλους τους αθλητές να μείνουν μακριά από τραυματισμούς».

Θοδωρής Παπαδημητρίου: «Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τις ψυχές που χάθηκαν»

«Δεν θα πω πολλά, τα είπαν όλα τα κορίτσια. Χαίρομαι που είμαι πάλι στον Άγιο Νικόλαο, καθώς πέρυσι έγινε πολύ καλή διοργάνωση. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και φέτος θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Στόχος μας με τον Δημήτρη Νιώπα είναι το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ήρθαμε εδώ μέσω των προκριματικών, καθώς χάσαμε κάποια τουρνουά φέτος λόγω δικών μου υποχρεώσεων στη σάλα. Εύχομαι ο κόσμος να ευχαριστηθεί πλούσιο θέαμα και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής αναφέρθηκε ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.

«Τα πράγματα δεν είναι όμορφα. Αυτό που συνέβη στο Μάτι, στην Κινέτα και σε όλη την Αττική μας έχει επηρεάσει όλους τους Έλληνες, όχι μόνο εμάς. Έχουν ξεκινήσει προσπάθειες από αθλητές, συλλόγους, την ομοσπονδία και τις Εθνικές ομάδες για να μαζευτούν χρήματα για την ανακούφιση των πληγέντων. Προσπαθούμε όλοι να συμβάλλουμε αλλά δε μπορούμε να φέρουμε πίσω τις ψυχές που χάθηκαν. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. ;Eχουμε μία όμορφη χώρα και πάντα κάτι παθαίνουμε. Χθες έγιναν πλημμύρες στην Αθήνα και μάλιστα στο σημείο που εμείς οι αθλητές μέναμε όταν ήμασταν στην Αθήνα. Το βλέπαμε μετά σε βίντεο και δεν το πιστεύαμε. Πιστεύω να μην ξανασυμβεί στο μέλλον γιατί μας έχει συγκλονίσει και μας έχει επηρεάσει όλους μας».

Οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή στις 19.30 και θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3, ενώ ο κ.Καραμπέτσος δήλωσε πως αφαιρέθηκαν από το πρόγραμμα τα βεγγαλικά, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις και οι τσιρλίντερς ως ένδειξη σεβασμού στο πένθος για τα θύματα των πυρκαγιών.

Σχόλια