Βόλεϊ

Στο πένθος ο αθλητικός κόσμος για το θάνατο του Κωστή Ψαρουδάκη

Με θλίψη όσοι τον γνώρισαν αποχαιρετούν το το Ρεθυμνιώτη παράγοντα του βόλει.

Μουδιασμένη είναι η κοινωνία του βόλεϊ στο άκουσμα του θανάτου του Κωστή Ψαρουδάκη, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή χθες το μεσημέρι σε ηλικία 53 ετών. Ο ιδρυτής και πρόεδρος του ΟΠΕ Ρεθύμνου άφησε απρόσμενα την τελευταία του πνοή από ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, βυθίζοντας στο πένθος πρωτίστως την οικογένειά του και κατ’ επέκταση τους ανθρώπους του βόλεϊ, το οποίο υπηρέτησε επί 26 και πλέον χρόνια.

Ο Κωστής Ψαρουδάκης ίδρυσε το 1992 τον ΟΠΕΡ, έχοντας όνειρα και φιλοδοξίες. Κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών στην Α1 Εθνική κατηγορία, ενώ η τελευταία αγωνίστηκε και στην Ευρώπη (Τσάλεντζ καπ). Η αγάπη του για το βόλεϊ δεν έμεινε μόνο στα σύνορα της Κρήτης. Το 2004 εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Ελλάδας και παρέμεινε μέλος της ως το 2016. Μάλιστα, από το 2010 έως το 2016 ήταν αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, δίνοντας σημαντικές ιδέες για την εξέλιξη του αθλήματος. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στην προεδρία της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης, συνεχίζοντας να προσφέρει στο άθλημα που αγάπησε.

Την Τρίτη η κηδεία

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 29 Μαΐου, στις 14:30, στον Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου. Η ΕΣΠΕΚ με ανακοίνωσε που εξέδωσε χθες αναφέρει: «Εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα έφυγε από τη ζωή σήμερα Κυριακή 27 Μαΐου (σ.σ. χθες) ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ και πρόεδρος του ΟΠΕΡ Κωστής Ψαρουδάκης. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 29 Μαΐου (σ.σ. αύριο) και ώρα 14:30, στο Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τη μεγάλη απώλεια του Προέδρου του ΟΠΕ Ρεθύμνου και της ΕΣΠΕΚ και πρώην Αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ, Κωστή Ψαρουδάκη αναφέροντας:

Ο αιφνίδιος χαμός του Κωστή Ψαρουδάκη συγκλόνισε ολόκληρη την κοινωνία του Ρεθύμνου, της Κρήτης και της ελληνικής πετοσφαίρισης. Ένας πιστός υπηρέτης του βόλεϊ και του αθλητισμού χάθηκε, αφήνοντας πίσω του ένα ανεκπλήρωτο κενό. Η επιμονή και η αγάπη του για το Ρεθυμνιώτικο βόλεϊ είχε σαν αποτέλεσμα την πανελλήνια αναγνώριση, ωθώντας πολλούς νέους Ρεθυμνιώτες στην ενασχόληση τους με τον αθλητισμό.
Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings αποχαιρετά τον Κωστή Ψαρουδάκη και τον ευχαριστεί για όσα προσέφερε στον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό. Εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και εύχεται η αγάπη του για τον ΟΠΕΡ και το βόλεϊ να αποτελέσει οδηγό για τους νεότερους.
Καλό ταξίδι Κωστή Ψαρουδάκη. 

Επιθυμία της οικογένειας, όποιος επιθυμεί και έχει τη δυνατότητα, αντί στεφάνων να πραγματοποιήσει δωρεά στα παρακάτω:

Νέος ΟΠΕΡ:

Τράπεζα Χανίων

IBAN GR 7606900100000000178189001

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρίου (ΔΗΚΕΔΑΜ):

Τράπεζα Πειραιώς

IBAN GR 3401727570005757054143577

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ενορίας Αποδούλου

 

Σχόλια