Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 3-0 τον ΠΑΟΚ

Σπορ
Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, 3-0 τον ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2013-2014 ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, με τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέφουν μάλιστα με εμφατικό τρόπο στην κορυφή του Ελληνικού Βόλεϊ αφού κατέκτησαν αήττητοι το πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ(3-0).

Στον τρίτο τελικό ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 σετ και κατέκτησε έτσι αήττητος το πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι το οποίο από την αρχή ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Μπορεί το πρώτο σετ να πήγαινε πόντο-πόντο καθώς καμία από τις ομάδες δεν μπόρεσε να ξεφύγει ωστόσο στο πιο κομβικό σημείο του σετ όπου Ουσίκοφ έκανε το 20-21 για τον ΠΑΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με σερί 5-1.

Στο δεύτερο σετ υπήρχε μια διαρκής εναλλαγή στο σκορ μέχρι και το 19-19. Από εκείνο το σημείο και μετά ένας εκ των κορυφαίων της βραδιάς για τον Ολυμπιακό δήλωσε παρών και κατέκτησε ουσιαστικά μόνος του το δεύτερο σετ. Ο Βούλγαρος ακραίος Αλεξίεφ πήρε τρεις πολύ δύσκολους πόντους και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στο 25-21.

Ο ΠΑΟΚ ο οποίος βρισκόταν με τη πλάτη στον τοίχο πάλεψε μέχρι τα μισά του τρίτου σετ καθώς στη συνέχεια δεν έβρισκε περιθώρια αντίδρασης. Ο Ολυμπιακός είχε την ψυχολογία στα ύψη και έφτασε εύκολα στο 3-0, εκθρονίζοντας έτσι τον επί τρία χρόνια συνεχόμενο πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Τα σετ: 25-22, 25-21, 25-20

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News