Κόντρα στον Βέσελι ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros

Σπορ
Κόντρα στον Βέσελι ο Τσιτσιπάς στο Roland Garros

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξανά με την Μούτσοβα η Σάκκαρη…

Στην πιο δύσκολη πλευρά του ταμπλό του Roland Garros βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα (25/5) στο Παρίσι. Ο Έλληνας τενίστας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον 30χρονο Τσέχο Γίρι Βέσελι (Νο 452 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει φτάσει ως το Νο 35 στο παρελθόν) και στη συνέχεια -εφόσον περάσει- πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα (Νο 58), ο οποίος στον 1ο γύρο θα παίξει με αντίπαλο που θα προκύψει από τα προκριματικά.

Τα (πολύ) δύσκολα για τον Τσιτσιπά θα αρχίσουν εφόσον φτάσει στα προημιτελικά, όπου -θεωρητικά πάντα- διασταυρώνεται με το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Κάρλος Αλκαράθ. Ο νικητής είναι πολύ πιθανό αμέσως μετά να κληθεί να αντιμετωπίσει τον δύο φορές νικητή του τουρνουά Νόβακ Τζόκοβιτς.

H Σάκκαρη

Την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς με... καθυστέρηση ενός χρόνου από την Καρολίνα Μούτσοβα θα έχει η Μαρία Σάκκαρη, καθώς η 26χρονη Τσέχα (Νο 42 στον κόσμο) θα είναι η αντίπαλός της στον 1ο γύρο του φετινού Roland Garros . Οι δύο παίκτριες είχαν τεθεί αντιμέτωπες πέρυσι στον 2ο γύρο του γαλλικού Grand Slam, με την Ελληνίδα τενίστρια να γνωρίζει την ήττα με 7-6, 7-6 και να αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Εφόσον περάσει, η Σάκκαρη θα έχει (θεωρητικά τουλάχιστον) πιο εύκολο έργο στη συνέχεια, όπου διασταυρώνεται με τη νικήτρια της αναμέτρησης μεταξύ της Νάντια Ποντορόσκα από την Αργεντινή (Νο 101 στην παγκόσμια κατάταξη) και της Γαλλίδας Τζέσικα Πονσέ (Νο 123).

Επικεφαλής στην πλευρά του ταμπλό της Σάκκαρη είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία (Νο2), την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πριν τα ημιτελικά, ενώ ένα γύρο νωρίτερα ενδέχεται να βρει απέναντί της την Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα (Νο3).

Πηγή ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News