Πρωτιά για την Βιανιτάκη στα Μικτά του Πανελλήνιου Τένις

Σπορ
Πρωτιά για την Βιανιτάκη στα Μικτά του Πανελλήνιου Τένις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην 4η θέση ο Πετράκης στην Β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

Μεγάλη επιτυχία για το “ΗΡΑΚΛΕΙΟ” Ο.Α.Α. η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα μικτά, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις κατηγορίας 12 ετών από την Μιχαελα Βιανιτακη. Η 12χρονη αθλήτρια κατάφερε να διακριθεί στο κορυφαίο τουρνουά της χρονιάς με συμπαίκτη τον Χανιώτη Κωνσταντίνο Γεωργιάδη. Οι δύο αθλητές, Νο2 του ταμπλό κατάφεραν να επικρατήσουν σε πέντε αναμετρήσεις χωρίς να χάσουν σετ. Ξεκίνησαν με νίκη επί των Παναγόπουλο/Χειλαδάκη 62 64. Στην 16αδα κέρδισαν 63 64 τους Μάρκουση/Γιάντση. Στην οκτάδα επικράτησαν των Μπερμπεριδη/ Γαλάτη 61 62. Στα ημιτελικά κέρδισαν με άνεση τους Βασιλειάδη/ Μεντζέλου 62 61. Στον τελικό κέρδισαν τους Κατσούλα/ Παλάζη 64 75 και πήραν το πολυπόθητο τρόπαιο.

Η ίδια αθλήτρια κατάφερε να φτάσει στις 8 καλύτερες αθλήτριες της Ελλάδας στα μόνα. Η Μιχαελα επικράτησε σε τρεις αγώνες χωρίς χαμένο σετ. Στον πρώτο γύρο κέρδισε την Δημόπουλου (ΟΑ Χολαργού) 61 61. Στις 16 κατάφερε να κερδίσει την Γαλάτη (Κομοτηνή) 63 62. Στις 8 συνάντησε το Νο1 Βολονάκη (Αττικό Ήλιο) και ηττήθηκε 63 61.

Στα διπλά των κοριτσιών η Άλκηστης Σταματάκη κατέκτησε την 4η θέση με συμπαίκτρια την Τσολή. Οι δύο αθλήτριες στον πρώτο γύρο κέρδισαν 63 64 των Τσιάμη/ Κουτσου. Στον δεύτερο γύρο κατάφεραν να επικρατήσουν του ζευγαριού Βιανιτακη/ Βαγιωνα (Νο3) 76(6) 62. Στην οκτάδα επικράτησαν των Τσαρμποπουλου/ Ροδοπούλου 75 62. Στον ημιτελικό αγωνίστηκαν κόντρα στο νούμερο 2 του ταμπλό Ταρασιάδη/ Καζολέα από τις οποίες ηττήθηκαν 61 62. Στο μικρό τελικό που έγινε για την κατάταξη στις θέσεις 3-4 έχασαν από την Μπεκιάρη/ Παπαγαπητού 61 62. Στα μόνα έκανε μια νίκη στον πρώτο γύρο επί της Χειλαδακη (Χρυσός ΟΑ) 64 63. Στις 32 συνάντησε την Παπαγαπητου Νο5 (Ροδιακος), από την οποία έχασε 62 60.

Ο Δημήτρης Μπουνάκης αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό της κατηγορίας 18 ετών και κατάφερε να φτάσει τους 16. Στους 32 έπαιξε με τον Αγγελή (Θησέας Αγ. Δημητρίου) και επικράτησε 61 60. Στους 16 συνάντησε το Νο4 Μπακιρτζή (ΟΑ Αθηνών) από τον οποίο ηττήθηκε 61 61. Στα διπλά μαζί με τον Μαλεβιτη μπήκαν στους 16.

Ο Γιώργος Τρούλης συμμετείχε στην κατηγορία αγόρια 12 ετών και με συμπαίκτη τον Χανιώτη Γεωργιάδη κατάφεραν να μπουν στους οκτώ καλύτερους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα διπλά. Στον πρώτο αγώνα κέρδισαν τους Ντακοβανο/ Γεωργακαλο 61 63. Στους 16 επικράτησαν των Λαζακη/ Μαρκαντωνάκη 76(5) 76(15). Στους 8 έχασαν από τους Τζιουμη/ Αγγελόπουλο 61 62. Στα μονα μπήκε στους 32 με μία νίκη επί του Λουρίδα (Πεύκη) 75 63. Στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Δάσκο (Πευκη) 46 36.

Η Βασιλεια Αγουρίδα στα 12αρια έκανε μια νίκη επί της Μελά (ΑΟΑ Χαιδαριου) 69 60 και μπήκε στις 32, όπου ηττήθηκε από την Γορανιτη (Κομοτηνή) 62 62.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του “ΗΡΑΚΛΕΙΟ” Ο.Α.Α. συγχαίρει τους αθλητές και αθλήτριες του για τις διακρίσεις τους. Τα αποτελέσματα τους είναι ένα ελάχιστο δείγμα της αξιόλογης δουλειάς που γίνεται στο Ηράκλειο για 95 χρόνια. Θερμά συγχαρητήρια στον Τεχνικό Διευθυντή κ Μανώλη Δολιανίτη, καθώς και στους προπονητές Κώστα Τζιγκουνακη και Νίκο Μελισσουργακη. Πολλά μπράβο αξίζουν και στους γονείς για την στήριξη των παιδιών τους», τονίζουν στον Όμιλο.

4ος στην Ελλάδα ο Πετράκης

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η Β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2023 που έγινε σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Πόρτο Ράφτη για τις κατηγορίες Αγόρια- Κορίτσια 10, 14, και 16 ετών.

Αναλυτικά οι συμμετοχές:

Κατηγορία 10 ετών: Γιάννης Αποστολάκης, Κωνσταντίνος Πετράκης, Αλέξανδρος Τιτάκης- Καρτσωνάκης, Ηρακλής Χρηστάκης και Μανόλης Χρηστάκης.

Κατηγορία 14 ετών: Νικόλας Αμανάκης, Γιώργος Αποστολάκης, Κωνσταντίνος Αποστολάκης, Βασίλης Κληρονόμος, Θάνος Ζαβουργιανός, Κωνσταντίνος Λαμπράκης, Ελευθερία Βασιλάκη, Αναστασία Δενδραλίδη, Όλγα- Ρωξάνη Ζαχαράκη, Ελένη Λεβεντάκη, και Βασιλίνα Πανταζοπούλου.

Κατηγορία 16 ετών: Αλεξάνδρα Ζαχαράκη.

Ο Κωνσταντίνος Πετράκης έπαιξε ένα πολύ ωραίο τουρνουά και το αποτέλεσμά ήταν να κατακτήσει την τέταρτη θέση στο κορυφαίο τουρνουά της χρονιάς. Ο Πετράκης στην φάση των ομίλων κατάφερε να κάνει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αρχικά κέρδισε τον Παπανίκα (Ο.Α. Βούλας) 62, έπειτα τον Αργυρόπουλο (Χρυσός Ο.Α.) 60 και τέλος τον Αλυσανδράτο (Κεφαλληνιακό) 60. Με τις νίκες του εξασφάλισε την πρόκριση του στο κυρίως ταμπλό. Στον πρώτο αγώνα του ταμπλό κέρδισε τον Σκανδάμη (ΑΟΑ Φιλοθέης) 62. Στον επόμενο γύρο αντιμετώπισε τοΝο8 Παπαποστόλου, του οποίου επικράτησε 63. Στους 16 νίκησε με 62 τον Κύρογλου (ΑΟΑ Χαιδαρίου). Στην οκτάδα κέρδισε τον Στουγγίδη (Πεύκη) 61. Στην τετράδα αγωνίστηκε με το Νο5, τον Σιδεράκο (Ορφέας Λάρισας) και ηττήθηκε 62. Στον μικρό τελικό έπαιξε για την 3η ή 4η θέση κόντρα στο Νο6, τον Χατζηνικολάου (Ο.Α. Βούλας) και ηττήθηκε 61, ενώ κατέλαβε την 4η θέση.

Ο Θάνος Ζαβουργιανός κατάφερε να φτάσει στους 8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο 14χρονος αθλητής, ξεκίνησε με εύκολη νίκη επι του Αφρουδάκη (Ο.Α. Βούλας) 61 61. Στην επόμενη αναμέτρηση επικράτησε του Χατζηνικολάου (Ο.Α. Βούλας) 63 61. Στους 16 επιβλήθηκε με 60 60 του Κράτσα (Ο.Α. Κερατσινίου) για να φτάσει στους 8, όπου και αγωνίστηκε με το Νο8 Νούλα (Φοίβος Λάρισας) και ηττήθηκε 60 76 (8).

Στα μικτά ο Ζαβουργιανός με συμπαίκτρια την Λυκάκη κατέκτησαν την 4η θέση. Ξεκίνησαν με νίκη επι Φάσσα/ Τζεβελέκου 60 62. Ανευ αγώνα προχώρησαν στον επόμενο γύρο και μπήκαν στην τετράδα όπου ένας τραυματισμός τους έφερε στην τέταρτη θέση. Στα διπλά με συμπαίκτη τον Γιαννόπουλο έφτασαν στην οκτάδα, αφού σημείωσαν δυο νίκες επι των Κατιφέ/ Αφρουδάκη 61 62 και Φάσσα/ Σαραμανίδη 61 60. Ηττήθηκαν δύσκολα από τους Λυκουρέση/Αυγέρη 57 63 12-10.

Ο Ηρακλής Χρηστάκης κατάφερε να φτάσει στους 16 της κατηγορίας του. Στο κυρίως ταμπλό πραγματοποίησε δυο νικηφόρες αναμετρήσεις. Στην πρώτη κέρδισε τον Μουρατίδη (Σερραικός) 64. Στον επόμενο γύρο επικράτησε του Νικολάου (ΑΕΚ Τρίπολης) 60. Στους 16 δεν τα κατάφερε κόντρα στον Χατζηνικολάου (Νο6) και έχασε 61. Στην φάση των ομίλων, σημείωσε δυο νίκες, η μια επι του Παπαθανασίου (Ο.Α. Βούλας) 60 και η άλλη επι του Μπούρα ΑΟΑ Χαϊδαρίου 61.

Η Αλεξάνδρα Ζαχαράκη στην κατηγορία 16 ετών, στον πρώτο γύρο του ταμπλό κέρδισε την Γεροστάθη (ΟΑ Πετρούπολης) 63 62. Στον επόμενο γύρο ηττήθηκε από την Πάντου (Τεν. Ακαδημία) 75 36 62. Στα διπλά μπήκε στις 16 και στα μικτά έχασε στον πρώτο γύρο.

Ο Νικόλας Αμανάκης στον πρώτο γύρο κέρδισε τον Τρίγκα (Φθιωτικός) 46 64 62 και μπήκε στους 32. Στους 32 έπαιξε με το Νο5 Μοτσάκο, από τον οποίο ηττήθηκε 61 63.

Ο Γιώργος Αποστολάκης έχασε στον πρώτο γύρο από τον Στεφανίδη (ΑΚΑ Μαραθώνα) 62 62. Στα διπλά με συμπαίκτη τον Αμανάκη παρέμειναν στους 32.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπράκης ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Καρούσο (ΟΑ Κερατσινίου) 62 62. Με τον Καρούσο συμπαίκτη στα διπλά μπήκαν στους 16.

Η Βασιλίνα Πανταζοπούλου σημείωσε νίκη στον πρώτο γύρο του ταμπλό, εναντίον της Αναστασιάδου (ΟΑ Αριδαίας) 61 61. Στην συνέχεια ηττήθηκε από την Παπαβασιλείου (ΑΓΟ Φιλιππιάδας) 62 63. Στα διπλά έχασε στους 32.

Ο Αλέξανδρος Τιτάκης- Καρτσωνάκης στη φάση των ομίλων, έκανε τρεις νίκες. Κέρδισε τον Οικονομάκη (ΑΤ Ρεθύμνου) 60, τον Μπιτούνη (ΟΑ Βριλησιών) 60 και τον Λαναρά (ΑΟΑ Χαιδαρίου) και προκρίθηκε στο ταμπλό, όπου έχασε στον πρώτο γύρο από τον Νικολάου (ΑΕΚ Τρίπολης) 63.

Ο Βασίλης Κληρονόμος στα προκριματικά κατάφερε να κάνει δυο νίκες και να ηττηθεί από τον Κατσάνο (Ιωάννινα) πριν μπει στο ταμπλό 61 63. Τελικά κατάφερε να μπει στο ταμπλό και να παίξει με τον Φάσσα (ΟΑ Κουφαλιών), όμως αποκλείστηκε με 67(6) 62 76(7). Στα διπλά με συμπαίκτη τον Περδικάκη μπήκαν στους 16.

Η Ελένη Λεβεντάκη ξεκίνησε από τα προκριματικά, όπου πραγματοποίησε δυο νίκες και μπήκε στο ταμπλό. Στον πρώτο γύρο έχασε από την Παπαδέα (ΑΑ Βριλησιών) 61 36 60. Δυο νίκες στα προκριματικά έκανε και η Όλγα Ρωξάνη Ζαχαράκη και προκρίθηκε στο ταμπλό, όπου δεν τα κατάφερε κόντρα στην Αλευρά (ΓΟ Περιστερίου) 60 61.

Η Ελευθερία Βασιλάκη στα προκριματικά σημείωσε δυο νίκες, ενώ στον τελευταίο γύρο έχασε από την Ελένη Λεβεντάκη 61 60. Στο κυρίως ταμπλό έπαιξε ως LL και ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από την Τούτση (ΑΣ Πέρα) 61 62.

Η Αναστασία Δενδραλίδη και Κωνσταντίνος Αποστολάκης έχασαν στον πρώτο γύρο των προκριματικών.

Στην φάση των ομίλων αγωνίστηκαν ο Γιάννης Αποστολάκης και ο Μανόλης Χρηστάκης. Και οι δυο αθλητές κατάφεραν να κάνουν από μια νίκη. Ο Αποστολάκης κέρδισε τον Μητσόπουλο (ΑΟΑ Ηλιούπολης) 63, όμως δεν τα κατάφερε στους άλλους δυο αγώνες και παρέμεινε στην τρίτη θέση των ομίλων. Ο Μανόλης Χρηστάκης κέρδισε τον Χατζηδημητρίου (ΑΟ Τατοϊου) 76(4) και παρέμεινε και αυτός στην τρίτη θέση, αφού ηττήθηκε στους άλλους δυο αγώνες.

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. συγχαίρει του αθλητές του για τις διακρίσεις και τις προσπάθειες τους, του γονείς, τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Μανόλη Δολιανίτη και τους προπονητές κ.κ. Κώστα Τζιγκουνάκη και Νίκο Μελισσουργάκη για την σωστή καθοδήγηση και την αθλητική εκπαίδευσή των αθλητών- τριων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News