Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Αλεξάνδρα Ζαχαράκη του Ηράκλειο ΟΑΑ

Σπορ
Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Αλεξάνδρα Ζαχαράκη του Ηράκλειο ΟΑΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέκτησε την 1η θέση στο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις 2023

Μεγάλη επιτυχία για το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. αποτελεί η πρώτη θέση της αθλήτριας τένις Αλεξάνδρας Ζαχαράκη, που την προηγούμενη εβδομάδα αγωνίστηκε στο 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις επιπέδου 1 που έγινε στην Αθήνα και συμμετείχαν οι καλύτερες αθλήτριες της χώρας και κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 16 ετών.

Σ’ ένα πολύ απαιτητικό τουρνουά, με τις κορυφαίες αθλήτριες της Ελλάδος να λαμβάνουν μέρος σε αυτό, η Αλεξάνδρα Ζαχαράκη θριάμβευσε και έκανε γονείς και προπονητές περήφανους γι’ αυτή την επιτυχία. Η Αλεξάνδρα μπήκε στο τουρνουά ως Νο12 και κέρδισε το Νο8, το Νο4 και το Νο2.

Η Αλεξάνδρα ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της με νίκη επι της Φάρρη (ΣΑ Ραφήνας) 61 60 και πέρασε στις 16 όπου αγωνίστηκε με την πολύ καλή αθλήτρια Παπασταύρου (ΟΑ Αθηνών) και με άνετη νίκη 62 63 μπήκε στην οκτάδα. Στην συνέχεια έπαιξε με την Ανδριανού (Κολλέγιο Ντερή) και την κέρδισε με 60 63. Στα ημιτελικά, συναντήθηκε με την Ρεντούμη (ΣΑ Ραφήνας), όπου πήρε το πρώτο σετ 75 στην συνέχεια έχασε το δεύτερο και τελικά επικράτησε 75 στο τρίτο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Στο τελικό κόντρα στο Νο 2 του ταμπλό, την Ζαμπουλάκη (ΑΟ Κηφισιάς) έχασε το πρώτο σετ 67(5), όμως στο επόμενο ανέβηκε και το πήρε 63, ενώ στο τρίτο επικράτησε 61 και κατέκτησε την πρώτη θέση σ΄ ένα πολύ σημαντικό τουρνουά.

Καλή εμφάνιση έκανε στην κατηγορία 12 ετών η Μιχαέλα Βιανιτάκη, που στα διπλά με συμπαίκτρια την Βαγιωνά κατέκτησαν την τρίτη θέση, σημειώνοντας δυο νίκες. Στον πρώτο γύρο κέρδισαν τις συναθλήτριες της Σταματάκη/ Αγουρίδα 61 62 και στον επόμενο τις Κούβαλη/ Κουρούση. Στον ημιτελικό δεν τα κατάφεραν κόντρα στο δίδυμο Κουκούλη/ Βολονάκη και έχασαν 62 64. Στα μονά μπήκε στην 8άδα αφού προηγουμένως είχε σημειώσει δυο νίκες. Στον πρώτο γύρο κέρδισε την Παζαρά (ΑΟΑ Αστέρας) 62 61 και στις 16 την Τσολή (Φοίβος Λάρισας) 61 36 62. Στην οκτάδα έχασε δύσκολα από το Νο4, την Παπαγαπητού (Ροδιακός ΟΑ) 57 63 76(5).

Ο Θάνος Ζαβουργιανός στα αγόρια 14 ετών μπήκε στους 16, σημειώνοντας μια νίκη επι του Κλενιάτη (ΑΑ Βριλλησιών) 67 (6) 61 64 και στην συνέχεια έχασε από τον Σινάνη (ΑΟΑ Χαιδαρίου) 46 63 63. Στα διπλά μπήκε στην οκτάδα.

Η Άλκηστης Σταματάκη στην ίδια κατηγορία μπήκε στις 16 με νίκη επι της Κοντογιαννοπούλου (ΑΣΑ Πανοράματος) 61 63, όμως στην συνέχεια ηττήθηκε από το Νο 5, την Μύθη (ΑΟΑ Χαιδαρίου) 63 62.

Ο Γιώργος Τρούλης στην κατηγορία 12 ετών παρέμεινε στους 32. Στα διπλά με συμπαίκτη τον Μαρκαντωνάκη μπήκαν στους 8.

Ο Γιώργος Αποστολάκης αγωνίστηκε αρχικά στα προκριματικά και έκανε μια νίκη. Στη συνέχεια μπήκε στο κυρίως ταμπλό όπου έχασε στον πρώτο γύρο από τον Νούλα (Φοίβος Λαρισας) 61 62. Στα διπλά παρέμειναν στους 16.

Η Βασιλεία Αγουρίδα αγωνίστηκε στα προκριματικά της κατηγορίας 12 ετών και έκανε μια νίκη. Στα προκριματικά της κατηγορίας 14 ετών αγωνίστηκαν ο Βασίλης Κληρονόμος και ο Κωνσταντίνος Αποστολάκης, χωρίς ωστώσο να σημειώσουν νίκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. συγχαίρει του αθλητές τους για τις διακρίσεις και τις προσπάθειες τους, του γονείς, τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Μανόλη Δολιανίτη και τους προπονητές κ.κ. Κώστα Τζιγκουνάκη και Νίκο Μελισσουργάκη που με την σωστή καθοδήγηση και την αθλητική εκπαίδευσή τους, οδηγούν τους αθλητές στο δρόμο των επιτυχιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News