Κατέκτησε το Wimbledon o Τζόκοβιτς

Σπορ
Κατέκτησε το Wimbledon o Τζόκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε στον τελικό 3-1 τον Κύργιο…

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε στα τέσσερα σετ τον Νικ Κύργιο στον μεγάλο τελικό του φετινού Wimbledon και κατέκτησε τον 21ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, γράφοντας ιστορία για ακόμη μια φορά.

Ο 35χρονος Σέρβος, έφτασε τις 28 συνεχόμενες νίκες στο All England Club και στέφθηκε πρωταθλητής για 4η σερί φορά στο τουρνουά, μπαίνοντας σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ τενιστών, που έχουν κατακτήσει από -τουλάχιστον- τέσσερις συνεχόμενες φορές, το ιερό δισκοπότηρο. Έπιασε δηλαδή, τους Μπγιόρν Μποργκ, Πιτ Σάμπρας και Ρότζερ Φέντερερ.

Ακόμη μια μεγάλη ανατροπή χρειάστηκε ο Νόλε για να αποφύγει την ήττα, μιας και έχασε το 1ο set από τον… πρωτάρη σε τελικούς Major, Νικ Κύργιο, για να επικρατήσει μετά από τρεις ώρες αγώνα, με 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3).

Αυτός είναι ο 7ος τίτλος καριέρας του Τζόκοβιτς στο Βρετανικό Grand Slam, φτάνοντας τις κατακτήσεις του Πιτ Σάμπρας και όντας πλέον, έναν τίτλο πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ, που έχει οκτώ.

Φυσικά, με αυτή τη νίκη, μείωσε τη διαφορά του στο… ελάχιστο, από τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος μετράει 22 Grand Slam κατακτήσεις καριέρας.

Πηγή: Tennis24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News