Στον β΄γύρο του Wimbledon και ο Τσιτσιπάς

Σπορ
Στον β΄γύρο του Wimbledon και ο Τσιτσιπάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την πρόκριση και της Σάκκαρη…

Για πρώτη φορά από το 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε τον πρώτο γύρο στο Wimbledon. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ίδρωσε αλλά επικράτησε 3-1 σετ του Αλεξάντερ Ρίτσαρντ.

Το Νο 188 της Παγκόσμιας κατάταξης έβαλε δύσκολα στον Στεφ, ο οποίος αν και έχασε αρκετές φορές την ψυχραιμία του, κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη.

Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό, Τζόρνταν Τόμπσον. Ο 28χρονος (Νο78) επικράτησε 3-0 σετ του Καρμπάλες Μπαένια.

Το ματς: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε νευρικά στον αγώνα και αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο αντίπαλός του. Ο Ρίτσαρντ έκανε δύο γρήγορα breaks για να προηγηθεί με 4-1.

Κάπου εκεί όμως ήρθε η αντίδραση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα. Από το 1-4, ο Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές και με τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games κατάφερε να προηγηθεί με 5-4.

Οι δύο τενίστες στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους και έτσι έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε απόλυτα για να φτάσει στο 1-0 σετ με 7-6 (1).

Το δεύτερο σετ ουσιαστικά κρίθηκε σε δύο games. Μετά από μάχη ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο τρίτο game και ο Ρίτσαρντ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως.

Ο Ελβετός είχε έξι break points, όμως ο Τσιτσιπάς τα έσβησε όλα για να κάνει το 3-1. Ο Τσιτσιπάς έλεγχε απόλυτα το σετ και με νέο break στο ένατο game κατάφερε να το κλείσει με 6-3.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το δέκατο game. Στο ενδέκατο ο Ρίτσαρντ κατάφερε να κάνει το break και στη συνέχεια κράτησε το δικό του για να μειώσει σε 2-1 σετ.

Το τέταρτο σετ άρχισε με δύο breaks, ένα για κάθε αθλητή, τα οποία θα είχαν γίνει τρία αν ο Τσιτσιπάς δεν έσβηνε διπλό break point του Ελβετού για να κρατήσει τελικά το σερβίς του και να προηγηθεί με 2-1.

Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε εκείνος αυτή τη φορά break για να κλείσει το σετ και το ματς.

Επιβλητική η Σάκκαρη

Η πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στον β' γύρο του Wimbledon επιβεβαίωσε ότι η απόσταση που τη χώριζε από την πρώτη αντίπαλό της ήταν χαώδης. Η 26χρονη Ελληνίδα δεν επηρεάστηκε από το γεγονός πως η πρεμιέρα της διεξήχθη με καθυστέρηση κάμποσων ωρών εξαιτίας της δευτεριάτικης αναβολής και επιβλήθηκε 6-1, 6-4 της Αυστραλής Χάιβς (Νο 571), κάνοντας ένα αρκετά καλό ξεκίνημα στο μεγάλο τουρνουά του Λονδίνου.

Με ηρεμία και αυτοπεποίθηση πλέον, αναμένει την Βουλγάρα Τόμοβα (Νο112), η οποία απέκλεισε με 7-5, 3-6, 7-5 την Αυστραλή Σάβιλ (Νο98).

Ο αγώνας

Αρχίζοντας με μπρέικ στο αντίπαλο σέρβις, ήταν ξεκάθαρο πως η Σάκκαρη ήταν το αφεντικό του κορτ. Η Χάιβς δεν είχε την ποιότητα ν' ανταπεξέλθει στα δύσκολα χτυπήματα και, μολονότι κέρδισε το τρίτο game μειώνοντας προσωρινά σε 2-1, δεν μπορούσε να γίνει πραγματικά απειλητική.

Το 6-1 στο πρώτο σετ με τρία συνολικά μπρέικ ήταν απλώς η μαθηματική επαλήθευση της διαφοράς που τη χώριζε εξ αρχής από την Αυστραλή και της χάρισε το δικαίωμα να διαχειριστεί με άνεση το υπόλοιπο του αγώνα.

Φάνηκε, άλλωστε, από τον τρόπο που η Μαρία πήγε στο 2-0 του δεύτερου σετ, μην αφήνοντας στην 25χρονη αντίπαλό της τα περιθώρια να ελπίζει βάσιμα στην ανατροπή του σκηνικού. Ο τραυματισμός ψηλά στο αριστερό πόδι μείωσε ακόμα περισσότερο τις αντιστάσεις της Χάιβς, η οποία πάντως έβγαλε μαχητικότητα και μείωσε σε 5-4 με διαδοχικά κερδισμένα games.

Υπέκυψε ωστόσο στην ανωτερότητα της Ελληνίδας, η οποία ανέβασε ξανά την απόδοσή της και πήρε με δυναμισμό αυτό που ήθελε χάρη στο 6-4.

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News