Τένις: Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε ο Αναστάσης Μανδαλενάκης του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α.

Αθλητισμός
Τένις: Δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατέκτησε ο Αναστάσης Μανδαλενάκης του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαία διάκριση για τον αθλητή

Μεγάλες επιτυχίες κατέγραψαν οι αθλητές τένις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022 που διεξάγεται στην Αθήνα από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι τρεις από τις πέντε συνολικά κατηγορίες.

Την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις κατέκτησε ο Αναστάσης Μανδαλενάκης στην κατηγορία 18 ετών, την πρώτη θέση ο Κωνσταντίνος Λαμπράκης στην κατηγορία διπλών 12 ετών και την δεύτερη θέση ο Νίκολας Σφυράκης στα διπλά και μικτά στην κατηγορία 18 ετών.

Το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. συμμετείχε με συνολικά 18 αθλητές- αθλήτριες σε τρείς από τις πέντε συνολικά κατηγορίες. Αναλυτικά:

Κατηγορία 12 ετών:

Γιώργος Αποστολάκης, Κωνσταντίνος Αποστολάκης, Βασίλης Κληρονόμος, Κωνσταντίνος Λαμπράκης, Ελευθερία Βασιλάκη, Βιανιτάκη Μιχαέλα, Ρωξάνη Ζαχαράκη, Ελένη Λεβεντάκη και Βασιλίνα Πανταζοπούλου.

Κατηγορία 16 ετών:

Σπύρος Καρακώστας, Δημήτρης Μπουνάκης, Βασίλης Τζωρμπατζάκης, Αλεξάνδρα Ζαχαράκη, Αλίκη Ζαχαράκη και Εβελίνα Λαμπράκη.

Κατηγορία 18 ετών:

Αναστάσης Μανδαλενάκης, Νίκολας Σφυράκης και Χρυσή Νταμπακάκη.

Ο Αναστάσης Μανδαλενάκης έπειτα από μια εξαιρετική εμφάνιση σε πέντε αγώνες κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία 18 ετών. Ο Αναστάσης στον γύρο των 32 κέρδισε τον Κουκουβέ (ΑΟΑ Παπάγου) 61 63. Στους 16 επικράτησε του Παντελίδη (ΑΟΑ Υελού) 62 76(3) και πέρασε στην οκτάδα. Με εύκολη νίκη επι του Γραμματικούλη (ΑΟ Φοίβος Λάρισας) 61 62 προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Χαϊδεμένο (Πέυκη). Ο Αναστάσης έχασε το πρώτο σετ 61, όμως στο δεύτερο αποφασισμένος για την νίκη επικράτησε 61 και στο τρίτο, σίγουρος πλέον για τον εαυτό του έκανε την ανατροπή και πήρε την νίκη με τελικό σκορ 16 61 62. Στον τελικό δεν τα κατάφερε κόντρα στον Χολμπαν (ΟΑ Αθηνών) και έχασε 61 64. Στα διπλά, ο Αναστάσης με συμπαίκτη τον Δαριβάκη- Κατέμ κατέκτησαν την τέταρτη θέση, όπως και στα μικτά με την Χρυσή Νταμπακάκη που τερμάτισαν στην τέταρτη θέση.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπράκης, κατέκτησε την πρώτη θέση στα διπλά στα αγόρια 12 ετών. Ο Κωνσταντίνος με συμπαίκτη τον Αφρουδάκη επικράτησαν σε πέντε αγώνες. Στον τελικό κόντρα στους Αυγέρη/ Λυκουρέση κέρδισαν 26 64 10-8 και το χρυσό μετάλλιο. Στα μονά ο Λαμπράκης πραγματοποίησε τρεις νικηφόρες συναντήσεις και μπήκε στην οκτάδα, όπου έχασε από τον Κουτσογιώργο (ΑΟΑ Φιλοθέης) 62 60. Στα μικτά με συμπαίκτρια την Βιανιτάκη, κατάφεραν να μπουν στην οκτάδα.

Μεγάλη εμφάνιση στα διπλά και στα μικτά που επισφραγίστηκε με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και στις δυο κατηγορίες έκανε ο Νικόλας Σφυράκης. Ο αθλητής του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» κατάφερε με συμπαίκτη τον Χαϊδεμένο να φτάσουν στον τελικό, όπου αγωνίστηκαν και έχασαν δύσκολα από τους Μεγαλογιάννη/ Βαλάρη 76 (3) 75. Στα μικτά ο Νικόλας με συμπαίκτρια την Λαρισαία Αθηνά Πίττα κατάφεραν να κερδίσουν σε τέσσερις αγώνες και να φτάσουν στον τελικό. Με αντιπάλους τους Λουκίσα/ Καυκά και ενώ επικρατούσαν στο πρώτο σετ, έχασαν με τελικό σκορ 16 63 11-9. Στο μονό ο Σφυράκης, έκανε δυο νίκες και τερμάτισε στην οκτάδα, παρόλο που προσπάθησε για την πρόκριση κόντρα στο Νο1 του ταμπλό και νικητή της κατηγορίας Χόλμπαν (ΟΑ Αθηνών), χάνοντας 46 63 60.

Η Χρυσή Νταμπακάκη στην κατηγορία 18 ετών, με συμπαίκτη τον Μανδαλενάκη κατέκτησαν την τέταρτη θέση στα μικτά, αφού προηγουμένως είχαν σημειώσει δυο νίκες. Στο μονό η Νταμπακάκη μπήκε στις 16, όπου ηττήθηκε από το Νο 1 του ταμπλό Χριστοφορίδου (ΟΑ Μαγνησίας) 61 61. Στο διπλό με συμπαίκτρια την Σφρίντζερη μπήκαν στην οκτάδα, όπου έχασαν από τις Παπαδοπούλου/ Παρεντζόγλου 63 63.

Ο Δημήτρης Μπουνάκης στην κατηγορία 16 ετών έφτασε στους 16, όπου έχασε από τον Γκλαβά (Πευκη) 63 62. Στα διπλά με συμπαίκτη τον Δημητρίου κατέκτησαν την τέταρτη θέση. Στον μικρό τελικό έχασαν από τους Αυγέρη/Πουρναρόπουλο 61 62.

Στις 16 μπήκε και η Αλεξάνδρα Ζαχαράκη αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει δύο νίκες, όμως έχασε από την Μπαρμπαγιάννη (ΟΑ Κουφαλιών ) 63 61. Στα διπλά με συμπαίκτρια την Καρασαββίδη μπήκαν στις 16.

Ο Σπύρος Καρακώστας, κέρδισε στον πρώτο γύρο και στην συνέχεια αποκλείστηκε στους 32 από τον Βασιλειάδη (ΣΑ Σερρών) 75 61. Στο διπλό με συμπαίκτη τον Στρομπά παρέμειναν στους 32.

Ο Βασίλης Τζωρμπατζάκης παρέμεινε στους 64. Στα διπλά με συμπαίκτη τον Δασκαλογιάννη, παρέμειναν στους 32.

Η Αλίκη Ζαχαράκη, έκανε μια νίκη στον πρώτο γύρο και αποκλείστηκε στις 32 από την Τσιρώνη (ΟΑ Αττικής) 60 60. Στα διπλά με συμπαίκτρια την Λαμπράκη παρέμειναν στις 32.

Η Εβελίνα Λαμπράκη αποκλείστηκε στις 64 από την Κριθάρη (ΑΟΑ Αιγάλεω) 76(8) 61. Στα διπλά με συμπαίκτρια την Ζαχαράκη Αλίκη παρέμειναν στις 32.

Ο Γιώργος Αποστολάκης αφού κέρδισε στον γύρο των 64, αποκλείστηκε  στους 32 από τον Αφρουδάκη (ΟΑ Βούλας) 63 61. Στο διπλό με τον Κληρονόμο, μπήκαν στους 16. Στο μικτό με την Λεβεντάκη μπήκαν στους 16.

Ο Βασίλης Κληρονομός, αποκλείστηκε στο γύρο των 64 από τον Τσίρκα (ΟΑ Άρτας) 62 63. Στο διπλό με τον Αποστολάκη, μπήκαν στους 16. Στο μικτό με την Βασιλάκη παρέμειναν στους 32.

Ο Κωνσταντίνος Αποστολάκης, αποκλείστηκε στο γύρο των 64 από τον Μοτσάκο (Περιστέρι) 60 60. Στο διπλό με τον Δρακάκη έχασαν στους 32. Στο μικτό με Ζαχαράκη παρέμειναν στους 32.

Η Ελευθερία Βασιλάκη, κέρδισε στον πρώτο γύρο και πέρασε στους 32, όπου και αποκλείστηκε από την Μίζιου (Νίκαια Λάρισας) 61 62. Στο διπλό με την Φαντριδάκη παρέμειναν στις 32, όπως και στο μικτό με τον Κληρονόμο.

Η Ελένη Λεβεντάκη, έκανε μια νίκη στον πρώτο γύρο και στη συνέχεια αποκλείστηκε στις 32 από την Ζήνα (Ιωάννινα) 61 62. Στο διπλό με την Ζαχαράκη μπήκαν στις 16. Στο μικτό με τον Αποστολάκη Γ. μπήκαν στους 16.

Η Βασιλίνα Πανταζοπούλου, πραγματοποίησε νίκη στους 64, ενώ αποκλείστηκε στις 32 από την Λιαγκριδώνη (Περιστέρι) 60 60. Στο διπλό με την Βιανιτάκη κατάφεραν να μπουν στην οκτάδα, όπου έχασαν από την Κουκουλομάτη/ Μιχαηλίδου 62 61.

Η Ρωξάνη Ζαχαράκη, αποκλείστηκε στις 64 από την Τσαντίλη (ΑΟΑ Χαιδαρίου) 61 64. Στο διπλό με την Λεβεντάκη μπήκαν στις 16, ενώ στο μικτό με τον Αποστολάκη Κ. παρέμειναν στους 32.

Η Μιχαέλα Βιανιτάκη, αποκλείστηκε στις 64 από την Τσέτσου ( ΑΟΑ Χαιδαρίου) 62 61. Στο διπλό με την Πανταζοπούλοου κατάφεραν να μπουν στην οκτάδα, όπου έχασαν από την Κουκουλομάτη/ Μιχαηλίδου 62 61. Στο μικτό με τον Λαμπράκη έφτασαν στους 8, όπου ηττήθηκαν από τους Μοτσάκο/Λιακριδώνη 61 46 10-7.

Τα αποτελέσματα των παιδιών πιστοποιούν την πολλή σημαντική δουλειά που γίνεται στο τμήμα τένις, που σε συνδυασμό με τους αξιόλογους αθλητές και την σωστή καθοδήγηση των προπονητών, η ομάδα προχωρά και κατακτά όλο και υψηλότερους στόχους.

Το Δ.Σ. συγχαίρει τους αθλητές και αθλήτριες, όλους τους προπονητές,  τον Τεχνικό Διευθυντή του τμήματος κ. Μανόλη Δολιανίτη του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. που με μεγάλη επιτυχία διευθύνει το τμήμα, ώστε οι αθλητές να φτάνουν σε υψηλές διακρίσεις με ήθος, ευγένεια και υποδειγματική συμπεριφορά

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News