Australian Open: Μπάρτι και Κόλινς στον τελικό των Γυναικών

Σπορ
Australian Open: Μπάρτι και Κόλινς στον τελικό των Γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nίκησαν τις Κις και Σβιόντεκ αντίστοιχα στους σημερινούς ημιτελικούς του τουρνουά...

Η Άσλεϊ Μπάρτι είναι το Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη στο τένις γυναικών και φροντίζει με τις εμφανίσεις της να αποδεικνύει πως μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην κορυφή. Αυτό το διαπίστωσε η Μάντισον Κις (Νο 51 στην κατάταξη) στον πρώτο ημιτελικό του Australian Open που έλαβε χώρα στην Rod Laver Arena το πρωί της Πέμπτης (27/1), με την Αυστραλή να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και να επικρατεί με χαρακτηριστική άνεση 61, 6-3 της Αμερικανίδας.

Αυτή ήταν η τρίτη πρόκρισή της σε τελικό Grand Slam αλλά η πρώτη σε τελικό Australian Open ενώ γίνεται η πρώτη Αυστραλή που θα αγωνιστεί σε μονό στον τελικό, στο μεγάλο τουρνουά που γίνεται στην πατρίδα της, μετά από το 1980.

Η Μπάρτι έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις της καθώς ξεκίνησε με break επί της Κις, με το πρώτο σετ να βρίσκει την Νο 1 του ράνκινγκ να παίζει με περίσσια αυτοπεποίθηση και χωρίς καθόλου τρακ (από την παρουσία κόσμου που τη στήριζε) και να φτάνει σε ένα επιβλητικό 6-1 μέσα σε 26 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η Αμερικανίδα αντίπαλός της κράτησε τα δύο πρώτα σερβίς της στέλνοντας μήνυμα αντίστασης όμως η Μπάρτι έκανε το break στο έκτο game και από εκεί και πέρα το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διατηρήσει το σερβίς της, όπως και έκανε, για να φτάσει στο 6-3 και να πανηγυρίσει την παρθενική πρόκρισή της σε τελικό Australian Open μετά από 1 ώρα και 2 λεπτά αγώνα.

Όσον αφορά στην αντίπαλό της στον μεγάλο τελικό, αυτή θα προκύψει από το ζευγάρι Ίγκα Σβιόντεκ (Νο7) - Ντανιέλε Κόλινς (Νο 30), που συνθέτει τον δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά.

Ο δεύτερος ημιτελικός

Την πρόκρισή της για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam πανηγυρίζει από την Πέμπτη (27/1) η Ντανιέλε Κόλινς, με το Νο 30 της παγκόσμιας κατάταξης να παίρνει μέρος για δεύτερη φορά σε ημιτελικό major διοργάνωσης και να διαπρέπει, επικρατώντας με 6-4, 6-1 της Ίγκα Σβιόντεκ (Νο 7) και παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open όποy θα βρει απέναντί της την Άσλεϊ Μπάρτι.

Η Αμερικανίδα κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά απέναντι στην Πολωνή και με δύο σπασίματα στο σερβίς της αντιπάλου της έκανε το 4-0, με την Σβιόντεκ να προσπαθεί να επανέλθει κάνοντας και αυτή break και μειώνοντας σε 4-2 αλλά την Κόλινς να πετυχαίνει τρίτο break στο πρώτο σετ και να το καθαρίζει τελικά με 6-4.

Το γεγονός πως πήρε κεφάλι στο σκορ ήταν αρκετό για να εκτοξεύσει την ψυχολογία της, με την Κόλινς να εμφανίζεται απόλυτα συγκεντρωμένη στο δεύτερο σετ, να ξανακάνει δύο break και να προηγείται 4-0, για να φτάσει στο εντυπωσιακό 6-1 χάρη στο δυνατό σερβίς και τις εντυπωσιακές επιστροφές της, που την στέλνει με φουλ αυτοπεποίθηση στο τελικό του Σαββάτου κόντρα στο φαβορί για τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου, Μπάρτι.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι το γεγονός πως η Κόλινς έγινε η 7η τενίστρια από τις ΗΠΑ που φτάνει σε τελικό στο μονό γυναικών στο Australian Open μέσα στο 21ο αιώνα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις Ντάβενπορτ, Καπριάτι, Σερίνα Γουίλιαμς, Βίνους Γουίλιαμς, Κένιν και Μπρέντι.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News