Australia Open: Συνεχίζει ακάθεκτη η Σάκκαρη, νίκησε 2-0 την Κουντερμέτοβα

Σπορ
Australia Open: Συνεχίζει ακάθεκτη η Σάκκαρη, νίκησε 2-0 την Κουντερμέτοβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Με τους Έλληνες μπορώ να φτάσω μέχρι το τέλος», είπε η πρωταθλήτρια μας…

Απόλυτη κυρίαρχος ήταν στο κορτ η Μαρία Σάκκαρη στον αγώνα της με την Βερόνικα Κουντερμέτοβα. Το Νο8 της Παγκόσμιας κατάταξης επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Ρωσίδα (Νο32) και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα (Νο21) η οποία επικράτησε λίγο νωρίτερα της Νουρία Παρίσας Ντίας (Νο63) 7-6 (3), 6-2.

Στα του αγώνα τόσο η Ρωσίδα όσο και η Σάκκαρη δυσκολεύτηκαν στην αρχή να κρατήσουν το σερβίς τους, αφού αμφότερες δυσκολεύονταν να περάσουν το πρώτο σερβίς. Έτσι, τα break δεν άργησαν να έρθουν.

Πρώτη έσπασε το σερβίς της Ελληνίδας η Κουντερμέτοβα για να προηγηθεί με 3-1. Η απάντηση της Σακ όμως ήταν εμφατική. Η 26χρονη Ελληνίδα πήρε τα επόμενα τέσσερα games κάνοντας δύο break στην αντίπαλό της για να προηγηθεί εκείνη με 5-3.

Η Ρωσίδα σε εκείνο το σημείο πήρε ιατρικό τάιμ άουτ αφού έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στα πλευρά. Με την επιστροφή της κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της, όμως η Σάκκαρη έπραξε ακριβώς το ίδιο για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-4.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ η Μαρία Σάκκαρη μπήκε δυνατά με break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 2-0.

Η Κουντερμέτοβα έδειχνε ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το παιχνίδι της Σάκκαρη. Έτσι κατέκτησε μόλις ένα game στο υπόλοιπο του αγώνα με την Σάκκαρη να κλείνει το σετ με 6-1 και να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τέταρτο γύρο.

Απέναντι της η Πεγκούλα

Την Κυριακή (23/01) η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Το Νο8 της Παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει την Τζέσικα Πεγκούλα. Η Αμερικανίδα (Νο21) επικράτησε λίγο νωρίτερα της Νουρία Παρίσας Ντίας (Νο63) 7-6 (3), 6-2.

Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση που οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωπες με την Σάκκαρη να μετρά ισάριθμες νίκες στις προηγούμενες δύο συναντήσεις τους.

https://twitter.com/EurosportGR/status/1484374864051912713

«Μου δίνει ενέργεια ο κόσμος»

Απόλυτα ικανοποιημένη με την πρόκρισή της στον τέταρτο γύρο του Australian Open εμφανίστηκε η Μαρία Σάκκαρη (Νο8) μετά τη νίκη της απέναντι στην Κουντερμέτοβα (Νο 32).

Αρχικά η Σακ τόνισε: "Αισθάνομαι πολύ καλά. Απολαμβάνω να παίζω, απολαμβάνω τον κόσμο. Είναι υπέροχο που είμαι εδώ. Αισθάνομαι σαν να παίζω στο σπίτι μου. Δίνει επιπλέον ενέργεια ο κόσμος. Στους αντιπάλους δεν αρέσει, αλλά αρέσει σε μένα οπότε…Θέλω να τους ευχαριστήσω τόσο τους Έλληνες όσο και όλους όσους έρχονται να με στηρίξουν"

Στη συνέχεια σε ερώτηση για την επόμενη αντίπαλό της: "Έχουμε αγωνιστεί ξανά. Αν θυμάμαι καλά μία ή δύο φορές. Η Πέγκουλα είναι μια πολύ καλή παίκτρια που είχε εξαιρετική σεζόν πέρυσι. Και οι δυο μας είμαστε στην δεύτερη εβδομάδα και όποια είναι καλύτερη θα κερδίσει".

Τέλος, σε ερώτηση που της έγινε για το που μπορεί να φτάσει με την υποστήριξη που έχει από τους Έλληνες απάντησε: "Μέχρι τέλους".

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News