Νόβακ Τζόκοβιτς: Νέο σίριαλ εν όψει και Ρολάν Γκαρός;

Απόψεις
Νόβακ Τζόκοβιτς: Νέο σίριαλ εν όψει και Ρολάν Γκαρός;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλική Κυβέρνηση ψήφισε νέο νόμο και το νέο Covid Pass, αποκλείει τους μη εμβολιασμένους από τους αθλητικούς χώρους… Ο Σέρβος νούμερο Ένα είναι κυρίαρχος και στο Γαλλικό Όπεν – Που να φτάσει η στήριξη του Μάτιτς: «Η δόξα σου και η ντροπή τους θα διαρκέσουν για πάντα»

Δεν είναι μόνο να λυπάσαι με τη συστημική αντίληψη, πιστεύοντας ότι την ευθύνη για ό,τι συνέβη βαρύνει τη διοργάνωση του τουρνουά και την Πολιτεία της Βικτώριας με δεδομένο ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έλαβε ιατρική εξαίρεση για να παίξει στο τουρνουά...

Όλα τα άλλα είναι ορυχεία λιθίου και συμφέροντα αδηφάγων... Το πιο μεγάλο λάθος είναι η Αυστραλία και η πολιτική διαχείριση... Με το σίριαλ, να φαίνεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμα καθώς το νούμερο ένα του κόσμου, φαίνεται να... εργαλειοποιείται για να τραβά σαν μαγνήτης περιπλοκές και απαγορεύσεις και μαζί μηνύματα εκμετάλλευσης... Το επόμενο δραματικό επεισόδιο, φαίνεται να επωάζεται για να παίξει στο Ρολάν Γκαρός, αργότερα φέτος.

Το Γαλλικό Όπεν είναι το επόμενο Slam στο καλεντάρι του τένις που θα διεξαχθεί τον Μάιο και ο Τζόκοβιτς αναμενόταν να συμμετάσχει χωρίς επιπλοκές - αλλά το νέο Covid Pass το άλλαξε αυτό. Σιγά μην άφηνε ο Μακρόν. Η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τους μη εμβολιασμένους ενήλικες να συμμετέχουν σε αθλητικούς χώρους

Η Κάτω Βουλή της Γαλλίας ψήφισε με 215 ψήφους υπέρ και 58 υπέρ για να δώσει την τελική έγκριση σε ένα πάσο εμβολίων που θα αποκλείει τους μη εμβολιασμένους από εστιατόρια, αθλητικούς χώρους και άλλους χώρους. Θα ισχύει για όλους άνω των 16 ετών και ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ σύντομα. Έτσι  θέτει σε αμφισβήτηση τη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στο Ρολάν Γκαρός.

Ο Στάνισλας Γκουερίν που εκπροσωπεί το 17ο και το 18ο διαμέρισμα στο Παρίσι, δήλωσε: «Η συμπεριφορά του Τζόκοβιτς ήταν ανεύθυνη. Η Αυστραλία είναι μια κυρίαρχη χώρα που την κάνει να κυβερνά και οι κανόνες πρέπει να τηρούνται. «Δεν μπορούμε να έχουμε δύο σταθμά και δύο μέτρα σχετικά με το Covid Pass. Αν σε λένε Τζόκο, Ναδάλ ή  είσαι ο Κύριος Οποιοσδήποτε, πρέπει σέβεσαι τους κανόνες».

Η ATP πήρε θέση για την αυστραλιανή απόφαση, περιγράφοντας την κατάσταση ως «λυπηρή», αλλά άδραξε επίσης την ευκαιρία για να παροτρύνει ξανά όλους τους παίκτες να εμβολιαστούν. Χρυσώνοντας το χάπι τόνισε: «Ανεξάρτητα από το πώς έχει φτάσει αυτό το σημείο, ο Νόβακ είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές του αθλήματος μας και η απουσία του από το Australian Open είναι απώλεια για το παιχνίδι».

Ο Σέρβος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νεμάνια Μάτιτς, επέκρινε καυστικά τη μεταχείριση του συμπατριώτη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας:

«Η δόξα σου και η ντροπή τους θα διαρκέσουν για πάντα». Το σχόλιό του συνοδευόταν από μια φωτογραφία του Τζόκοβιτς να κατακτά το Australian Open.

-Ο Τζόκοβιτς είναι ο κυρίαρχος πρωταθλητής στο Ρολάν Γκαρός, έχοντας κερδίσει δύο φορές τον τίτλο του Γαλλικού Όπεν. Ο 34χρονος αναζητά έναν 21ο τίτλο Grand Slam και το απόλυτο ρεκόρ των περισσότερων τίτλων. Αυτή τη στιγμή είναι ισόπαλος με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ στα 20.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News